Hvor stor er gigabyte, terabytter og petabytter?

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Hvor stor er gigabyte, terabytter og petabytter? - Blog 2023
Hvor stor er gigabyte, terabytter og petabytter? - Blog 2023
Anonim
Du har uten tvil hørt vilkårene gigabytes, terabytes eller petabytes kastet rundt før, men hva betyr det egentlig når det gjelder lagring i virkeligheten? La oss se nærmere på lagringsstørrelser.
Du har uten tvil hørt vilkårene gigabytes, terabytes eller petabytes kastet rundt før, men hva betyr det egentlig når det gjelder lagring i virkeligheten? La oss se nærmere på lagringsstørrelser.

Ord som byte, megabyte, gigabyte og petabyte refererer alle til mengder digital lagring. Og de blir ofte forvirret med vilkår som megabit og gigabit. Det er nyttig å vite nøyaktig hva disse begrepene betyr (og hvordan de forholder seg til hverandre) når man sammenligner lagringsstørrelser på harddisker, tabletter og flashlagringsenheter. Det er også nyttig når du sammenligner dataoverføringshastigheter hvis du handler for internettjeneste eller nettverksutstyr.

Bits, Bytes og Kilobytes

Først, la oss se på det grunnleggende om digital lagring med noe av lavere kapasitet.

Den minste lagringsenheten kalles litt (b). Det er bare i stand til å lagre et enkelt binært tall, enten en 1 eller 0. Når vi refererer til en bit, spesielt som en del av et større ord, bruker vi ofte en mindre sak, Äúb,Äù i stedet. For eksempel er en kilobit tusen biter, og en megabit er tusen kilobiter. Når vi forkorter noe som 45 megabyte, bruker vi 45 Mb.

Ett steg opp fra litt er en byte (B). En byte er åtte biter, og handler om hva du trenger for å lagre en enkelt tegn med tekst. Vi bruker en hovedstad, ÄúB, som en forkortet form for byte. For eksempel tar det rundt 10 B for å lagre et gjennomsnittlig ord.

Det neste trinnet opp fra en byte er en kilobyte (KB), som tilsvarer 1,024 byte data (eller 8,192 biter). Vi forkorter kilobytes til KB, for eksempel tar det rundt 10 kB for å lagre en enkelt side med vanlig tekst.

Og med de mindre målingene ute av veien, kan vi nå se på de vilkårene du er mer sannsynlig å høre når du handler for gadgetene dine.

Megabyte (MB)

Det er 1,024 kB i en megabyte (MB). Gjennom sent på 90-tallet ble vanlige forbrukerprodukter som harddisker målt i MB. Her er noen eksempler på hvor mye du kan lagre i MB-området:

 • 1 MB = en 400 sidebok
 • 5 MB = En gjennomsnittlig 4 minutters mp3 sang
 • 650 MB = 1 CD-ROM med 70 minutters lyd

Du ser nummeret 1.024 mye i de neste avsnittene. Typisk, etter kilobyttrinnet, er hver etterfølgende lagringsmåling 1,024 uansett hva den neste lavere måling er. 1,024 byte er en kilobyte; 1,024 kilobytes er en megabyte; og så videre.

Gigabyte (GB)

Så det bør ikke komme som en overraskelse at det er 1,024 MB i en gigabyte (GB). GBs er fortsatt svært vanlige når man refererer til forbrukerens lagringsnivå. Selv om de fleste vanlige harddiskene blir målt i terabyte i disse dager, blir ting som USB-stasjoner og mange solid state-stasjoner fortsatt målt i gigabyte.

Noen få eksempler på ektefelle:

 • 1 GB = rundt 10 meter med bøker på en hylle
 • 4,7 GB = Kapasitet på en DVD-ROM-plate
 • 7 GB = Hvor mye data du bruker per time når du laster ned Netflix Ultra HD-video

Terabytter (TB)

Det er 1,024 GB i en terabyte (TB). Akkurat nå er TB den vanligste måleenheten når man snakker om vanlige harddiskstørrelser.

Noen virkelige eksempler:

 • 1 TB = 200 000 5 minutters sanger; 310.000 bilder; eller 500 timer verdt av filmer
 • 10 TB = Mengde data produsert av Hubble Space Telescope per år
 • 24 TB = Mengden videodata som er lastet opp til YouTube per dag i 2016

Petabytter (PB)

Det er 1.024 TB (eller rundt en million GB) i en petabyte (PB). Hvis trender fortsetter, vil petabytene sannsynligvis erstatte terabyte som standardmåling for lagring på forbrukernivå en gang i fremtiden.

Eksempler på ekte verden:

 • 1 PB = 500 milliarder sider med standard skrevet tekst (eller 745 millioner disketter)
 • 1,5 PB = 10 milliarder bilder på Facebook
 • 20 PB = Mengden data som Google behandler daglig i 2008

Exabytes (EB)

Det er 1,024 PB i en eksabytes (EB). Tekniske giganter som Amazon, Google og Facebook (som behandler utrolige mengder data) er vanligvis de eneste som er bekymret for denne typen lagringsplass akkurat nå. På forbrukernivå har noen (men ikke alle) filsystemer som brukes av operativsystemer i dag, deres teoretiske grense et sted i eksabytene

Eksempler på ekte verden:

 • 1 EB = 11 millioner 4K videoer
 • 5 EB = Alle ordene som noensinne er talt av menneskeheten
 • 15 EB = Totalt estimerte data fra Google

Denne listen kan selvfølgelig fortsette. De neste tre kapasitetene på listen (for de som er nysgjerrige) er zettabyte, yottabyte og brontobyte. Men ærlig, tidligere exabytes, begynner du å komme inn i astronomisk lagringskapasitet som bare ikke har mye real-world applikasjon akkurat nå.

Fotokreditt: sacura / Shutterstock

Populært emne