Avidemux, en åpen kildekode videoredigerer - gjennomgang og nedlasting

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

Avidemux, en åpen kildekode videoredigerer - gjennomgang og nedlasting
Avidemux, en åpen kildekode videoredigerer - gjennomgang og nedlasting
Anonim

Avidemux er en gratis videoredigeringsprogramvare utviklet for enkel kutting, filtrering og koding. Hvis du ser en avansert videoredigerer, er dette ikke programvaren du vil ha. Avidemux tilbyr mange grunnleggende videoredigeringsfunksjoner for hjemmebrukere.

Image
Image

Open Source Video Editor

De grunnleggende operasjonene som dette verktøyet tilbyr er cutting dvs. å velge en del av en stor video og "klipp og lagre det" under en annen fil. For eksempel, hvis du spiller inn et TV-program, kan du bruke dette verktøyet til å fjerne reklamefilene.

Den neste funksjonen er koding. Denne funksjonen hjelper konvertere filformatet til et annet format, dvs. du kan konvertere en AVI-fil til en MPEG-fil eller vise versa.

Image
Image

Den neste funksjonen er Filtrering. Med denne funksjonen kan du legge til forskjellige filer som forskjellige fargeprofiler, de-interlacing eller resizing, etc. Dette er nyttig når du legger til undertekster eller spiller med forskjellige fargeprofiler, etc.

Avidemux støtter mange filtyper, inkludert AVI, DVD-kompatible MPEG-filer, MP4 og ASF, ved hjelp av en rekke kodeker. Dette gir deg et bredt utvalg av koding eller omkoding til forskjellige formater, uten å miste kvalitet. Hvis videoen inneholder flere spor, lar dette verktøyet velge hvilket spor du vil ha, før du koder det til et annet format. Dette kommer nyttig hvis du koder en DVD til en AVI-fil og må velge et bestemt spor. La oss si at det har engelsk, fransk og spansk - du kan bare velge engelsk alene og kode det, så størrelsen vil bli mye mindre, og du vil ikke miste kvaliteten på videoen.

Ifølge Avidemux-supportwebsiden er det noen grunnleggende vilkår du må forstå før du begynner å redigere videoen din:

  • Containerformat: Lyd- og videospor lagres i en enkelt fil - i en beholder. Beholderformatet påvirker ikke lyd- eller videokvaliteten, det er bare en måte å lagre video og lyd på i en enkelt fil. I Avidemux er beholderformatet valgt i delen (Output) Format til venstre. Merk: Velg alltid et passende beholderformat for filen du sparer! Se kapittelet Output format på nettsiden for mer informasjon. Du bør også legge til en passende utvidelse til filnavnet når du lagrer videoen, for eksempel.avi for AVI-containerformatet, eller.mkv for Matroska-containerformatet. Avidemux versjon 2.5 eller eldre legger ikke til utvidelsene automatisk!
  • Videoformat: Dette er måten video streamen er kodet i filen; vanligvis i komprimert form. Moderne kompresjonsformater tilbyr vanligvis bedre kvalitet / størrelsesforhold enn gamle. Vanlige videoformater inkluderer H.264, MPEG-4 Del 2 eller MPEG-2 Del 2.
  • Lydformat: Måten lydstrømmen er lagret i filen. Vanlige lydformater inkluderer AAC, MP3, MP2, Vorbis eller PCM (ukomprimert). Merk: Ikke forveksle lyd- og videoformater til lyd- og video-kodeker. Codecs er verktøy som brukes til koding og dekoding, mens formater er metoder for koding av dataene. Se kapitlet Common myths for mer informasjon.
  • giver~~POS=TRUNC: Dette er et verktøy som brukes til å kode lyd- eller videostrømmen i ønsket format. Noen kodere er bedre enn andre - selv om det finnes flere kodere for samme format, kan en av dem tilby høyere kvalitet i samme størrelse. I Avidemux kan du velge programvarekoderen i Video og Audio-seksjonene. Selvfølgelig innebærer den valgte koderen da også utdataformatet.
  • dekoder: Et verktøy som brukes til å dekode innspillingsvideo eller lydstrøm. Avidemux bruker interne innebygde dekodere. Hvis den ikke har en passende dekoder for video- eller lydformatet, blir det ingen video eller lyd.

Avidemux har en omfattende Wiki-side som vil komme i gang med applikasjonen, fra grunnleggende til forhånd. Så hvis du vurderer Avidemux, vil jeg anbefale at du begynner å lese Wiki, fordi den eneste negative delen jeg fant om dette verktøyet, er at den ikke er veldig brukervennlig. Så med mindre du vet hvor navigeringsknappene er og hva det gjør, vil du finne det vanskelig å få programmet til å fungere.

Avidemux nedlasting

For å laste ned programmet kan du gå her. Jeg håper du finner dette verktøyet nyttig.

Populært emne