Røntgen: Send automatisk mistenkelige filer til antivirusbedrifter

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

Røntgen: Send automatisk mistenkelige filer til antivirusbedrifter
Røntgen: Send automatisk mistenkelige filer til antivirusbedrifter
Anonim

Det er mange antivirusprogrammer tilgjengelig i dag for Windows, men ingen kan virkelig anses å være den perfekte løsningen. Det vil alltid være den sporadiske mistenkte filen som kan unnslippe blir oppdaget av antivirusprogrammet ditt. På slike tider foretrekker vi å sende filene på nettet til skann den med et enkelt antivirusprogram eller til og med skanne dem ved å bruke flere antivirusdefinisjoner ved hjelp av noen av disse online malware skannere. Noen ganger trenger vi til og med Send filene manuelt til sikkerhetsselskaper, slik at de kan utføre en manuell analyse i et forsøk på å utvikle antivirusdefinisjoner eller avanserte fristående fjerningsverktøy.

Sværheten ligger imidlertid i prosedyren for innlevering av en fil som kan variere fra bedrift til selskap. Det kan enten være via et nettskjema, e-post eller et spesielt verktøy. Dette gjør situasjonen mye mer problematisk siden alle webskjemaer ikke er like og har forskjellige forutsetninger. For eksempel krever noen at prøvefilen sendes i råformat mens andre vil at den skal komprimeres til ZIP eller 7z-skjemaet. Noen krever at du bruker et bestemt passord for ZIP-filen, mens noen ikke gjør det.

Image
Image

X-Ray er et freeware verktøy som lar deg sende en mistenkelig fil til en eller over 30 sikkerhetsselskaper for manuell analyse. For å gjøre det kan du bare dra og slippe den mistenkte filen til applikasjonen, velg de firmaene du vil sende filen til, og klikk deretter på Send for analyse.

Du kan også hvis du ønsker å bruke dette verktøyet for å få filen sjekket på VirusTotal med over 40 sikkerhetsprogramvare ved å klikke på Send til VirusTotal-knappen. Visst, VirusTotal tilbyr også et desktopverktøy kalt som VirusTotal Uploader - akkurat som Jotti gjør med sin JottiQ - men X-ray lar deg sende filer direkte til antivirus-selskaper også.

Det frittstående verktøyet krever ikke installasjon av noen form for programvare for at den skal kunne kjøre. Videre automatiserer den prosessen med å sende mistenkelige filer til 35 antivirusvirksomheter. Dette inkluderer mange populære selskaper som Kaspersky, Eset, McAfee, Avast, Microsoft, Symantec, AVG, Avira, Comodo, Virus Buster og andre.

Slik bruker du røntgen og sender inn en mistenkelig fil

 • Last ned røntgen zip-fil ved å klikke på lenken som er oppgitt i slutten av artikkelen og trekk ut innholdet for å få røntgenmappe. Mappen inneholder.exe-fil
 • Løpe .exe fil for å starte programmet
 • Klikk på "Legg til mistenkelige filer" -fanen for å legge til den mistenkelige filen du vil sende inn for manuell analyse av firmaets fagfolk
 • Klikk på Innstillinger, opprett din e-postkonto (angi e-post-ID, passord) for å sende den mistenkelige filen til antivirusleverandører. Bruk Test-knappen for å se om den nyopprettede kontoen fungerer som den skal
 • Nå velger du 'analysere'-Fanen og velg de antivirusbedrifter som den mistenkelige filen må sendes til og klikk på 'Send for analyse' knappen for å sende den til utvalgte selskaper.

Røntgenfunksjoner:

 1. Sender automatisk filer til 31 forskjellige antivirusbedrifter via e-post eller nettbasert innleveringsmetode for manuell analyse
 2. Henter siste skanningsrapport fra VirusTotal
 3. To metoder for sending av filer til VirusTotal (Email og API)
 4. Kopierer MD5-hash og resulterer i utklippstavlen via høyreklikk-kontekstmenyen
 5. Automatisk oppdatering
 6. Freeware (ingen spyware eller adware innebygd).

X-Ray er kompatibel med Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP, støtter både 32 og 64-biters utgaver, og du kan laste den ned her.

Populært emne