6 måter Windows 8 er sikrere enn Windows 7

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

6 måter Windows 8 er sikrere enn Windows 7 - Blog 2023
6 måter Windows 8 er sikrere enn Windows 7 - Blog 2023
Anonim
Uansett hva du tenker på, er Windows 8 ikke bare et nytt grensesnitt som er slått på toppen av Windows 7. Windows 8 har sett mange sikkerhetsforbedringer, inkludert et integrert antivirusprogram, et system for omdømme om omdømme og beskyttelse mot starttids rootkits.
Uansett hva du tenker på, er Windows 8 ikke bare et nytt grensesnitt som er slått på toppen av Windows 7. Windows 8 har sett mange sikkerhetsforbedringer, inkludert et integrert antivirusprogram, et system for omdømme om omdømme og beskyttelse mot starttids rootkits.

Det er også ganske få sikkerhetsforbedringer på lavt nivå under hetten. Microsoft har ikke stavet ut alle dem, men Windows 8 styrer minnet på en sikrere måte og inkluderer funksjoner som gjør sikkerhetsproblemer vanskeligere å utnytte.

Integrert Antivirus

Windows 8 inneholder endelig et integrert antivirusprogram. den heter Windows Defender, men grensesnittet blir umiddelbart kjent for alle som noensinne har brukt Microsoft Security Essentials - dette er Microsoft Security Essentials med et nytt navn. Du kan enkelt installere hvilket som helst annet antivirus du foretrekker, og Windows Defender blir automatisk deaktivert hvis et annet antivirus kjører, men det integrerte antivirusprogrammet er et egnet produkt. Best av alt, dette sikrer at alle Windows-brukere endelig vil ha antivirusbeskyttelse ute av boksen.

Image
Image

Tidlig lansering av anti-malware

I Windows 8 kan antivirusprodukter starte tidligere i oppstartsprosessen for å skanne systemets drivere for skadelig programvare. Dette bidrar til å beskytte mot rootkits som starter før antivirusprogrammet og gjemmer seg fra det. Windows Defender starter tidligere i oppstartsprosessen utenom boksen, og tredjeparts antivirusleverandører kan også legge til funksjonen Early-launch Anti Malware (ELAM) for sine produkter.

SmartScreen Filter

Tidligere brukt bare i Internet Explorer, er SmartScreen-filteret nå implementert på operativsystemnivå. Det vil bli brukt til å skanne EXE-filer du laster ned fra Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome og andre programmer. Når du laster ned og dobbeltklikker på en EXE-fil, vil Windows skanne filen og sende signaturen til Microsofts servere. Hvis programmet er kjent godt, for eksempel installasjonsprogrammet for iTunes, Photoshop eller et annet populært program, tillater Windows at den kjører. Hvis det er kjent, dårlig, kanskje hvis det inneholder skadelig programvare, vil Windows forhindre at den kjører. Hvis det er nytt og Windows ikke vet hva det er, vil Windows advare deg og tillate deg å omgå advarselen.

Denne funksjonen skal hjelpe mindre erfarne brukere fra å laste ned og kjøre ondsinnede programmer fra Internett. Selv nye stykker malware vil bli oppdaget av SmartScreen-filteret som et ukjent nytt program som bør næres med forsiktighet. Les mer om det nye SmartScreen-filteret her.

Image
Image

Sikker oppstart

På nye Windows 8-datamaskiner som bruker UEFI-fastvaren i stedet for den gamle BIOS, garanterer Secure Boot at kun spesialtegnet og godkjent programvare kan kjøre ved oppstart. På nåværende datamaskiner kan malware installere en ondsinnet oppstartslaster som laster før Windows-oppstartsladeren, og starter et boot-level rootkit (eller "bootkit") før Windows starter selv. Rotkiten kan da gjemme seg fra Windows og antivirusprogramvare, og trekke strenger i bakgrunnen.

På Intel x86-PCer, kan du legge til dine egne sikkerhetsnøkler til UEFI-firmware, slik at du kan til og med få systemet oppstart bare sikre Linux oppstartslaster du har signert. Les mer om Secure Boot her.

Minneforbedringer

Microsoft har gjort en rekke forbedringer under taket til hvordan Windows 8 håndterer minnet. Når et sikkerhetshull er funnet, kan disse forbedringene gjøre sikkerhetshullet vanskeligere eller til og med umulig å utnytte. Noen typer utnyttelser som fungerer på tidligere versjoner av Windows, ville ikke fungere i det hele tatt på Windows 8.

Microsoft har ikke stavet ut alle disse forbedringene, men de har nevnt noen få:

  • ASLR (Randomization of Address Space Layout) er utvidet til flere deler av Windows, tilfeldig flytting av data og kode rundt i minnet for å gjøre det vanskeligere å utnytte.
  • Mitigations som en gang ble brukt på Windows-applikasjoner, brukes nå også til Windows-kjernen.
  • Windows-bunken, hvor Windows-applikasjoner mottar hukommelsen fra, inneholder ytterligere kontroller for å forsvare seg mot utnyttingsteknikker.
  • Internet Explorer 10 inneholder forbedringer som gjør at 75% av sikkerhetsproblemene som rapporteres i løpet av de siste to årene, er vanskeligere å utnytte.

Nye programmer er Sandboxed

Apper for Windows 8s nye Moderne grensesnitt (tidligere kjent som Metro) er sandkassert og begrenset til det de kan gjøre på datamaskinen.

På Windows-skrivebordet hadde programmene full tilgang til systemet ditt. Hvis du lastet ned og kjørte et Windows-spill, kunne det installere drivere på systemet, lese filer fra overalt på harddisken, og installere skadelig programvare på datamaskinen. Selv om programmene kjører med begrensede referanser takket være UAC, installerer de vanligvis med administratorrettigheter og kan gjøre alt de vil ha under installasjonen.

Windows 8-apper fungerer mer som nettsider og mobilapper på andre populære mobilplattformer. Når du installerer en app fra Windows Store, har appen begrenset tilgang til systemet ditt. Den kan ikke løpe i bakgrunnen og overvåke alle tastetrykkene dine, logge kredittkortnummeret ditt og nettbankpassordene som programmer på den tradisjonelle Windows desktop-kanen. den har ikke tilgang til alle filer på systemet ditt.

Apper for Windows 8s nye Moderne grensesnitt er også tilgjengelige bare tilgjengelig via Windows Store, noe som er mer kontroversielt.Brukerne kan imidlertid ikke installere ondsinnede Moderne apper fra utsiden av butikken. De måtte gå gjennom Windows Store, der Microsoft har evnen til å trekke dem hvis de er oppdaget å være ondsinnede.

Image
Image

Windows 8 er definitivt sikrere enn Windows 7. Et integrert antivirus- og applikasjonsrevidenssystem, sammen med et tamed app-økosystem som erstatter den vestlige naturen fra tidligere versjoner av Windows, vil nok gjøre mest mulig forskjell for uerfarne brukere som kanskje ikke har kjørte et antivirusprogram eller visste hvilke programmer som var trygt å installere på tidligere versjoner av Windows. Lavnivå forbedringer på måten Windows håndterer minne, vil hjelpe alle, til og med strømbrukerne.

Populært emne