6 tips for å forbedre spillytelsen med damp på Linux

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

6 tips for å forbedre spillytelsen med damp på Linux - Blog 2023
6 tips for å forbedre spillytelsen med damp på Linux - Blog 2023
Anonim
Steam for Linux er endelig ute. Enten du er en gammel Linux-bruker som aldri har brydd seg mye om spillytelse eller en ny bruker som dipper tærne til Linux-spill, hjelper vi disse spillene å kjøre så jevnt som mulig.
Steam for Linux er endelig ute. Enten du er en gammel Linux-bruker som aldri har brydd seg mye om spillytelse eller en ny bruker som dipper tærne til Linux-spill, hjelper vi disse spillene å kjøre så jevnt som mulig.

En rekke ting kan påvirke ytelsen, fra versjoner av grafikkdrivere du har installert til skrivebordsmiljøet du bruker, og måten du har installert Ubuntu på datamaskinen.

Bruk de beste grafikkdriverne

Hvis du bruker et år gammelt Ubuntu-system med standard grafikkdrivere, ser du ikke den beste spillytelsen mulig. Lanseringen av Steam for Linux har forårsaket NVIDIA å merke seg og forbedre sine drivere - NVIDIA sier at R310-driverne kan "doble ytelsen og dramatisk redusere spillets lastetider." Valve har også jobbet med Intel for å forbedre driverne.

For å være sikker på at du har de beste grafikkdriverne, må du kontrollere at du bruker Ubuntu 12.04 (som støttes av Valve) eller Ubuntu 12.10.

  • På Ubuntu 12.04: Åpne tilleggsprogrammet fra vinduet Systeminnstillinger eller bindestrek.
  • På Ubuntu 12.10 eller nyere: Åpne programvaren Kilder-programmet fra Systeminnstillinger eller bindestrek og klikk på kategorien Ekstra drivere.

Installer NVIDIA-driveren merket eksperimentelt herfra. Hvis du ikke ser noen NVIDIA-drivere, bruker du sannsynligvis innebygd Intel-grafikk med åpen kildekode-driver. Du trenger ikke installere noen ekstra drivere hvis du bruker Intel, men vær sikker på at operativsystemet ditt er oppdatert ved hjelp av Update Manager-programmet.

Image
Image

Bruk NVIDIA-grafikk i stedet for Intel på en Optimus-bærbar PC

Hvis du bruker en bærbar PC med omskiftelig NVIDIA- og Intel-grafikk, har du litt mer arbeid å gjøre. Byttebar grafikk er ikke støttet utenom boksen på Ubuntu. Du må installere Bumblebee for å gjøre dette arbeidet. Vi har dekket NVIDIAs Optimus-arbeid på Linux, og du finner også oppdaterte trinn på Ubuntu-wiki.

Hvis du gjør dette, har WebUpd8 instruksjoner for bruk av eksperimentelle NVIDIA R310-drivere med Humlebee. Du vil også ha dem.

Image
Image

Logg inn i dampens store bildemodus fra Ubuntus loggingsskjerm

Som standard blir Steam lansert som et skrivebordsprogram. Hvis du ikke vil at skrivebordsmiljøet ditt skal være i veien, kan du logge direkte inn i Steams store bildemodus fra Ubuntu-loggingsskjermen. Dette forhindrer at applikasjoner kjører i bakgrunnen fra å redusere spillingen din og gir deg en sømløs, fullskjerms spillopplevelse.

HERREGUD! Ubuntu! vert for en pakke som vil legge til alternativet til påloggingsskjermen din så lenge du har installert Steam.

Image
Image

Bruk fullskjermmodus

Ubuntu's Unity-skrivebordet bruker skrivebordskomposisjon. Windows tegner innholdet deres fra skjermen, og den skrivebords komposittlederen trekker dem tilbake på skjermen. Dette gjør at skrivebordet Unity (og andre skrivebordere som GNOME Shell og KDE 4 med kompositt aktivert) gir glatt, 3D-effekter.

Med de fleste applikasjoner vil du ikke merke noen avmatning. Men hvis du spiller et spill, legger dette til ekstra overhead, noe som reduserer spillet. Noen har rapportert omdirigering kan redusere ytelsen med opptil 20%.

Med de nyeste oppdateringene har både Ubuntu 12.10 og 12.04 nå "Unredirect Fullscreen Windows" -alternativet aktivert som standard. Når dette alternativet er aktivert, vil fullskjermspillene kjøre med maksimal hastighet, hoppe over komposisjonssjefen og dens slowdowns. Pass på at du oppdateres ved hjelp av Ubuntu Update Manager, slik at du kan dra nytte av denne forbedringen.

Image
Image

Bruk et ikke-sammensatt skrivebord

Hvis du vil spille 3D-spill i windowed-modus og få maksimal ytelse, trenger du et ikke-sammensatt skrivebord.

Hvis du bruker Ubuntu 12.04, kan du velge Unity 2D på påloggingsskjermen. Ubuntu 12.10-brukere må bruke et annet skrivebordsmiljø, da Unity 2D ikke lenger er tilgjengelig.

Enhet og GNOME Shell lar deg ikke deaktivere compositing, selv om mange andre stasjonære datamaskiner gjør det. Du vil kanskje prøve Xfce, KDE eller et annet skrivebordsmiljø - bare sørg for at du deaktiverer compositing på skrivebordet du velger. (Utfør et Google-søk for å lære hvordan du deaktiverer compositing på skrivebordet ditt.) Du vil miste de fancy grafiske effektene, men vinduet 3D-gjengivelse vil øke hastigheten.

Image
Image

Ikke bruk Wubi

Wubi er en veldig enkel måte å installere Ubuntu på. Dessverre oppstår bruk av Wubi en betydelig ytelse straff for disk leser og skriver. Hvis du bruker Steam i en Wubi-installasjon, ser du vesentlig tregere belastningstider enn du vil på en riktig Linux-partisjon.

Wubi er en fin måte å prøve Ubuntu på, men du vil sette opp et dual-boot system med Ubuntu på egen partisjon for å få best mulig ytelse. Vær oppmerksom på at aktivering av kryptering også reduserer inngangs- / utdataene litt, selv om det ikke bør være så drastisk som Wubis prestasjonsfeil.

Phoronix har benchmarked Wubis resultatpåvirkning tidligere, og resultatene er ikke pen.

Image
Image

Har du noen andre Linux-spesifikke tips for å få maksimal spillytelse? Legg igjen en kommentar og del dem!

Populært emne