Slik spiller du spill med en fysisk kontroller på din Android-telefon

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Slik spiller du spill med en fysisk kontroller på din Android-telefon - Blog 2023
Slik spiller du spill med en fysisk kontroller på din Android-telefon - Blog 2023
Anonim
Det finnes mange flotte spill tilgjengelig på Android-plattformen, men å spille dem med et grensesnitt på skjermen er ikke så morsomt. Ditch de falske knappene og begynn å nyte spillene dine med en komfortabel spillkontroller.
Det finnes mange flotte spill tilgjengelig på Android-plattformen, men å spille dem med et grensesnitt på skjermen er ikke så morsomt. Ditch de falske knappene og begynn å nyte spillene dine med en komfortabel spillkontroller.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

Moderne Android-telefoner er kraftige små enheter som kan spille et bredt spekter av nye Android-spesifikke spill, samt et stort antall emulatorer som igjen åpner døren for å spille tusenvis av fantastiske vintage spill.

Det eneste problemet er imidlertid at utenfor en eller to nisje Android-telefoner utformet med spill i tankene (og dermed et spillpute bygget rett inn), er du igjen kontrollert handlingen med skjermkontroller. Selv om dette kan fungere for turnbaserte strategispill hvor handlingen er treg og du har god tid til å peke rundt på skjermen, er det et fryktelig oppsett for alt som innebærer fart som knappene på berøringsskjermen er vanskelige å bruke og enda verre, dine fingre blokkerer alltid en del av skjermen.

Denne opplæringen skisserer to forskjellige muligheter for å overvinne dette hinderet og frigjøre spillkraften til den snille lille smarttelefonen du bærer rundt med deg hver dag. Det første alternativet bruker Wiimote, en enhet som mange av de millioner Wii-eierne legger seg rundt. Det andre alternativet bruker MOGA spillkontrollen. Hvis du er på gjerdet om hvilken rute du skal ta, anbefaler vi sterkt at du leser gjennom hele veiledningen for å se fordelene med hvert alternativ.

Merk: Hvis du er interessert i å koble en PlayStation Dualshock 3-kontroller til din Android-enhet, er det mulig å gjøre det. Fordi støtte for å koble kontrolleren, kan telefoner som kan gjøre det, og apper som er kompatible med kontrolleren, være ganske begrenset, vi har valgt å ikke inkludere den i denne håndboken.

Hvis du ønsker å forfølge på egenhånd, kan vi foreslå å se på GameKlip for å montere enheten på Dualshock-kontrolleren og Sixaxis Controller-appen for å koble kontrolleren (både kablet eller trådløst) til enheten.

Hva trenger jeg?

Mens vi streber for å holde kostnadene lave for de fleste av våre prosjekter, omfatter dette prosjektet noen få mindre kjøp. Sjekk ut hver anbefalte deleliste og de vedlagte notatene for å bestemme hva du trenger.

Før vi fortsetter, er det en viktig vurdering basert på hvilken versjon av Android du kjører. Den beste Android-baserte Wiimote-kontrollappen på markedet akkurat nå har blitt midlertidig deaktivert av Android 4.2 (det fungerer bra på alt fra Android 2.0 til 4.1). Forhåpentligvis er utvikleren i stand til å stryke ut problemene med endringene i Android-grensesnittet snart. I mellomtiden betyr det imidlertid at oppsett av MOGA-kontrolleren er en bedre løsning for brukere av Android 4.2+, da vi ikke trenger å håndtere bruk av noen av de flakier Wiimote-kontrollappene i Play Store.

Når det er sagt, her er det du trenger for hvert prosjekt:

For Wiimote-brukerne: For å følge med Wiimote-delen av opplæringen, trenger du følgende elementer:

 • Wiimote (~ $ 27)
 • Wiimote Controller App (Gratis)
 • (Valgfritt) Classic Controller (~ $ 13)
 • (Valgfritt) Universal Smartphone Clamp (~ $ 17)

Classic Controller er et valgfritt tillegg, men absolutt et velkomment tillegg for spill som krever mer komplisert knappekartlegging som emulerte N64-spill. Det er veldig hyggelig å ha noe å holde prosjektet sammen (enten i hendene som en tradisjonskontroller + skjermspilleenhet eller via montering til en nærliggende overflate som et skrivebord eller flyplaten).

