Tweak Core Parking, CPU Frekvensskalering innstillinger i Windows

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

Tweak Core Parking, CPU Frekvensskalering innstillinger i Windows
Tweak Core Parking, CPU Frekvensskalering innstillinger i Windows
Anonim

Moderne CPUer blir enormt kraftige. Dette skyldes at de er drevet av en rekke kjerner. Disse flere kjernene kan definitivt gjøre CPU'en til en svært høy total klokkefrekvens, men alle disse kjernene sammen spiser mye strøm. Windows har en løsning på dette problemet. Det takler det ved å sette alle ubrukte kjerner i ventemodus eller parkeringsmodus slik at strømmen kan lagres og det er mindre varmeutvikling.

Men Windows lar ikke brukerne sette CPU-frekvensskalering. Det tillater heller ikke kontroll over hvor mange kjerner og når de settes i parkeringsmodus. Dette er hvor ParkControl kommer til handling og kan hjelpe deg ut. ParkControl er et gratis og bærbart verktøy som kan brukes til å justere kjerneparkering og CPU-frekvensskalering.

Hva er Core Parking og CPU Frequency Scaling

Kjerneparkering er i utgangspunktet en attributt (innstilling) av Power Profiler. Denne CPU-funksjonen gjør i utgangspunktet prosessorene dine i en hvilemodus som kalles (C6). Denne funksjonen støttes av de fleste av de nye prosessorene. I utgangspunktet lar Core Parking datamaskinen din for å spare strøm. Individuelle prosessorkjerner kan deaktiveres med denne funksjonen når systemet er inaktivt, og videre kan det slås på igjen når personen gjenopptar arbeid på systemet.

CPU Frekvensskalering er en funksjon som gjør at operativsystemet kan skalere CPU-frekvensen opp eller ned for å spare strøm. Avhengig av systembelastningen kan CPU-frekvensene skaleres automatisk, dette er som svar på ACPI-hendelsene. Det kan også gjøres manuelt ved å bruke noen programmer.

Kontroller CPU-frekvensskalering med ParkControl

For å si det enkelt, tillater dette gratis programmet faktisk å justere CPU-kjerneparkeringen for en eller flere energiprofiler på maskinen. Ved bærbar betyr det at verktøyet virkelig trenger installasjon. Dette betyr å komme i gang med dette verktøyet du trenger bare å laste ned og kjøre en kjørbar.

ParkControl, det frie verktøyet for å styre CPU-frekvensskalering og Core-parkering, er et lett verktøy; med størrelsen på bare 1,44 megabyte. Verktøyet har heller ikke et installasjonsprogram.

Grensesnittet til ParkControl er delt inn i to paneler:

  • CPU-frekvensskalering for strømprofil til venstre: Denne delen av panelet har en rullegardinmeny som kan brukes til å aktivere en strømprofil.
  • Nåværende systemkraftsstatus til høyre: Denne delen av panelet viser CPUs antall kjerner, frekvens og bruk / parkeringsstatus.

Verktøyet har også muligheter for å aktivere parkering AC, parkering DC, frekvensskalering AC, frekvensskalering DC. Dynamisk Boost (automatisk bryter av kraftplaner i tomgang / aktiv) krever ParkControl Pro som ikke er ledig.

Kontroller CPU-kjerneparkering i Windows med ParkControl

Med ParkControl kan en person enkelt velge konfigurasjon av strømprofilen nøye, noe som bidrar til å effektivt administrere hvordan Windows styrer CPUens kjerneparkering.

Hvordan bruke ParkControl

Først og fremst, last ned og installer ParkControl. Når applikasjonen er kjørt, vil du se at grensesnittet til verktøyet er lett å forstå.

ParkControl kan brukes til å deaktivere noen ubrukte kjerner på systemet når den lastes sakte. Som vi sa ved å gjøre det, kan man redusere energiforbruket og også varmeavledning fra systemet. Siden Windows ikke gir noen direkte måte å justere disse parameterne, blir ParkControl en vinner her.
ParkControl kan brukes til å deaktivere noen ubrukte kjerner på systemet når den lastes sakte. Som vi sa ved å gjøre det, kan man redusere energiforbruket og også varmeavledning fra systemet. Siden Windows ikke gir noen direkte måte å justere disse parameterne, blir ParkControl en vinner her.

ParkControl lar deg konfigurere hvor mange CPU-kjerner som faktisk settes i parkeringsmodus av Windows. Det kan også hjelpe deg med å finne den mest hensiktsmessige konfigurasjonen for PCen din, som vil hjelpe deg med å klemme ut maksimumet fra CPUen din. Det er mange fordeler med å bruke dette verktøyet, forbedret CPU-ytelse, spare tid og også spare strømforbruket av forskjellige kjerner i prosessoren.

Du kan laste ned ParkControl herfra. Det er viktig at du vet om endringene du gjør, og så er det ikke et verktøy for alle å bruke. Les og lær om endringene du må gjelde for systemet ditt, og bruk dem så lett ved hjelp av dette verktøyet.

Del dine observasjoner med oss.

Intel Extreme Tuning Utility, AMD OverDrive Utility er andre lignende verktøy som kan interessere deg. Noen av dere vil kanskje også lese om PC Overclocking og hvis det virkelig er verdt det.

Populært emne