OnionShare lar deg trygt og anonymt dele en fil av hvilken som helst størrelse

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

OnionShare lar deg trygt og anonymt dele en fil av hvilken som helst størrelse
OnionShare lar deg trygt og anonymt dele en fil av hvilken som helst størrelse
Anonim

Slik ting er i dag, er det alltid best for oss å få en form for kryptering oppe før de deler viktige filer på Internett. Det kan høres ut som en overkill, men disse tingene er nødvendige hvis du vil være på den sikre siden. Ikke alle har en tendens til å ta Internett-sikkerhet på alvor, og hvis du er en av disse folkene, ber vi deg om å tenke to ganger før du deler sensitive filer over nettet. Enhver tjeneste som ikke har en krypteringsmetode, bør unngås som pesten, fordi selskapet bak det, hackere og til og med regjeringen kan få tilgang til dataene dine.

Internett er ikke trygt. Derfor må man ta alle forholdsregler når man deler filer med venner, familier, og viktigst, forretninger. I dag tar vi en titt på OnionShare, et Open Source-verktøy for jobben, som lar deg trygt og anonymt dele en fil av hvilken som helst størrelse.

OnionShare gjennomgang

Image
Image

Hvis du er interessert i å føle deg trygg, vil vi gjerne anbefale OnionShare

OK, så OnionShare er et flott åpen kildekodeverktøy for sikker deling av filer over nettet. Med det kan brukerne dele filer av hvilken størrelse som helst, og gjett hva? Hele opplevelsen er gratis. Nå fungerer delingsaspektet ved å opprette en server for å gjøre den tilgjengelig som en Tor Onion-tjeneste.

Slik bruker du OnionShare

Når brukeren har lagt til en fil, oppretter programmet en unik nettadresse for den andre personen som skal bruke for å laste ned den lagt filen. I tillegg krever programmet ikke oppsett av noen server på nettet, så bekymre deg ikke, det er ikke vanskelig å få ting oppe og løpe her.

En av de store tingene med OnionShare er at brukere kan få tilgang til Innstillinger-området via den mørke knappen nederst til høyre. Herfra er det mulig å konfigurere programmet for å slutte å dele filer etter den første komplette nedlastingen.

Dette sikrer at bare en enkelt person kan få tilgang til en fil, så hvis den nettadressen befinner seg i den offentlige arenaen, blir filen ikke kompromittert.

Image
Image

Tor Browser er nødvendig

Ting blir enda mer interessante etter å ha funnet ut at alle som vil laste ned en fil fra OnionShare, må bruke den sikre Tor Browser. For noen går denne ruten nok til å ta ting for langt, men fra vårt synspunkt er sikkerhet på nettet viktigere enn bekvemmelighet.

Husk at hvis du bruker OnionShare til å sende filer, må du også ha Tor Browser installert og aktiv før du starter programmet.

Det er også mulig å endre hvordan OnionShare kobles til Tor. Bare besøk Innstillinger-området, og se på delen i øverste høyre hjørne for alle tilgjengelige alternativer. Vi bestemte oss for å holde fast med standardalternativet for bedre brukervennlighet. Hvis du vet hva du gjør, er alternativene alltid en god måte å koble til Tor.

Litt skummelt

OnionShare gir en kul funksjon til bordet kjent som Stealth. I utgangspunktet gir det en sikrere tjeneste, men samtidig kan det gjøre det vanskelig for den andre parten å koble til. Hvis du klikker på "Lag stealth Onion Services" -boksen, bør du gjøre det bra.

Samlet sett er dette et kvalitetsprogram for alle som søker forbedret sikkerhet når de deler filer på Internett. Du kan laste den ned fra OnionShare.org.

Populært emne