For det formål fant vi en smartphone klemme som fungerer ekstremt godt. Det er litt heftig i hendene dine, men det var det mest allsidige klippet vi fant. Det fungerer perfekt for å kutte telefonen til Wii-kontrolleren, for å kutte telefonen til nærliggende overflater, og det er solid nok at vi aldri var redd for at telefonen skulle ta et spill.

Hvis du allerede har en ekstra telefonfeste som ligger rundt, kan du eksperimentere med å endre det. Du kan også se på noen av de smarte måtene folk har laget spillmounts for deres Android / Wiimote-kombinasjoner som denne sykkeltelefonmonteringen / Wiimote mashup eller dette modifiserte Wii Mario Kart-hjulet slått på telefonmontering.

For MOGA-brukerne: Hvis du har valgt å bruke MOGA Mobile Gaming System, trenger du følgende elementer:

 • MOGA Mobile Gaming System for Android (~ $ 35)
 • MOGA Pivot App (Gratis)
 • MOGA Universal Driver (Free)

MOGA gaming-systemet har en innebygd smarttelefonholder, slik at du ikke trenger ekstra klem eller holder. Når det er sagt, likte vi virkelig å bruke Universal Smartphone Clamp som er beskrevet i Wiimote-delen for å montere telefonen vår hvor vi ønsket og også brukt den med MOGA.

Når du har gjennomgått komponentlisten, les videre for å se hvordan du konfigurerer Wiimote og MOGA.

Konfigurere Wiimote

Image
Image

Installere kontrolleren appen: Det første trinnet i å sette opp Android-enheten din for å kommunisere med Wiimote er å installere Wiimote-kontrollpakken. Last ned Wiimote Controller her. Installer programmet på enheten.

Etter at du har installert applikasjonen, men før du starter den, må vi ta et øyeblikk for å slå på den nye IME-modulen (Input Method Editor) i Android-systemmenyen.Det er en bestemmelse for å gjøre det innen Wiimote Control, men i testen fant vi ut at innstillingsanropet ikke alltid startet jevnt, så vi skal bare gjøre det manuelt.

Naviger til Innstillinger -> Språk og inngang og rul ned til tastatur og inngangsmetoder. Innenfor det underavsnittet kontrollerer du oppføringen for WiiControllerIME. Dette gjør at maskinvarenøkkelen trykker på Wiimote, som oversatt av WiiController-appen, til grensesnitt direkte med Android.

Image
Image

Konfigurere kontrolleren appen: Når du har aktivert den nye IME, start WiiController. Den første rekkefølgen av virksomheten er ganske enkelt å koble Wiimote til enheten. I Wiimote Controller hovedgrensesnitt ser du to knapper øverst på skjermen. Trykk på den første knappen Init og Connect mens du også trykker på den røde Sync knappen ligger inne i batterirommet på Wiimote. Siden Wiimote er et Bluetooth-tilbehør som ikke er koblet sammen, kobles det øyeblikkelig uten å spørre om en enhets-PIN-kode.

Etter at enheten er koblet, kan du teste forbindelsen ved å trykke på noen av knappene på Wiimote-du vil se verdiene for disse knappene vises på skjermen.

Nå er det på tide å konfigurere noen av de bak kulissene. Mens du er i Wiimote Controller-appen, trykker du på menyknappen og velger deretter Innstillinger. Øverst på preferansemenyen, sjekk av "Bytt etter frakobling" for å instruere programmet om å umiddelbart slå av Wiimote IME når du er ferdig med å bruke Wiimote. Under det trykker du på Måltastatur og velger standard Android-tastatur. Fortsett og hold preferansemenyen åpen for neste trinn.

Image
Image

Konfigurere nøkkelkort: Nå som vi har Wiimote knyttet til vår Android-enhet, er det på tide å se på hvordan vi konfigurerer det for å jobbe med våre spill. Det finnes to metoder for å sette opp Wiimote: Kartlegging av nøklene i Wiimote Controller og kartlegging av nøklene i spill / emulator-appen.

