Slik unngår du phishing-svindel og angrep

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

Slik unngår du phishing-svindel og angrep
Slik unngår du phishing-svindel og angrep
Anonim

Phishing Svindel er de som lurer deg på å gi ut personlig informasjon ved hjelp av e-post, etc. Vi har allerede sett hva som er Phishing. I denne artikkelen vil jeg gi noen tips om hvordan du unngår phishing-angrep og svindel.

Unngå phishing-angrep

Disse tipsene for å unngå phishing-svindel er basert på anbefalinger fra APWG (Anti-Phishing Working Group), en organisasjon som forsøker å forene globalt svar på Cybercrime. Organisasjonen gir et forum for respondenter og ledere av nettkriminalitet til:

 • Diskuter problemene med phishing og nettbruker
 • Vurder potensielle teknologiløsninger
 • Få tilgang til datalogistikkressurser for cybersikkerhetsprogrammer og kriminalteknisk forensikk
 • Å dyrke universitetets forskningsmiljø dedikert til nettkriminalitet og
 • Å gi råd til myndigheter, industri, rettshåndhevelse og traktatorganisasjoner om innholdet av nettkriminalitet

Følgende er noen av de viktige anbefalingene fra APWG om hvordan du unngår phishing-svindel.

Ikke stol på e-postmeldinger som ber om personlige detaljer

Selv om noen e-postmeldinger ser ut som om de stammer fra din bank eller andre finansinstitusjoner, bør du ikke stole på dem. Slike e-postmeldinger ber om en presserende handling - for å oppgi ditt ID-, passord-, debetkort eller kredittkortdetaljer. Det er ingen skade i å ringe. Bare ring opp organisasjonen som e-posten synes å stamme fra for å finne ut om de faktisk sender eposten.
Selv om noen e-postmeldinger ser ut som om de stammer fra din bank eller andre finansinstitusjoner, bør du ikke stole på dem. Slike e-postmeldinger ber om en presserende handling - for å oppgi ditt ID-, passord-, debetkort eller kredittkortdetaljer. Det er ingen skade i å ringe. Bare ring opp organisasjonen som e-posten synes å stamme fra for å finne ut om de faktisk sender eposten.

Hvis du trenger å rette opp noe, er det bedre å skrive inn nettadressen til institusjonen manuelt enn å klikke koblinger i e-post (begrunnelse forklart i neste avsnitt). Logg inn manuelt og foreta endringer - bare etter bekreftelse hos institusjonen som tilsynelatende sendte deg e-posten.

Vær oppmerksom på at ingen banker noen gang vil sende deg en epost som ber om detaljer, slik at du fjerner dem når du arbeider med slike e-poster.

Ikke klikk koblinger i e-postmeldinger som ber om personlige opplysninger

Det kan se ut som en e-post fra en av de finansielle organisasjonene du stoler på. Fortsett, aldri klikk på linkene i e-posten - ikke engang for å se hvor linken er ledende. Du bør alltid ta noen forholdsregler før du klikker på en kobling. Hvis du vil vite hvor koblingen fører, holder du musemarkøren over ankertekst. Du kan se lenken nederst på e-postklienten din. Hvis du ikke kan se linken der, kopier og lim den inn i Notisblokk.

Hva skjer er at hvis det er et ondsinnet nettsted, kan det hente en bit som inneholder skadelig kode øyeblikket du lander på nettstedet. Selv om antivirusprogrammet ditt oppdager det og fjerner det, kan koden allerede gjøre skade - ved å kopiere eller sende ut et bilde av harddisken din.

I noen tilfeller oppretter de nettsteder som ser ut akkurat som din finansielle organisasjonens nettside. Men du kan merke forskjellen når du ser på nettadressen. For eksempel vil PayPal-koblinger være som https://paypal.com/something mens phishing-koblingen ville være https://something.com/PayPal. I tvilstilfelle kan du bruke de gratis tjenestene til noen av disse URL-skannerne for å kontrollere genuiniteten til et hvilket som helst nettsted.

Kundepleie Lenker I Meldinger Asking For Details

Noen e-postmeldinger kan inkludere kundeserviceforbindelser til din finansielle organisasjonens nettsted. På samme måte kan de inkludere koblinger til personvernregler eller noe lignende. Alt dette er elementer som har til hensikt å lure deg til å gi ut dataene dine. Ikke fall for disse koblingene. Igjen vil ingen bank noensinne spørre deg om detaljer via en e-post.

Mens vi er her, anbefaler jeg at du ikke skal gi bort personlig informasjon, selv om du blir kalt av noen. Med identitetstyverier på stigende bruker folk sosialteknikk til å fiske ut data som tilhører deg eller noen nær og kjære til deg. Når det gjelder utveksling av informasjon, gjør det personlig ved å besøke den aktuelle finansinstitusjonen.

Pass på at leverandøren bruker sikker nettside

Online shopping er den neste store tingen. Det tillater deg å handle uten å måtte forlate hjemmet ditt. For å unngå phishing-svindel som kommer i gang med online shopping, må du kontrollere at nettstedet ditt ber om at kreditt- / debetkortinformasjon er sikkert. Inntil en stund tilbake visste du at nettstedet er sikkert når du ser et låsikon i adressefeltet. I disse dager kan de spoof låseikonet også. For å sikre at du er på et trygt sted, dobbeltklikk du på låsikonet for å se sikkerhetssertifikatet for nettstedet. Gjør det til en vane å manuelt skrive inn nettadressen.

For ytterligere å sikre nettleseren din, kan du bruke verktøylinjer fra et hvilket som helst sikkerhetssystem. Hvis du bruker Internet Explorer, slår du på SmartScreen-filteret slik at du vet om et nettsted er et phishing-nettsted.

Bruk siste nettlesere

Hvis du bruker en eldre nettleser, er sjansene at svakhetene i disse nettleserne allerede er utnyttet. Hvis du går for den nyeste nettleseren, prøver programvareselskapene å fortsette å forbedre sikkerhetsaspektet. Du får siste oppdateringer når og når sårbarheter blir funnet. Igjen, installer en sikkerhetsverktøylinje slik at den kan sjekke nettstedene du besøker med de kjente phishing-områdene for å varsle deg om mulige svindel.

APWG anbefaler at du bruker den nyeste versjonen av Internet Explorer eller en annen nettleser du bruker.

Hold koll på bankerklæringer

Sist men ikke minst, fortsett å sjekke bankkontoopplysningene dine og debet- / kredittopplysninger for å sikre at det ikke er noen uregelmessigheter. Dette hjelper deg med å oppdage feil som noen ganger kan være tilfelle av phishing og dermed identitetstyveri.

Dette forklarer hvordan du unngår å svindle phishing. Hvis du mottar en phishing-e-post, kan du også rapportere den ved å videresende e-posten til [email protected].

Snakk om svindel, ta en titt på noen av disse linkene:

 1. Unngå online svindel og vet når du skal stole på et nettsted
 2. Unngå svindel som bruker Microsoft-navnet på bedragerisk vis
 3. Unngå Vishing og Smishing Svindel
 4. Vær oppmerksom på hvalfangst svindel
 5. Unngå Online Shopping Svindel & Holiday Season Svindel
 6. Unngå Internet Catfishing Social Engineering Svindel.

Populært emne