De beste nettstedene og programvaren for Brainstorming og Mind Mapping

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

De beste nettstedene og programvaren for Brainstorming og Mind Mapping - Blog 2023
De beste nettstedene og programvaren for Brainstorming og Mind Mapping - Blog 2023
Anonim
Et hjernekart er et diagram som lar deg visuelt skisse informasjon, hjelpe deg med å organisere, løse problemer og ta avgjørelser. Begynn med en enkelt ide i midten av diagrammet og legg til tilknyttede ideer, ord og konsepter knyttet radialt rundt den sentrale ideen.
Et hjernekart er et diagram som lar deg visuelt skisse informasjon, hjelpe deg med å organisere, løse problemer og ta avgjørelser. Begynn med en enkelt ide i midten av diagrammet og legg til tilknyttede ideer, ord og konsepter knyttet radialt rundt den sentrale ideen.

Vi har samlet lenker til nettsteder og programvare som kan hjelpe deg med å lage mind maps, og samarbeide med og dele kartene dine med andre. Programmene og nettstedene som er oppført her er alle enten gratis eller har et gratis alternativ.

Åpent sinn

FreeMind er et gratis hjernekartprogram som er skrevet i Java. Den støtter folding og utfolding med ett klikk og muligheten til å følge HTML-linker lagret i noder til nettsteder eller lokale filer. Du kan dra og slippe noder for å kopiere en eller flere noder og kopiere tekst eller en liste over filer fra utenfor programmet.

FreeMind gir også en søkefunksjon som viser resultatene en etter en som du "finner neste," utfolder bare noder for elementene som er funnet.

Mindkart opprettet i FreeMind kan også eksporteres til HTML med foldingskapasiteten konvertert til koblinger.

Image
Image

XMind

XMind er et gratis, åpen kildekode-tankekartprogram for Windows, Linux og Mac OS X som lar deg planlegge, fange, organisere og handle på dine ideer. XMinds Mind Toolbox lar deg sette opp forhold mellom emner, grenser rundt emner, oppsummeringer av utvalgte emner, etiketter for å kategorisere og annotere emner, og markører som brukes til å uttrykke bestemte betydninger, for eksempel prioritet eller fremgang.

XMind kan også brukes til å lage organisasjonsdiagrammer, tre diagrammer, logikkdiagrammer og mer, selv innenfor ett kart. Du kan dele tankekartene dine på nettet.

XMind har også Plus ($ 79) og Pro ($ 99) versjoner som tilbyr ekstra funksjoner. Du kan også registrere deg for et abonnement på XMind for $ 79 per år.

For mer informasjon om XMind, se vår artikkel som beskriver Linux-versjonen av programmet.

Image
Image

iMindMap

iMindMap Basic er et gratis hjernekartprogram for Windows og Mac OS X som er nyttig for brainstorming, notater, planlegging og organisering og administrering av oppgaver. Du kan til og med bruke den til å levere 3D presentasjoner.

Noen av de nyttige funksjonene i iMindMap er ikonbiblioteket, notatfunksjonen som lar deg legge til en rekke innhold i kartene dine, og muligheten til å eksportere tankekartene dine som.jpeg eller.png-bilder.

Det er også en Home and Student-versjon tilgjengelig for £ 49 og en Ultimate versjon for £ 149.

Image
Image

Blumind

Blumind er et enkelt, men kraftig, gratis hjernekartprogram for Windows som støtter flere kartoppsett, for eksempel organisasjonsdiagrammer, trediagrammer, logikkdiagrammer og mer. Programmet støtter temaer og inneholder mange innebygde temaer du kan tilpasse. Du kan også legge til notater, ikoner, fremdriftslinjer og andre widgets til kartene dine.

Mind maps opprettet i Blumind kan også eksporteres til flere formater, inkludert JPG, PNG, SVG og TXT.

Blumind er også tilgjengelig i bærbart format.