Med andre ord, for at Wiimote skal være et levedyktig kontrolleralternativ for din spilltilfredshet, trenger du enten et spill eller en emulator som lar deg sette opp egendefinerte nøkkelkort i søknaden eller du trenger et spill som du kjenner til det eksisterende nøkkelkartet for (enten ved å sjekke dokumentasjonen i spillet eller se den opp på nettet), slik at du kan programmere et samsvarende nøkkelkart i Wiimote Controller-appen.

Først, la oss se på hvordan du konfigurerer nøkkelkartene i Wiimote Controller siden vi allerede har den åpen. I Innstillinger-menyen klikker du på Mapping-alternativer -> 1. Controller-mappings.

Her kan du tilbakestille standardinnstillingene, lagre endringene dine som en profil og laste endringene dine fra en lagret profil. Hver nøkkel på Wiimote (samt Nunchuk og Classic Controller) er oppført. Du kan trykke på noen av dem og velge fra dusinvis av mulige nøkler som brukes av spillet ditt fra tastaturnøkler til maskinvarenøkler til alt i mellom.

Hvis du ikke allerede har sjekket ut spillet, vil du definitivt ikke begynne å monke rundt her ennå - sjekke hvilke taster / knapper spillet bruker før du endrer nøkkelkartet (og hvis du kan sette nøkkelkartet direkte i spill).

Fordi konfigurering av applikasjonsnøkkelkartene er det samme for både Wiimote og MOGA-kontrolleren, skal vi gå over å konfigurere en emulator og konfigurere kort i kartapplikasjoner som det siste trinnet i opplæringen. Gå videre og hopp ned til den delen hvis du ikke er interessert i å konfigurere en MOGA-kontroller.

Konfigurere MOGA Controller

MOGA-kontrolleren er en fin løsning for hele fysisk kontrolleren på Android-problem fordi MOGA har to følgesvennapper som virkelig dekker mye bakken.
MOGA-kontrolleren er en fin løsning for hele fysisk kontrolleren på Android-problem fordi MOGA har to følgesvennapper som virkelig dekker mye bakken.

Den første er den offisielle appen som gjør det enkelt å bruke MOGA-kontrolleren på dusinvis av populære apps uten noen konfigurasjon i det hele tatt. Den andre er en tredjeparts driverpakke som åpner MOGA for bruk på et spill som kan være nøkkelkort, inkludert emulatorer.

La oss starte med å installere den offisielle MOGA-appen, MOGA Pivot. Start appen og klikk på Set Up. Slå på MOGA-kontrolleren med strømknappen (skjult under midtbraketten som svinger opp for å holde telefonen). Når det blå lyset begynner å blinke på kontrolleren, trykker du på Blå lyset blinker for å gå videre i oppsettet. En boks vil dukke opp, indikerer at MOGA-kontrolleren ber om tillatelse til å synkronisere med Android-enheten din. Klikk Tillat.

Etter at MOGA og Android-enheten din begynner å snakke, vil MOGA-appen indikere at du trenger en passord. Klikk Generer passord. Pass på at du ser følgende skjermbilde (eller en variant derav) på skjermen:

Hvis du ikke ser den ovennevnte parringsskjermbildet (og det hopper rett til neste trinn), blir det ikke paret. Vær forberedt på å løpe gjennom parringsveiviseren igjen.
Hvis du ikke ser den ovennevnte parringsskjermbildet (og det hopper rett til neste trinn), blir det ikke paret. Vær forberedt på å løpe gjennom parringsveiviseren igjen.

Når vi er sammenkoblet, tilbyr MOGA oss en gratis nedlasting av Pac Man. Det er ikke banebrytende eller noe, men det er perfekt for testing av MOGA-kontrolleren. Vi tar det.

Alt fungerer bra, og vi klarte selv å komme gjennom første nivå av Pac Man uten å bite det for hardt.
Alt fungerer bra, og vi klarte selv å komme gjennom første nivå av Pac Man uten å bite det for hardt.

Nå som vi vet at MOGA-kontrolleren er koblet riktig og vi kan kontrollere et MOGA-aktivert spill, er det på tide å utvide funksjonaliteten til MOGA-kontrolleren ved å installere MOGA Universal Driver. Dette vil tillate bruk MOGA kontrolleren med noen spill.

