Hva er et Wi-Fi-hotspot (og er de trygge å bruke)?

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Hva er et Wi-Fi-hotspot (og er de trygge å bruke)? - Blog 2023
Hva er et Wi-Fi-hotspot (og er de trygge å bruke)? - Blog 2023
Anonim
En Wi-Fi-hotspot er egentlig bare et trådløst tilgangspunkt. Vanligvis er de offentlige steder der du kan få tilgang til internett via Wi-Fi på de mobile enhetene dine. De er praktiske, men det er også noen sikkerhetsproblemer å være klar over når de bruker dem.
En Wi-Fi-hotspot er egentlig bare et trådløst tilgangspunkt. Vanligvis er de offentlige steder der du kan få tilgang til internett via Wi-Fi på de mobile enhetene dine. De er praktiske, men det er også noen sikkerhetsproblemer å være klar over når de bruker dem.

Teknisk er det ingenting å skille mellom et Wi-Fi-hotspot fra et annet trådløst tilgangspunkt. Du kan vurdere den trådløse ruteren i hjemmet ditt for å være et Wi-Fi-hotspot. Men når vi snakker om hotspots, snakker vi vanligvis om de offentlige, fysiske stedene hvor du kan logge på Wi-Fi (ofte gratis). De leveres vanligvis av bedrifter som kaffebarer og hoteller, men er ofte gitt som en offentlig tjeneste. For å koble til et hotspot er det eneste du trenger en enhet med trådløs tilkobling, enten det er en smarttelefon, en bærbar datamaskin eller en nettbrett.

Hvordan finne og Koble til et Hotspot

Hvis du noen gang har gått til en kaffebar for å få et lavt fett, dobbelt skudd, soya karamell macchiato og koblet til Wi-Fi på den bærbare datamaskinen, har du allerede brukt en hotspot. Du finner offentlige hotspots i alle slags steder-kaffebarer, restauranter, hoteller, flyplasser, biblioteker, bokhandlere og mer. Hvis du reiser (eller til og med streife omkring din egen by), er det ikke vanskelig å finne en hotspot-selv i andre land.

Bortsett fra de åpenbare stedene, som store kjeden restauranter og kaffebarer hvor ville du forvente å finne dem, kan du bare søke på nettet for noe som "trådløse hotspots i Chicago" - uansett hvilken by du tilfeldigvis er i. selvfølgelig, hvis du ikke har internettforbindelse i det hele tatt, er det ikke et alternativ å søke på nettet. I så fall kan du forberede deg på forhånd ved å laste ned en app som Wi-Fi Finder (gratis for iOS og Android). Den laster ned og installerer en database med gratis og betalte Wi-Fi-hotspots som du kan søke senere, selv når du ikke har en tilkobling.

Når du har funnet et hotspot i nærheten av deg, er det vanligvis ganske enkelt å koble til det. Hvis du har aktivert automatisk nettverksoppdagelse på enheten din, bør du se at tilgjengelige nettverk dukker opp automatisk når du treffer Wi-Fi-innstillingene dine. Hvis du ikke gjør det, må du bla gjennom det. Det er der appen eller en god nettsøk-kommer til nytte. Det vil vanligvis fortelle deg navnet på nettverket, passordet, og om nettverket er gratis eller tidsbegrenset eller ikke.

Det er noen ting å være klar over når du kobler til, skjønt:

  • Noen hotspots er gratis; noen er ikke. Og noen gir deg en begrenset tid gratis, og krever at du betaler for mer tid.
  • Noen har passord som endres ofte. Hvis en bedrift leverer forbindelsen (og du er kunde), spør bare ved disken.
  • Noen krever at du logger på via en webportal når du først kobler til, og kan kreve noen grunnleggende opplysninger som navn og alder.

Likevel er det ikke vanskelig å score noe gratis internett når du er ute og om - spesielt hvis du bare trenger rask tilgang til å se noe opp.

Hva med sikkerhet?

Sikkerhet er en ekte bekymring med Wi-Fi-hotspots. De er tross alt offentlig tilgjengelige nettverk. Å holde all din sensitive informasjon privat bør være en prioritet for alle som bruker et offentlig nettverk. Selv om du kanskje logger inn med et passord (og kanskje via en webportal), hjelper det bare med at folk gir tilgangsgrensesnittet. Det holder ikke Internett-aktiviteten din privat.

Det er helt mulig for andre som bruker samme Wi-Fi-hotspot for å snuse på trafikken din. Dette gjelder spesielt når du bruker et åpent Wi-Fi-nettverk, en uten kryptering, og det krever ikke et passord.

Det er imidlertid noen gode måter å beskytte deg selv på:

  • Bruk en VPN: Et virtuelt privat nettverk (VPN) lar deg opprette en sikker tilkobling på toppen av en offentlig forbindelse. Tenk på det som en sikker tunnel gjennom internett. Det er mange VPN-tjenester der ute, og hvis du aldri har brukt en, anbefaler vi at du børler opp hva et VPN er, og hvorfor du kanskje trenger en. Den guiden har også noen solide anbefalinger for sikre, pålitelige VPN-tjenester.
  • Merk nettverket offentlig: Hvis du bruker Windows, bør den spørre deg første gang du kobler til om nettverket er offentlig eller privat. Windows endrer noen viktige sikkerhetsinnstillinger basert på hvilken type nettverk du er koblet til.
  • Bruk HTTPS: Å få tilgang til et nettsted som krypterer informasjonen din ved hjelp av HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) sikrer at forbindelsen din er sikker. Det gjør dette ved å sjekke sikkerhetssertifikater for å sikre at nettstedet du kobler til er det riktige nettstedet, og ved å kryptere webtrafikk. Du kan fortelle et nettsted som støtter HTTPS fordi du ser et låsesymbol ved siden av nettadressen i adresselinjen, og "https" ved starten av selve nettadressen.
Image
Image

Opprette en mobil hotspot

Bortsett fra offentlige Wi-Fi-hotspots, kan du også lage din egen. Din smarttelefon har sannsynligvis en hotspot-innstilling som lar deg dele mobilforbindelsen med andre enheter. Enten du har den innstillingen, avhenger av din mobil og mobiloperatør, men det kan være veldig nyttig i slike tilfeller at du må koble til noe som en bærbar datamaskin til internett og ikke ha andre alternativer.

Det er et par ting å merke seg, skjønt. Aktivering av denne funksjonen spiser mer batteri i telefonen, siden det både Wi-Fi og mobilradio. Hvis du planlegger å bruke den, vil du kanskje plugge telefonen inn.

De fleste operatører legger også grenser for hvor mye data du kan bruke gjennom mobil hotspot-funksjonen. Selv på planer hvor du har ubegrensede data, kan du finne at ditt hotspot-tillatelse er begrenset til noe noe mindre. For eksempel begrenser Verizon bruk av hotspot til 15 GB per måned (hvoretter hastigheten faller dramatisk). Og ja, det virker som mye data, men det avhenger virkelig av hvordan du bruker internett.

Populært emne