Kjenn tegn på selvmord, redd et liv

Geoffrey_Carr

Kjenn tegn på selvmord, redd et liv - Blog 2023
Kjenn tegn på selvmord, redd et liv - Blog 2023
Anonim
"Selvmord slutter ikke sjansene for at livet blir verre, det eliminerer muligheten for at det noen gang blir bedre."
"Selvmord slutter ikke sjansene for at livet blir verre, det eliminerer muligheten for at det noen gang blir bedre."

Jeg er sikker på at alle har sett dette sitatet (kilde ukjent) før, men til alle som har jobbet med å miste noen til selvmord, er det en vanskelig sannhet. Det er ikke bare vanskelig å godta det som sannhet, men det er vanskelig å tenke på det faktum at din tapt kjære var et punkt i livet da de følte at dette var det eneste svaret - at det ikke var noen måte det ville bli bedre. Det er grovt.

Denne artikkelen er en del av How-To Geeks Mental Health Awareness Day. Du kan lese mer om hva vi gjør her.

Den siste tre folk jeg personlig har kjent som døde gjorde det selv. Ikke i bilkrasj, ikke av naturlige årsaker. Ikke av andres hånd. Av egen. Og alle disse menneskene var under 25 år.

Sist, mistet et veldig nært familiemedlem sin betydelige andre seks år til selvmord. Med dette valget forlot han sine venner og familie med en myriade spørsmål - "Hvorfor?"Å være den primære. Og det er tingen: ingen vet egentlig. Mange brutte mennesker, de fleste som aldri vil bli det samme igjen, ble igjen for å plukke opp brikkene med egentlig ingen lukning. De har selvfølgelig forsøkt å sette brikkene sammen. Graver gjennom sine sosiale profiler, filer på datamaskinen, noe som egentlig bare prøver å finne noen godbit, noe som kan gi dem innsikt i hvorfor han gjorde det han gjorde. Men det vil sannsynligvis aldri være et definitivt svar. Ingen kan noen gang fortelle disse menneskene hva som hadde skjedd i hodet hans for timer, dager og uker før hans død.

Et år eller så før, min egen fetter begikk selvmord i hjemmet hans. Han hadde gjort noen dårlige beslutninger - noe han tydeligvis følte var irreversibel - og kunne ikke leve med hva utfallet ville være.

Hans mor fant ham.

Bare tenk på det for et sekund. Hvis du har barn, tenk å finne en av dem døde i soverommet deres. Ved egen bruk. En av de vanskeligste tingene ved å håndtere ham som er borte, ser på moren sin og bestemor blir skjell av folkene de pleide å være. Dette er et fjell de aldri kommer til å komme over - de må lære seg hvordan de skal leve. Det var for tre år siden, og det fortsatt stenker dem til beinene, nesten som om det bare skjedde forrige uke.

Noen få år før, mistet en god venn min søster til selvmord, bare måneder etter å ha mistet sin far på samme måte. To personer i familien, gått etter eget valg. Mens jeg ikke kjenner faren hans eller hans grunner til å gjøre det valget han gjorde, vet jeg at søsteren hadde en stor mengde skyld på grunn av sin fars død. Hun klandret seg selv, og følte at den eneste utgangen var med ham.

Men det er ikke svaret. Selvmord er aldri svaret. Når noen begår selvmord, blir folket nærmest dem igjen for å finne ut hvordan de kan bevege seg fremover - hvordan fortsetter de med livet deres. Og det er tingen her: det er en sjanse for at de velger å ikke gå fremover i det hele tatt. I så mange tilfeller er det en snøball-effekt. En mørk, svart, håpløs snøball.

Hvis du føler deg håpløs, hjelpeløs og verdiløs, ikke la det bli verre. Det er håp. Nå mer enn noensinne er det ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg. Suicide Hotline (1-800-273-8255) er alltid tilgjengelig, med omsorgsfrivillige frivillige som virkelig vil hjelpe deg med å leve. Det blir bedre er også en stor ressurs, og mens den for det meste fokuserer på LGBT-folk, handler den også om depresjon og andre lignende problemer. Og hvis du tror en venn eller kjære kan være i denne stillingen, vennligst lær skiltene og utvikle en plan så snart som mulig. Du kan være forskjellen mellom noen som lever og dør.

Jeg skulle ønske jeg hadde kjent tegnene tidligere. Jeg tenker på noen av tingene min kusine sa før han passerte, og nå jeg vet hvor hodet hans var. Det er hva som bryter hjertet mitt mer enn noe - selvmord kan forhindres hvis du ser etter tegnene. Men det er ting-så mange mennesker vet ikke hva de skal se etter før det er for sent.

Så takk, jeg forplikter deg, hold øynene dine åpne og se etter tegn. Ikke miste noen du elsker å selvmord. Ikke miste deg selv til selvmord. Ring noen. Bruk ressursene som er tilgjengelige for deg. Post anonymt på reddit. Finn et forum. Bare gjør noe.

Ikke slipp. Ikke gi opp.

Dette innlegget er dedikert til Robert, Sean og Sagan. Effekten av tapet er umåtelig.

Fotokreditt: Daniel Lobo / Flickr

Populært emne