Start MOGA Universal Driver. Universal Driver kan fungere i en av to moduser: IME-modus (akkurat som Wiimote Controller-appen) eller System Mode (som krever rot på telefonen).Ordlyden i innstillingsmenyen er litt uklar om forskjellen mellom disse to. Hvis du bruker IME-modus, vil glidestiften på MOGA-fjernkontrollen fungere i DPAD (eller Retningsvei) -modus, akkurat som retningsbelysningen på tradisjonelle kontroller som NES og SNES-kontrollerne.

Kort sagt, bør du begynne å bruke IME-grensesnittet, med mindre du kommer over en app som ikke er støtte av den offisielle MOGA-appen men krever analog inngang for komfortabelt spill. Med det for øye, la oss begynne med å konfigurere IME.

Akkurat som vi gjorde i Wiimote Controller-delen, må du aktivere den nye IME-en. Naviger til Innstillinger -> Språk og inngang og rul ned til tastatur og inngangsmetoder. Innenfor det underavsnittet, kontroller du oppføringen for MOGA IME.

Gå tilbake til menyen Universal Driver Settings. Trykk på Velg IME. Velg MOGA IME. Når du har angitt IME, blar du ned i innstillingsmenyen til Velg enhet. Trykk på den og velg BD & A for å koble MOGA-driveren med MOGA-kontrolleren.
Gå tilbake til menyen Universal Driver Settings. Trykk på Velg IME. Velg MOGA IME. Når du har angitt IME, blar du ned i innstillingsmenyen til Velg enhet. Trykk på den og velg BD & A for å koble MOGA-driveren med MOGA-kontrolleren.

På samme måte som i Wiimote Controller, kan vi lage nøkkelkort og nøkkelkartprofiler. Hvis / når du må opprette et nøkkelkart, kan du klikke på Konfigurer for å gjøre det. Husk, også som Wiimote Controller, det er to måter å bruke kontrolleren med spill. Du må enten 1) kartlegge nøklene som brukes av spillet eller emulatoren i MOGA Universal Driver-appen, eller du må 2) sette opp nøkkelkortene dine, hvis det er mulig, i selve spillet eller emulatoren.

Nå som vi har lært å sette inn kontrolleren-app-mappings for både Wiimote og MOGA-kontrolleren, la oss se på hvor enkelt det er å sette opp nøkkelkort i populære konsollemulatorer.

Sette opp nøkkelkort i emulatorer

Enten du har satt opp Wiimote, MOGA, eller begge dine ambisiøse mobile gamer, er det på tide å se på hvordan du konfigurerer dem utenfor deres spesifikke kontrollprogrammer. Husk at du alltid kan opprette en profil i kontrollappene, men gitt hvor mange spill og emulatorer som understøtter kartlegging i selve spillet / emulatoren, er det vanligvis enklere å kartlegge i det spesifikke programmet, i stedet for å bytte profiler i kontrolleren appen hver tid du bytter mellom spill eller emulering apps.
Enten du har satt opp Wiimote, MOGA, eller begge dine ambisiøse mobile gamer, er det på tide å se på hvordan du konfigurerer dem utenfor deres spesifikke kontrollprogrammer. Husk at du alltid kan opprette en profil i kontrollappene, men gitt hvor mange spill og emulatorer som understøtter kartlegging i selve spillet / emulatoren, er det vanligvis enklere å kartlegge i det spesifikke programmet, i stedet for å bytte profiler i kontrolleren appen hver tid du bytter mellom spill eller emulering apps.

Når du setter opp emuleringsprogrammer, er det noen grunnleggende ting, nøkkelkortrelaterte og ellers, vil du gjøre for maksimal glede:

 • Bytt emulatoren til liggende modus.
 • Slå av skjermkontrolleren / tastaturet.
 • Kart emulatorens kontrolltastene til den fysiske kontrolleren.

Uavhengig av emulatoren du bruker, er de tre trinnene du vil gjennomgå når du konfigurerer den.

Vi skal se på nøkkelkort i den populære SuperGNES SNES-emulatoren. På slutten av emulatoravsnittet vil vi liste opp emulatorer med app-side nøkkel kartlegging du kanskje ønsker å sjekke ut.