MERK: Hvis du bruker Windows XP eller tidligere, må du installere Microsoft.NET Framework 2.0 eller nyere (4.0 frittstående installasjonsprogramvare eller 4.0 nettinstallatør).

Image
Image

Hjernen

TheBrain er et tankekartprogram for Windows, Linux og Mac OS X som lar deg fange og organisere alle ideer og tanker i hodet og digital informasjon, for eksempel nettsider, dokumenter, bilder og notater med mer.

Den gratis versjonen av TheBrain lar deg lage et ubegrenset antall tanker og lenker og legge til rik formatering på notater og nettsider til tanker. Du kan utføre et fullstendig innholdssøk av notatene dine og generere grunnleggende rapporter.

Når du laster ned TheBrain, kan du prøve alle funksjonene i Pro-versjonen ($ 219) i 30 dager. Etter den tiden, hvis du vil fortsette å bruke de avanserte funksjonene som er tilgjengelige i Pro-versjonen, må du betale for oppgraderingen. Men hvis du ikke oppgraderer, kan du fortsette å bruke TheBrain Free Edition til å legge til nye tanker og notater uten å miste arbeidet ditt.

Image
Image

kompendium

Compendium er et gratis programvareverktøy som lar deg administrere dine opplysninger og ideer og sammenhengen mellom dem.

Bruk Compendium til å administrere dine personlige digitale informasjonsressurser. Du kan dra og slippe noe dokument, nettsted, e-post, bilde, etc. inn i programmet og organisere dem visuelt og koble til ideer, argumenter og beslutninger knyttet til disse elementene. Kompendium kan hjelpe deg med å samle inn og gi mening om forskjellig materiale som normalt lagres i forskjellige programvaren. Du kan også tilordne dine egne søkeord, eller "koder" til elementene og lage dine egne ikoner som har spesiell betydning for deg.

Image
Image

WiseMapping

WiseMapping er en gratis, online mind mapping editor for både personer og bedrifter som ikke krever at du installerer noe på datamaskinen din. Det lar deg enkelt dele kartene dine med andre ved å legge det inn i en hvilken som helst nettside uten å bruke pluginprogrammer. Du kan også importere kart fra og eksportere kart til FreeMind, nevnt tidligere i denne artikkelen.

Image
Image

Mind42

Mind42 er et annet gratis, enkelt, nettbasert hjemmekarteditor med enkel navigering for store hjernekart, ved hjelp av zoom og "birdview". Du kan også legge ved notater og bilder til grener og lenke grener til nettsteder og se en forhåndsvisning av et nettsted når du ruller en lenke. De tilbyr også en online brukerveiledning for å hjelpe deg med å komme i gang.

Image
Image

Freeplane

Freeplane er et gratis, åpen kildekode-kortleggingsprogram som lar deg organisere og dele dine tanker og informasjon. Du kan bruke programmet til å ta freestyle, ikke-tilknyttede notater (som post-it) eller å bestille ideer til et hierarki ved hjelp av linjer. Noder kan kobles til koblinger, kontakter og etiketter, gruppert ved hjelp av visuelle beholdere, og klassifisert med metadata eller attributter.

Du kan også opprette oppgaver fra kartene dine med kalendere og påminnelser. Hele kartet eller individuelle noder i kartet kan være passordbeskyttet med DES-kryptering.

Freeplane-funksjonaliteten kan utvides med tilleggsprogrammer og tilpassede skript.

Disse programmene og nettstedene bør gi deg en start på å organisere dine tanker og ideer. Hvis du har oppdaget andre nyttige brainstorming eller hjernekartprogrammer eller nettsteder, gi oss beskjed.
Disse programmene og nettstedene bør gi deg en start på å organisere dine tanker og ideer. Hvis du har oppdaget andre nyttige brainstorming eller hjernekartprogrammer eller nettsteder, gi oss beskjed.

Populært emne