Hvordan forlenge levetiden til harddisken

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forlenge levetiden til harddisken - Blog 2023
Hvordan forlenge levetiden til harddisken - Blog 2023
Anonim
I denne veiledningen vil vi vise deg hvordan du får mest mulig utbytte av harddisken din. Alle harddisker vil uunngåelig bli dårlige; Vi har sett dem siste i 10 + år, og vi har sett dem døde ved ankomst. Så, hvilke faktorer spiller inn i livet til en harddisk? Les videre for å finne ut …
I denne veiledningen vil vi vise deg hvordan du får mest mulig utbytte av harddisken din. Alle harddisker vil uunngåelig bli dårlige; Vi har sett dem siste i 10 + år, og vi har sett dem døde ved ankomst. Så, hvilke faktorer spiller inn i livet til en harddisk? Les videre for å finne ut …

De vanligste årsakene

Annet enn å bare få heldig med harddisken du bestiller, er de vanligste årsakene til feil på tidlig harddisk varme og fysiske traumer. Disse to faktorene er spesielt vanskelig å redusere i bærbare datamaskiner, men etter disse retningslinjene vil du få litt ekstra liv ut av harddisken din.

Bordkjøling: Det er relativt enkelt å installere vifter på stasjonærmaskinen, og det kan forbedre lang levetiden til harddiskene dine (i tillegg til alle andre komponenter i systemet). Pass på at luften som kommer inn i systemet ditt, også har en lett rømningsrute. Jo lengre tid det går, desto mindre effektivt er systemet ditt ved å holde seg kult. Nesten alle egendefinerte PC-tilfeller kommer med ekstra vifteåpninger i forsiden, rett foran harddiskplassene. Sørg for å maksimere maskinvarens liv ved å benytte disse fanene, slik at kjølig luft kan komme inn i systemet hele tiden.

Eksempel på et skrivebord med vifter foran harddiskene, som gir kald luft:

Image
Image

Laptop kjøling: Bærbare datamaskiner er litt vanskeligere å holde seg kule, men dette er mulig hvis du investerer i en aktiv bærbar kjøler. Du kan miste noe av din bærbare PCs bekvemmelighet, men det kan være vel verdt det hvis du lar deg spare tid, penger og filer du vil miste når harddisken går dårlig. Vi skal snakke mer om harddiskens temperaturer og hvordan de skal overvåkes i neste avsnitt, så du vil kanskje få en følelse av hvor varmt den bærbare datamaskinen går før du bestemmer deg for å forplikte deg til en bærbar kjøler.

Eksempel på en bærbar kjøler, sett på Newegg.com:

Image
Image

Stasjonær fysisk traumer: De større 3,5-tommers harddiskene som er bygd for skrivebord, er mer skjøre enn de mindre som er bygget for bærbare datamaskiner. Det er imidlertid enkelt å unngå fysisk traumer på skrivebordet ditt. Først må du kontrollere at harddiskene er skrudd fast. En harddisk består av bevegelige deler, og det vil gå rundt på plass hvis det ikke er sikret riktig. Ikke gjør dem for stramt hvis du må fjerne harddisken senere, men du vil definitivt at de skal være tettsittende.

For det andre bør bare harddisker flyttes minimalt. Risting dem eller slippe kan resultere i en ubrukelig stasjon veldig raskt. Det er best å sette dem i datamaskinen og bare la dem være alene. Merk: Det er ikke at du må behandle dem som gull, men unngå å flytte dem når det er mulig.

Laptop fysisk traumer: Bærbare datamaskiner av sin natur er bygget for å ta litt misbruk. Imidlertid kan bærbare harddisker fortsatt bryte seg lett, så vær ekstra forsiktig når du legger den bærbare datamaskinen rundt eller legger den ned på et skrivebord et sted. Når du lukker den bærbare datamaskinen og la den falle i søvn, vent noen sekunder for harddisken din til å fullføre spolingen. Harddisker er mye mer motstandsdyktige mot bevegelseskader når de ikke spinner. Unngå å transportere en bærbar datamaskin når harddisken fortsatt spinner, og vent til overgangen til dvalemodus er fullført før du pakker opp den bærbare datamaskinen.

