Sosiale nettverk er gode, men de er et forferdelig sted for å få nyheter

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Sosiale nettverk er gode, men de er et forferdelig sted for å få nyheter - Blog 2023
Sosiale nettverk er gode, men de er et forferdelig sted for å få nyheter - Blog 2023
Anonim
Sosiale nettverk er morsomme, og til og med nyttige. Men de er et forferdelig primært verktøy for å holde seg informert om verden. Her er hvorfor - og hva du skal bruke i stedet.
Sosiale nettverk er morsomme, og til og med nyttige. Men de er et forferdelig primært verktøy for å holde seg informert om verden. Her er hvorfor - og hva du skal bruke i stedet.

Jeg sier ikke at sosiale nettverk er dårlige! Jeg fikk denne jobben i utgangspunktet ved tweeting, og jeg verdsetter virkelig forholdene jeg har laget på nettet. Jeg finner også mange informative artikler ved hjelp av disse nettverkene, som er fantastisk. Men sosiale medier er ikke så brahoved~~POS=TRUNC verktøy for å lære om aktuelle hendelser.

Nuance går sjelden for virus

Folk har en tendens til å dele og oppveie ting som resonerer på et følelsesmessig nivå og bekrefte et eksisterende verdenssyn. I politikken betyr dette vitser og overskrifter som "beviser" den andre siden er feil. I det tekniske økosystemet, hvor jeg jobber, har det en tendens til å være artikler som "bevise" at selskapet du ikke liker er dårlig.

Det er unntak, selvfølgelig. Men dette er et veldig ekte mønster.

Det er synd, fordi historier som dette er sjelden nyttig. Jeg har skrevet for en rekke teknologisider og har sett dette spille flere ganger. Historier som jeg legger mye arbeid i, som jeg er stolt over, knapt tiltrekker et publikum. I mellomtiden har raske historier som har en følelsesmessig resonans overskrift spredt vidt og raskt, og samler raskt hundretusener av visninger.

En artikkel som er følelsesmessig resonans betyr ikke at den er dårlig. Men forfattere kan ikke dekke alle nyttige emner på denne måten, og noen ganger prøver å gjøre det er distraherende. Det er vanskelig å være fullt informert om å lese kun artikler som helt "eier" den ene siden eller den andre.

Jeg er heldig å skrive for et nettsted som ikke besetter over tall, noe som gir meg friheten til å skrive kjedelige ting uten konsekvens. Jeg håper du vil finne litt tid til å lese ting du i utgangspunktet finner kjedelig, fordi det er den eneste måten å lære om nye fag.

Algoritmer vet hva du har vært, ikke hva du vil være

Det er en forskjell mellom personen du er og personen du vil være. Sosialmediaalgoritmer anerkjenner ikke det.

Dette betyr at disse systemene ender opp med å oppmuntre dine verste vaner, uten at du til og med innser det. Si at du tror at ubekreftet sladder om offentlige figurer ikke hjelper deg å lære mer om verden, eller gjøre deg til en bedre person. Og likevel klikker du noen ganger på dem. Det er relatable, ikke sant?

Men hver gang du klikker på en skvallrende overskrift, lærer du en algoritme som du liker slike artikler, noe som betyr at du kommer til å se disse artiklene oftere. Dette gir deg igjen mulighet til å klikke på slike artikler, og fortsett å undervise algoritmen hvor mye du liker dem. På et eller annet tidspunkt vil et sosialt nettverk spørre deg om dette er personen du ønsker å være - de vil bare fortsette å stille opp det du selv kan føle er en dårlig vane.

Sosiale nettverk tar opp på våre verste vaner, oppfordrer oss til å fortsette i de dårlige vaner, og fortelle oss at det er fordi det er hvem vi egentlig er.

Sosiale medier algoritmer vet ikke om dine ambisjoner. De vet bare om hva du har gjort tidligere.

Du mangler gode ting

Stopp meg hvis du har sagt dette før: "media" dekker ikke et problem som er viktig for deg. Noen ganger er det sant, noe som suger, men ofte mediene er dekker dette problemet. Det er bare at historien ikke får mange liker, aksjer eller retweets, og vises ikke på nyhetsfeeden din.

Store mediepublikasjoner skriver om en rekke emner, men mye av den viktigste informasjonen er for tørr til å gå viral. Og hvis du får alle nyhetene dine fra sosiale nettverk, ser du det aldri.

Ikke avslutt sosiale nettverk, men få nyheter noe annet sted

Igjen: Jeg foreslår ikke at du gir opp på sosiale medier. Det er en god kilde til underholdning, og til og med et nyttig verktøy til tider.

I stedet foreslår jeg å bygge en annen vane for å holde seg informert. Finn noen måte å regelmessig se et bredt tverrsnitt av overskrifter om en rekke emner. Snuble på nye ideer. Og enda bedre, snuble over disse ideene i et forum hvor kommentering og deling ikke er så stor en ting.

Her er noen forslag jeg har til å gjøre dette:

  • Finn noen medieorganisasjoner du stoler på, og besøk deres hjemmeside regelmessig. Du ser et bredt tverrsnitt av nyheter om en rekke emner, kurert av menneskelige redaktører i stedet for maskiner.
  • Lær hvordan du bruker RSS. Du kan legge til feeds for noen nyhetsorganisasjoner du stoler på, og se alle overskrifter fra dem, i stedet for bare de få historiene som kommer til å virke. Du vil bli overrasket over hvor mye du mangler.
  • Abonner på noen fysiske blader og aviser. Oldschool jeg vet, men noe om personsøking gjennom papir gjør at du er mer sannsynlig å lese om emner du ellers ikke ville være interessert i.
  • Hvis papiret bare er for retro, bruk Caliber til å laste ned hele magasinet til Kindle i stedet. Det fungerer overraskende bra, og det er gratis.
  • Google News har nettopp hatt en stor oppdatering, og det er en fin måte å bla gjennom artikler om et emne fra flere anerkjente nyhetskilder, inkludert lokale. Gi det et forsøk.

Dette er bare noen få tips, selvfølgelig: de spesifikke trinnene spiller ingen rolle.Det viktigste er at du bygger noen form for vane utenfor sosiale medier som holder deg informert. Ingen app skal gjøre dette for deg, så det er viktig at du bygger din egen disiplin.

Og hei, hvis du finner noe interessant og nyansert, kan du også dele det på nettet. Du vil kjempe mot nonsensmønsteret, og kanskje får det et par liker.

Fotokreditt: Billion Photos / Shutterstock.com

Populært emne