Endre nettverksstatus fra offentlig til privat i Windows

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

Endre nettverksstatus fra offentlig til privat i Windows
Endre nettverksstatus fra offentlig til privat i Windows
Anonim

I Windows 10/8/7 / Vista OS, du har mulighetene til å velge et nettverk fra Offentlig eller Privat scenarier slik at du kan dele den med enhetene innenfor rekkevidde. For nettverket i Offentlig steder, trenger du ikke å dele det, men hvis systemet er begrenset til ditt hjem eller privat sted, kan du tillate deling til enhetene. Disse innstillingene kunne administreres i Kontrollpanel under hetten av Network seksjon.

Men hvis du navigerer til forskjellige steder og trenger å endre delingsinnstillingene for Network med kort varsel finnes det snarveier, hvor du enkelt kan konfigurere disse innstillingene. I denne artikkelen diskuterer vi de forskjellige måtene som gjør at deling tillates eller tillates ikke med nettverket du er koblet til.

Lese: Forskjell mellom offentlig nettverk og privat nettverk.

Endre nettverksstatus fra offentlig til privat

Endre nettverksstatus ved hjelp av Innstillinger

Generelt sett, i Windows 10/8/7 Du kan klikke på oppgavelinjenettverksikonene> Velg Netwprk> Egenskaper og gjør det nødvendige her.

1. I Windows 8.1 trykker du på Windows Nøkkel + I kombinasjon på tastaturet for å avsløre innstillinger sjarm. Nå i bunnen, klikk på Network ikon der. Alternativt kan du klikke på Network ikonet i varslingsområdet på oppgavelinjen.

Image
Image

2. Nå i Networks delen, høyreklikk over nettverket hvis status du ønsker å endre, velg Slå deling av eller på.

Image
Image

3. Endelig har du mulighetene å velge mellom Privat og Offentlig status for nettverket ditt. Hvis du velger Ja, slå på deling eller koble til enheter, blir nettverket byttet til Privat status.

Image
Image

Endre nettverksstatus ved hjelp av Group Policy Editor

1. trykk Windows Nøkkel + R kombinasjon og putte gpedit.msc i Løpe dialogboks.

2. I venstre rute navigerer du til:

Computer Configuration -> Windows Settings -> Security Setting -> Network List Manager Policies

Image
Image

3. Nå i vinduet ovenfor, høyreklikk på nettverket hvis status du ønsker å endre for og klikk Eiendommer. Flytter på, i Eiendommer vindu, kan du enkelt velge status for nettverket. Klikk Søke om etterfulgt av OK etter at du har valgt ditt valg.

Image
Image

Endre nettverksstatus ved hjelp av kommandoprompt

Åpne en administrativ kommandoprompt og lim inn følgende kommando og hit Tast inn:

netsh wlan delete profile name='HomeNetwork'

Image
Image

Denne kommandoen vil slette de Offentlig nettverksprofil og du kan koble til nettverket igjen og denne gangen kan du velge Privat modus på tidspunktet for tilkobling. Hvis du vil vise navnet på all nettverksprofilen som er registrert på systemet, kan du avsløre dem ved å utføre Netsh WLAN viser profiler kommandoen på Ledeteksten.

Håper du finner tipset nyttig.

Populært emne