Hvorfor PC-spill sliter med Alt + Tab og hvordan å fikse det

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor PC-spill sliter med Alt + Tab og hvordan å fikse det - Blog 2023
Hvorfor PC-spill sliter med Alt + Tab og hvordan å fikse det - Blog 2023
Anonim
Du spiller et spill og du Alt + Tab for å bruke et annet program, men det er et problem. Alt + Tab prosessen kan være ekstremt sakte, spillet kan krasje eller fryse, eller du kan se grafisk korrupsjon.
Du spiller et spill og du Alt + Tab for å bruke et annet program, men det er et problem. Alt + Tab prosessen kan være ekstremt sakte, spillet kan krasje eller fryse, eller du kan se grafisk korrupsjon.

Hvis du har spilt spill på Windows, er dette sikkert kjent. Selv når Alt + Tab fungerer riktig, kan det ta flere sekunder å flytte frem og tilbake - noe som kan være frustrerende hvis du raskt vil bytte mellom applikasjoner.

Hvorfor er Alt + Tabbing ut av et fullskjermspill så problematisk?

Det er ikke bare å trykke Alt + Tab som er et problem - å trykke på Windows-tasten kan gjøre det samme, da det tar deg ut av spillet og tilbake til Windows-skrivebordet. Dette er ikke et problem når du spiller et spill i vindusmodus, der du lett kan Alt + Tab. Men fullskjermmodus ser ut til å være annerledes - fullskjermspill kan ikke være Alt + Tabbed ut av så enkelt.

Det virkelige spørsmålet er hvorfor spill går i denne fullskjermmodusen i utgangspunktet, hvis helskjermmodus i seg selv er et problem.

Når et spill kjører i fullskjermmodus, kan det få eksklusiv tilgang til grafikkmaskinvaren din - dette kalles kjører i "Eksklusiv modus." Windows gir ikke skrivebordet ditt i bakgrunnen, noe som sparer på maskinvareressurser. Dette betyr at du kan presse mest spillytelse ut av grafikkmaskinvaren din ved å kjøre spillet i fullskjermmodus, og det er derfor spill som kjører i fullskjermmodus som standard.

Windows trenger ikke bare å bytte fra ett vindu til et annet når du trykker Alt + Tab. Det må minimere spillet og begynne å gjøre skrivebordet på nytt. Når du bytter tilbake til spillet, må spillet gjenopprette seg selv og ta kontroll vekk fra Windows. Av ulike grunner - spesielt problemer med måten noen spill er kodet på - kan spillet oppstå et problem mens du gjør dette.

Du kan se dette i aksjon når du har et spill som kjører i fullskjerm, eksklusiv modus. Hvis du Alt + Tab ut av det, kan du sveve over spillets ikon for oppgavelinjen eller trykke Alt + Tab igjen. Du vil ikke se en forhåndsvisning av spillets visningsområde som du ville for andre vinduer. Spillet som kjører i fullskjerm-eksklusiv modus, omdirigerer ikke utdataene via skrivebordets displaybehandling, slik at skrivebordsbeskjermstyreren ikke kan vise forhåndsvisning.

Image
Image

Slik raskt og trygt Alt + Tapp ut av et spill

La oss si at du vil spille et spill, men du vil også Alt + Tab og bruke andre vinduer uten risiko for krasjer eller forsinkelser mens du bytter. Det er flere måter du kan gjøre dette på:

  • Spill i Windowed-modus: Spill har ofte en windowed-modus, der de gjør seg i et vindu på skrivebordet ditt. Spill som kjører i et vindu, har ikke eksklusiv tilgang til grafikkmaskinvare, slik at de ikke vil utføre seg ganske bra, så vel som de ville i fullskjermmodus. Du kan imidlertid lettere bytte mellom vinduer. Et windowed-spill løper sannsynligvis på en lavere oppløsning enn et fullskjermspill, slik at du får litt mer ytelse der - på bekostning av en mindre spillskjerm med mindre grafisk kvalitet, selvsagt.
  • Bruk helskjerm-modus i fullskjerm: Full skjerm vinduet modus, også referert til som "Full skjerm (Windowed)" eller "Windowed (Fullscreen)" modus, kompromisser mellom de to. Når du velger denne modusen, vil spillet ta opp hele skjermen, slik at det ser ut som om du brukte fullskjermmodus. Imidlertid blir spillet faktisk gjengitt som et vindu - uten tittellinjer og over oppgavelinjen, men et vindu likevel. Dette betyr at Alt + Tabbing ut av spillet vil være veldig raskt - du kan til og med ha andre desktop-vinduer som vises over spillet. Spillet vil kjøre litt tregere, da det ikke har eksklusiv tilgang til maskinvaren din, men denne innstillingen er ofte ideell hvis du har nok grafikkraft og vil enkelt Alt + Tab.
Image
Image
  • Deaktiver Windows-nøkkel og Alt + Tab: Du kan også deaktivere Windows-tasten, slik at du ikke ved et uhell vil trykke det mens du spiller et spill. Hvis du finner deg selv ved å trykke Alt + Tab ved et spill, kan du prøve å endre spillets hurtigtaster eller vurdere å deaktivere Alt + Tab tastaturgenveien.

Gjenopprette fra et krasj

Hvis du noen gang finner deg selv stirrer på et frosset spill eller en tom svart skjerm etter at du har trykket på Alt + Tab eller Windows-tasten, ikke panikk! Hvis du trykker Alt + Tab eller Windows-tasten igjen, kan det ikke hjelpe deg hvis spillet mislykkes. I stedet trykker du på Ctrl + Alt + Delete - denne snarveien er spesiell, og Windows vil svare på det selv om andre snarveier ikke fungerer. Klikk Start Oppgavebehandling når menyskjermbildet vises, velg det frosne programmet i programlisten, og avslutt det. Hvis dette ikke virker, kan du gå til fanen Prosesser, finne spillets kjørende.exe-fil, og avslutte prosessen.

Image
Image

Fullskjerm vinduet modus gir et stort kompromiss og er ofte den ideelle innstillingen hvis maskinvaren din er rask nok og du vil ha friheten til Alt + Tab. Ikke alle spill tilbyr fullskjerm vinduet modus - det er mer vanlig på nyere spill, slik at eldre spill spesielt ikke kan tilby det.

Populært emne