8 nye funksjoner i Ubuntu 12.10, Quantal Quetzal

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

8 nye funksjoner i Ubuntu 12.10, Quantal Quetzal - Blog 2023
8 nye funksjoner i Ubuntu 12.10, Quantal Quetzal - Blog 2023
Anonim
Ubuntu 12.10 er utgitt, og du kan laste den ned nå. Fra bedre integrering med webapps og onlinetjenester til forbedringer i Unity er det ganske mange endringer - selv om ingen av dem er store eller banebrytende.
Ubuntu 12.10 er utgitt, og du kan laste den ned nå. Fra bedre integrering med webapps og onlinetjenester til forbedringer i Unity er det ganske mange endringer - selv om ingen av dem er store eller banebrytende.

Listen over nye funksjoner kan være mer spennende neste gang, med Mark Shuttleworth lovende hemmelig utvikling av nye "tada!" -Funksjoner som vil bli avslørt nærmere Ubuntu 13.04s utgivelse.

Web App Integrering

Ubuntu 12.10 inneholder webappintegrasjon som tar sikte på å lage webapper som Gmail førsteklasses innbyggere på Ubuntu-skrivebordet. Besøk et støttet nettsted i Firefox eller Chrome, og du vil se en melding om å installere webapps. Du kan for eksempel bruke denne funksjonen til å koble Gmail til startprogrammet ditt - du vil få et dedikert vindu for Gmail og se nye e-postvarsler i Ubuntus meldingsmeny.

Besøk vårt innlegg om Ubuntus webappintegrasjon for flere eksempler på hvordan denne funksjonen fungerer med forskjellige nettsteder.

Image
Image

Online kontoer

Kontrollpanelet for Online-kontoer lar deg legge til en rekke onlinekontoer til Ubuntu på ett sted. Programmer på Ubuntu-skrivebordet kan integreres med disse kontoene. Hvis du for eksempel legger til en Flickr-konto her, kan du søke etter bilder i Flickr-kontoen din og forhåndsvise dem fra Ubuntu's dash. Legg til en Twitter-konto, og den vil vises i Gwibber, eller legg til en AIM-konto, og den vil vises i Empathy-direktemeldingen.

Image
Image

Dash forhåndsvisninger

Du kan nå høyreklikke på noe i Ubuntu's dash for å vise en forhåndsvisning i fullskjerm. Hvis du for eksempel høyreklikker på et programikon, ser du informasjon om programmet sammen med et skjermbilde og en avinstallerings-knapp. Høyreklikk et bilde eller et dokument, og du får se en forhåndsvisning av den.

Image
Image

Enkel fulldiskkryptering

Ubuntu 12.10 tilbyr enkel fulldiskoppryptering. Bare aktiver Krypter den nye Ubuntu-installasjonen for sikkerhet alternativet mens du installerer Ubuntu. Tidligere måtte dette kreves ved hjelp av en alternativ installasjonsplate.

I motsetning til hjemmemappe kryptering krypterer denne funksjonen alle filer på Ubuntu-partisjonen med et passord - du må taste inn passordet ved oppstartstid for å kunne bruke systemet. Dette er en nyttig funksjon for bærbare datamaskiner og andre systemer med sensitive data på dem, men det reduserer ytelsen.

Image
Image

En enhetlig enhet

Ubuntu Unity-skrivebordet er nå forent. Tidligere var to versjoner av enhet tilgjengelig - den 3D-akselererte standarden heter Unity og et alternativ som heter Unity 2D for systemer uten 3D-akselerasjon. Mens de så ut som de var, var de faktisk forskjellige desktops.

Enhet 2D er nå fjernet, og Unity brukes som standard på alle systemer. På systemer som ikke støtter maskinvare-akselerert 3D-grafikk, brukes Gallium3D LLVMpipe til å gjengi Unitys 3D-effekter i programvare.

Image
Image

Sikker støveloppstøtte

Ubuntu 12.10 inneholder en signert Grub 2 bootloader, slik at den kan installeres på datamaskiner som bruker UEFI Secure Boot-funksjonen - med andre ord, Windows 8-PCer. Du må ikke legge til noen nøkler til UEFI-firmware eller deaktivere sikker oppstart for å installere Ubuntu på disse systemene.

For mer informasjon om hva som er nøyaktig Secure Boot, les HTG Forklarer: Hvordan fungerer Windows 8s sikker oppstartsfunksjon og hva det betyr for Linux.

Drivere integrert i programvarekilder

Dette er ikke en stor ny funksjon, men hvis du leter etter kontrollpanelet til drivere for å installere stasjonære drivere for maskinvaren din, er det ikke lenger et eget program. Du finner kontrollpanelet Ekstra drivere som er integrert i programmet Programvarekilder.

Image
Image

Programvareoppdateringer

Selvfølgelig inneholder Ubuntu 12.10 også de vanlige oppdateringene for all programvare på systemet ditt - Linux-kjernen 3.5.4, GNOME 3.6, Firefox og Thunderbird 16, LibreOffice 3.6.2 og mer.

Ett program som ikke er den nyeste versjonen, er Nautilus filbehandling - Ubuntu bruker fortsatt Nautilus 3.4, ikke Nautilus 3.6. GNOME-prosjektet gjorde noen kontroversielle endringer i Nautilus 3.6, og fjernet en rekke funksjoner, inkludert desktop ikoner.

Image
Image

Amazon Søkeresultat

Amazon-søkeresultatene vises i bindestrek når du utfører et søk - så hvis du søker etter Terminal for å starte terminalprogrammet, ser du resultater som lar deg kjøpe filmen "The Terminal" på Amazon.com.

Hvis du ikke liker denne funksjonen, har vi en veiledning for å deaktivere Amazon-søkeresultatene.

Image
Image

Har du lagt merke til andre nyttige nye funksjoner? Legg igjen en kommentar og del dem!

Populært emne