Hvorfor Microsoft lager $ 5 til $ 15 fra hver Android-enhet solgt

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Microsoft lager $ 5 til $ 15 fra hver Android-enhet solgt - Blog 2023
Hvorfor Microsoft lager $ 5 til $ 15 fra hver Android-enhet solgt - Blog 2023
Anonim
Microsoft tjener mye mer penger fra Android enn Windows Phone. Hver gang du kjøper en Android-smarttelefon eller nettbrett, mottar Microsoft sannsynligvis $ 5 til $ 15. De sannsynligvis lager minst 2 milliarder dollar per år fra Android.
Microsoft tjener mye mer penger fra Android enn Windows Phone. Hver gang du kjøper en Android-smarttelefon eller nettbrett, mottar Microsoft sannsynligvis $ 5 til $ 15. De sannsynligvis lager minst 2 milliarder dollar per år fra Android.

Denne økonomiske avtalen handler om patent royalties. Microsoft hevder å holde programvarepatenter som Android krenker, og de truer søksmål mot Android-enhetsprodusenter til de bosetter seg.

Hvordan lisensieringsavtalen fungerer

Microsoft har aldri offentliggjort opplysninger om sine lisensavtaler med Android-enhetsprodusenter. Vi samler all informasjonen her fra flere kilder.

Vi vet at Microsoft forteller Android-enhetsprodusenter at Android krenker patenter. For å gjøre ting riktig må enhetsprodusenten kutte Microsoft på enhetene den selger. Hvis enhetsprodusenten ikke vil inngå en patentlisensavtale, vil Microsoft sannsynligvis saksøke dem.

Selv om Microsoft ikke har gitt oss all den informasjonen vi trenger på disse lisensavtalen, har bedriftens advokater lansert et interessant blogginnlegg om dette emnet tilbake i 2011. De forklarer Microsofts filosofi når det gjelder å forhandle patentavtaler med Android-enhetprodusenter:

“Amidst continuing clamor about uncertainty and litigation relating to smartphone patents, we’re putting in place a series of agreements that are reasonable and fair to both sides. Our agreements ensure respect and reasonable compensation for Microsoft’s inventions and patent portfolio. Equally important, they enable licensees to make use of our patented innovations on a long-term and stable basis.”

I 2012 annonserte Microsoft at 70% av de solgte Android-enhetene nå var dekket av deres patentlovgivning.

Image
Image

Hvor mye er royalty?

Microsoft og Android-enhetsprodusenter har ikke offisielt gitt ut noen informasjon om hvor mye disse patentavgiftene koster. Produsenter er sannsynligvis forbudt å frigjøre disse detaljene som en del av avtalene. Men ifølge en Citi-analytiker betaler HTC Microsoft $ 5 per Android-enhet som selges. Den samme analytikeren viste at Microsoft saksøkte enhetsprodusenter for $ 7,50 til $ 12,50 per Android-enhet solgt.

I 2011, en historie i den sydkoreanske Maeil Business Newspaper indikerte at Microsoft forsøkte å få $ 15 per Android-enhet som ble solgt fra Samsung, mens Samsung prøvde å argumentere dem ned til $ 10.

Den $ 2 milliarder per årstallet en analytiker kom opp med estimater at Microsoft får $ 5 per Android-enhet solgt. Hvis de får mer i gjennomsnitt, kan de motta mer enn 2 milliarder dollar per år fra Android-enhetssalg. Og hvis Android-enhetssalg fortsetter å øke, kan de gjøre mange flere milliarder dollar om året snart.

Vent, hvorfor betaler enhetsprodusenter Microsoft?

Hvis du er noen som ikke er kjent med patentlov, er spørsmålet du vil spørre på dette punktet Hvorfor? Hvorfor fortjener Microsoft fortjener å lomme så mye penger fra hver Android-enhet som selges? Nærmere bestemt, hvilke Microsoft-patenter krenker Android på? Vi vet ikke sikkert.

I virkeligheten har Microsoft aldri måttet forsvare sine Android-patenter i retten. I stedet for å risikere et dyrt domstolssamfunn med Microsoft, betaler Android-produsenter bare Microsoft for en lisens, slik at de kan fortsette med virksomheten. Det er generelt billigere å betale "patent troll" enn å bekjempe dem i retten, og dette er enda mer sant for et selskap med kontantereserver så store som Microsofts.

Microsoft har en rekke programvarepatenter, inkludert patenter som er essensielle for bruk av standard FAT-filsystem. SD-kort er formatert som standard.

Image
Image

FAT-patentet

Selv om vi ikke kjenner alle de aktuelle patentene her, vet vi spesielt. Et bestemt patent er ofte referert til som "FAT-patentet." I et nøtteskall støtter Microsofts filutdelingstabell (FAT) filsystem, som går tilbake til MS-DOS, lange og korte filnavn. Det er lengre navn som "MyDocument.doc" og eldre åtte tegn DOS filnavn som "MYDOC ~ 1.DOC". Microsofts patent er på et "fellesnavn plass for korte filnavn." For å implementere FAT-støtte - slik at de kan lese standard SD-kort som støttes som FAT32 for eksempel - enheter må støtte det FAT-filsystemet og denne gjennomføringsdetalj. Den europeiske versjonen av dette patentet ble nylig regnet ugyldig av en tysk domstol.

Microsoft har brukt dette patentet mot Linux-enheter siden 2003. I 2009 saksøkte de TomTom for å krenke to av deres patenter på FAT-filsystemet. TomTom brukte Linux-kjernen i sine GPS-enheter, og Microsoft hevdet at FAT-støtten i Linux-kjernen krenket patenter. I stedet for å gå til retten, løste TomTom og betalte Microsoft patent royalties. Microsoft har alltid hevdet at Linux krenket sine patenter, så det er ingen overraskelse de argumenterer for Android - bygget på Linux - gjør også.

Image
Image

Ett selskap som forsøkte å kjempe tilbake mot Microsoft var Barnes & Noble. Microsoft hevdet at Nook - en Android-basert eReader - overtrådte sine patenter og at Barnes & Noble skulle betale opp. Ting var tilsynelatende bra for Barnes & Noble i retten, men Microsoft slo seg med seg i 2012, med Microsoft investerte $ 300 millioner i et Barnes & Noble-datterselskap og ga dem patentrettigheter. Microsofts patenter levde for å kjempe en annen dag.

Populært emne