Hvorfor aktivere "Ikke spore" hindrer deg ikke fra å bli sporet

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor aktivere "Ikke spore" hindrer deg ikke fra å bli sporet - Blog 2023
Hvorfor aktivere "Ikke spore" hindrer deg ikke fra å bli sporet - Blog 2023
Anonim
Alternativet "Ikke spor" er aktivert som standard i Windows 8s Internet Explorer 10 og er tilgjengelig i Firefox, Safari og Opera. Google legger til og med til Chrome. Det er bare ett problem: det forhindrer faktisk ikke sporing.
Alternativet "Ikke spor" er aktivert som standard i Windows 8s Internet Explorer 10 og er tilgjengelig i Firefox, Safari og Opera. Google legger til og med til Chrome. Det er bare ett problem: det forhindrer faktisk ikke sporing.

Avmerkingsboksen Ikke spor kan gi en falsk følelse av sikkerhet. Mens noen nettsteder vil være oppmerksom på det, vil de aller fleste nettsteder ignorere preferansen din.

Hva sporing er

Sporing tar en rekke former. Nettsteder og annonseringsnettverksskriptene de bruker, sporer hvilke sider du besøker online, og tjener annonser basert på dine interesser. Hvis du for eksempel besøker et nettsted for et bestemt produkt, og deretter surfer til et annet nettsted, kan du fortsette å se annonser for produktet du har sett tidligere. Hvis du søker etter informasjon om Android, kan du se Android-annonser på andre nettsteder du besøker, selv om de ikke er teknologirelaterte.

Disse dataene om deg kan også analyseres eller selges. Det er også flere grunnleggende typer sporing - for eksempel kan nettsteder se hvilke sider du besøker på dem og hvor lenge du bruker på hver side. Dette kan hjelpe nettsteder å bestemme hva deres besøkende er interessert i.

Hva "Spor ikke" gjør

Nettleseren din bruker HTTP til å kommunisere med nettsteder. Når du aktiverer Ikke spor, inneholder nettleseren din HTTP-overskriften "DNT" med en verdi på "1" når du kobler til et nettsted.

Verdien av "1" uttrykker ditt ønske om å velge bort sporing. Med andre ord, når du aktiverer Ikke spore, sender nettleseren din en forespørsel der webområdet ikke spores hver gang du kobler til et nettsted.

Alle nettlesere unntatt den nåværende versjonen av Google Chrome har dette valget, og selv Google Chrome vil få det snart. For eksempel heter det "Fortell nettsteder jeg ikke vil spore" i Firefox.

Image
Image

Standard instillinger

Sporingshodet ikke har tre mulige verdier:

  • 1 - Spor ikke spor (Ikke ut av sporing)
  • 2 - Spor (Opt i sporing)
  • Null - Ingen preferanse

Som standard bruker nettlesere nullverdien, noe som indikerer at du ikke har uttrykt et ønske om du vil spores eller ikke.

Det ene unntaket er Internet Explorer 10, som automatisk gjør det mulig å ikke spore. Dette er ekstremt kontroversielt fordi det bryter med ikke sporstandarden.
Det ene unntaket er Internet Explorer 10, som automatisk gjør det mulig å ikke spore. Dette er ekstremt kontroversielt fordi det bryter med ikke sporstandarden.

Standardsporingsstandarden er utformet for å tillate brukere å angi en preferanse, og forfatterne av ikke spor-spesifikasjonen og Digital Advertising Alliance avviser begge Microsofts valg. Hvis ikke spor er på som standard, hevder de at det ikke er mulig å vite om brukeren faktisk har uttrykt en individuell preferanse. Roy Fielding, en av forfatterne av ikke-sporet-standarden, oppdaterte Apache-webserveren med åpen kildekode for å ignorere ikke sporingssignaler sendt av Internet Explorer 10 av denne grunn.

Problemet med ikke spore

Aktivering av "Ikke spore" endrer ikke nettleserens personverninnstillinger. Når du aktiverer Ikke spore, spør du nettleseren til hvert nettsted du kobler til, ikke spore deg.

Problemet er at de fleste nettsteder bare ignorerer forespørselen "ikke spore". Nettsteder må oppdateres for å være oppmerksom på dette feltet, og de fleste nettsteder er ikke interessert i å adlyde det.

Image
Image

Hvilke nettsteder gjør

De fleste nettsteder ignorerer bare feltet Ikke spor. Blant nettsteder som lytter til forespørselen, vil de reagere på forespørselen på forskjellige måter. Noen vil bare deaktivere målrettet annonsering, og vise deg generiske annonser i stedet for de som er målrettet mot dine interesser, alt mens du sporer deg og bruker dataene til andre formål. Noen kan deaktivere sporing av andre nettsteder, men likevel spore hvordan du bruker nettstedet til eget formål. Noen kan deaktivere all sporing. Det er lite avtale om hvordan nettsteder skal reagere på Ikke spore.

For tiden er ikke sporet helt frivillig. I fremtiden er det mulig at enkelte land vil passere lover som tvinger nettsteder til å overholde denne preferansen. Det er også mulig at noen annonserings- eller bedriftsorganisasjoner kan kreve at deres medlemmer overholder denne innstillingen.

Debatten om sporing er et tøft problem. For en kan sporing brukes til å vise annonser for produkter du er interessert i, for eksempel annonser for tekniske produkter i stedet for annonser for bleier. Disse annonsene hjelper også med å finansiere nettsteder.

Hvis ikke spore håndheves av loven, vil weben sannsynligvis fortsatt være full av nettsteder som sporer deg. De vil være lokalisert i andre land hvor overholdelse av Spor ikke håndheves, akkurat som våre e-postadresser stadig mottar spam, selv om spam er ulovlig i mange land.

Populært emne