Fiks: Windows 10 kan ikke åpne JPG-filer

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

Fiks: Windows 10 kan ikke åpne JPG-filer
Fiks: Windows 10 kan ikke åpne JPG-filer
Anonim

Windows 10 er et flott operativsystem med mange flotte nye funksjoner, men det betyr ikke at det er uten problemer, synes alle operativsystemer å møte fra tid til annen. Et av de vanligste problemene er at Windows 10 ikke kan åpne en JPG bildefil. Det er et vanlig problem som pleier å pop-up nå og igjen. Bare prøv å leve med det faktum at det ikke er noe perfekt operativsystem der ute, og som sådan vil rare ting skje som ikke skal skje i første omgang.

Hva er irriterende om dette problemet er det faktum at mange Windows 10-brukere jobber med bilder på daglig basis. Å få en enkel oppgave å bli gjort ubrukelig kan være irriterende, minst sagt, men det er måter å få ting tilbake på sporet.

Windows 10 kan ikke åpne JPG-filer

OK, la oss se på et par alternativer som kan løse problemet med Windows 10, ikke å kunne åpne JPG.

1] Tilbakestill bilder app

Det aller første du bør gjøre for å tilbakestille Photos-appen på din Windows 10-maskin. For å gjøre dette, åpne Innstillinger panel> Apps > Apper og funksjoner fane. Nå, bla ned og finn ut Bilder og velg Avanserte instillinger.

Image
Image

På neste skjerm klikker du på tilbakestille knappen for å starte prosessen.

Det kan ta noen øyeblikk å fullføre prosessen, og din Windows Store-app vil bli tilbakestilt til standardinnstillingene.
Det kan ta noen øyeblikk å fullføre prosessen, og din Windows Store-app vil bli tilbakestilt til standardinnstillingene.

2] Installer Photos-appen på nytt

Sjansen er at årsaken til at det ikke er mulig å åpne JPEG-filer, kan ha mye å gjøre med en feil i Photos-appen. Vi anbefaler å installere UWP-appen på nytt og se om det hjelper.

Først må du trykke på Windows-nøkkelen + S, og deretter etter at du skriver Kraftskall. Høyreklikk på filen og velg Kjør som administrator. Når PowerShell er fullt oppe, kjører du følgende kommando:

get-appxpackage *Microsoft.Windows.Photos* | remove-appxpackage

Når Photos-appen er fjernet, risikerer du bare til Microsoft Store, søk etter Microsoft Photos og last ned og installer den på nytt.

Du kan også bruke CCleaner til å avinstallere appen med et klikk.

3] Velg Photo Viewer som standard hvis den ikke allerede er

Sammenlignet med Foto-appen, er Photo Viewer raskere, selv om den ikke har noen av de interessante funksjonene. Likevel, hvis du ikke allerede er fan av Foto-appen, er dette bra nok.

Vi må gjenopprette Photo Viewer. Det var tilgjengelig i tidligere versjoner av Windows, men med Windows 10 valgte Microsoft å utelate det til fordel for Foto-appen.

Følg denne registret manipulasjonen for å gjenopprette Windows Photo Viewer i Windows 10, eller bruk vår UltimateWindows Tweaker for å aktivere det med et klikk.

Last ned vår freeware Ultimate Windows Tweaker, navigere til Ytterligere kategorien og klikk på Aktiver Windows Photo Viewer og klikk på Bruk.

Etter å ha gjort dette, høyreklikk på en bildefil, og du vil se den inkludert i Åpne med kontekstmenyen.

Image
Image

Du vil også se det tilbudt å være sett som standard fotobeskytter hvis du vil.

For å gjøre Photo Viewer til standardprogrammet for å åpne JPEG og alle slags bilder på datamaskinen. Bare åpne Innstillinger-appen, velg deretter System> Standardapper> Photo Viewer> Bilder.

Til slutt velger du Windows Photo Viewer fra listen og derfra skal alt fungere som forventet.
Til slutt velger du Windows Photo Viewer fra listen og derfra skal alt fungere som forventet.

Hvis alt annet feiler, så er det kanskje på tide å laste ned en alternativ fotobeskytter fra nettet.

Relaterte innlegg:

  • Slik bruker du Google Foto
  • Aktiver og gjenopprett Windows Photo Viewer i Windows 10
  • 10 Best Free Stock Photography-steder
  • Tilbakestill denne PCen lar deg gjenopprette Windows 10 til fabrikkinnstillinger uten å miste filer
  • Windows 10 Photos appen er sakte å åpne eller ikke fungerer

Populært emne