Først skal vi installere SuperGNES Lite - ikke glem å kopiere over noen SNES ROMS å spille med; Hvis du er ny til emulering, foreslår vi å sjekke ut "Locating Game ROMs" -delen av Slik spiller du Retro NES og SNES-spill på Nintendo Wii.

Etter at vi har installert det og kastet en ROM eller to på SD-kortet, er det på tide å kartlegge nøklene. For denne delen skal vi kartlegge MOGA-kontrolleren, men instruksjonene er de samme for både Wiimote og MOGA.

Kjør SuperGNES, trykk på menyknappen og velg Innstillinger. I tråd med de tre trinnene som er skissert ovenfor, vil du trykke på ikonet Orientering og velge Landskap. Trykk på ikonet for berøringsstyring for å slå av skjermkontrollen. Til slutt klikker du på Controller 1 for å kartlegge maskinens maskinens tastatur til emulatorens nøkler.
Kjør SuperGNES, trykk på menyknappen og velg Innstillinger. I tråd med de tre trinnene som er skissert ovenfor, vil du trykke på ikonet Orientering og velge Landskap. Trykk på ikonet for berøringsstyring for å slå av skjermkontrollen. Til slutt klikker du på Controller 1 for å kartlegge maskinens maskinens tastatur til emulatorens nøkler.

Når du er i kontrollermenyen, trykker du på Controller-alternativet øverst og velger enten MOGA eller Wiimote, avhengig av hvilket du konfigurerer. For å angi hver knapp, trykk ganske enkelt på oppføringen for den knappen (for eksempel "A" eller "Select"), og trykk deretter på maskinvareknappen på kontrolleren du ønsker å kartlegge til den. De fleste apper vil bruke denne pressetasten-tilnærmingen, men enkelte programmer vil ha deg manuelt å velge maskinvareknappen du vil ha for det aktuelle kartet, for eksempel "Knapp 1" eller "Venstre utløser".

Når du har kartlagt nøklene, åpner du en ROM og gir den en virvel:

Etter noen minutter kjørte rundt Mushroom Kingdom, var avstemningen enstemmig: bruk av en fysisk kontroller i stedet for skjermkontrolleren er den eneste måten å gjøre det på.
Etter noen minutter kjørte rundt Mushroom Kingdom, var avstemningen enstemmig: bruk av en fysisk kontroller i stedet for skjermkontrolleren er den eneste måten å gjøre det på.

Hvis du er ute etter flere enkle å-nøkkel-kart emulatorer for å avrunde din mobile spillopplevelse, har følgende emulatorer kartlegging av apper som gjør det mulig å sette opp både Wiimote og MOGA-kontrolleren:

NES-emulatorer:

 • John NES ($ 3,19)
 • NES-FC ($ 2,68)

SNES-emulatorer:

 • SuperGNES ($ 3,99)
 • Snes9x EX + (gratis)

Gameboy emulatorer:

 • Gutten min! ($ 4,99)
 • VGBA ($ 4,99)

Nesten alle av dem har Lite-versjoner, som vanligvis inneholder alle de viktigste funksjonene, sans muligheten til å lage skreddersydde lagringspunkter. Hvis du er på utkikk etter flere emulatorer i Play-butikken, kan du se beskrivelsen for setninger som "maskinvarestøtte", "Bluetooth-kontroller" og "gamepads" for å cue deg inn om applikasjonen støtter eksterne spillputer / nøkkelkortlegging.

Hvis du har sparket opp om mobil og / eller retro spill, har vi en haug med opplæringsprogrammer for å sjekke ut. For mer spillglede vil du lese om:

 • Slik setter du din Nintendo DS inn i en Retro Game Machine
 • Spill SNES-spill på iPad med Wiimote-støtte
 • Slik spiller du Retro Point-and-Click Adventures på Wii
 • Slik spiller du Retro NES og SNES spill på Nintendo Wii

Har en spillguide du vil elske for oss å skrive? Ønsker du å lære hvordan du spiller favoritt retro konsollspill på en moderne enhet, eller på annen måte får du mer spillopplevelse for bunndoll? Lyd i kommentarene eller e-postene [email protected], og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

Populært emne