Andre faktorer og myter

Datautnyttelse: La oss si at du har to harddisker, og begge løper hele tiden. En stasjon har operativsystemet installert på det og blir ofte lest / skrevet til, mens den andre stasjonen er en ekstra disk som huser noen få gigabyte filer, men er sjelden tilgjengelig. De fleste er tilbøyelige til å tro at disken med mer utnyttelse (OS-stasjonen i dette tilfellet) ville mislykkes raskere enn den andre stasjonen. Imidlertid viser forskning fra Google at diskutnyttelse spiller en svært liten faktor i en kjøretids levetid over lange perioder.

Hvis du bruker harddisken mye i det første året av sitt liv, er du mer sannsynlig å finne feil i det (og dermed få det til å lykkes på deg), men det vil bli dekket av de fleste garantier. Av denne grunn, vær ikke redd for å installere ting på harddisken din som kommer til å få tilgang til det hele tiden. De fleste Linux-distribusjoner leser / skriver data for å logge filer ganske ofte, og BitTorrent-applikasjoner får også tilgang til harddisker mye.

Annonsert MTBF: Det er også verdt å nevne at produsentens "Mean Time Between Failure" -statistikk var villig debunked av Google, så betal dem små tanker når du velger hvilken harddisk du skal investere i. Bruk heller den tiden som overvåker stasjonene dine S.M.A.R.T. data og temperaturer, som vi vil diskutere neste.

La harddisker kjøre hele tiden vs strømme dem ned: Det er ingen endelig undersøkelse som viser at harddisker som er slått av og på (om det er hvilemodus, slår av datamaskinen osv.), Lider mer skade enn de som kjører hele tiden. Når det er sagt, synes det teoretisk at en harddisk som kreves å stadig snurre opp og ned, ikke ville vare så lenge en stadig kjører. Grunnen til at vi foreslår dette? Harddisker bruker mest strøm når de slås på, og skader som oftest oppstår når du slår på.

Likevel, hvis du ikke bruker datamaskinen ofte, bør du bruke en form for søvn / dvalemodus for å spare strøm og redusere timene som harddisken din spenderer på.På den annen side kan noen som bruker datamaskinen sporadisk, ønske å sette en høyere tid før systemet går i dvale, ellers kan de kreve at harddiskene deres unødvendig slår på og av ofte.

Overvåking av harddiskens temperaturer

Forskningen som produseres av Google viser at harddisker som svinger i 30-40 grader Celsius-serien, lever lengst. Det anbefales at du laster ned et program som SpeedFan for å få en følelse av hvilke temperaturer harddiskene dine kjører på, og deretter endre kjølingsoppsettet tilsvarende.

 Øverste rad i dette skjermbildet viser harddisk temperaturer. 24-graders stasjonen er en Solid State Drive, som kan holde seg mye kjøligere siden det ikke er noen bevegelige deler. Temperaturer betyr ingenting for SSDer.
Øverste rad i dette skjermbildet viser harddisk temperaturer. 24-graders stasjonen er en Solid State Drive, som kan holde seg mye kjøligere siden det ikke er noen bevegelige deler. Temperaturer betyr ingenting for SSDer.

Hvordan kan jeg si når harddisken går dårlig?

Du bør overvåke harddiskens helse ved hjelp av S.M.A.R.T. (Selvmonitoring, analyse og rapporteringsteknologi). Se denne veiledningen for instruksjoner om hvordan du overvåker S.M.A.R.T. data på harddiskene dine med Acronis Drive Monitor.

Solid State Drives

Vi ønsket å nevne at det meste av denne guiden blir irrelevant hvis du bruker en Solid State Drive. SSDs koster imidlertid mye mer penger for mye mindre lagringsplass, så harddisker vil være rundt i lang tid, og det vil være umulig for de fleste geeks å unngå å bruke dem i minst noen få år. SSDer kan håndtere mye fysisk overgrep og holde seg ved romtemperatur fordi det ikke er noe i dem som genererer varme. Du kan fortsatt bruke S.M.A.R.T. og Acronis Drive Monitor for å holde tabs på hvordan SSD-en din utfører andre områder.

Populært emne