How-To Geek Guide til måling av energiforbruket

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

How-To Geek Guide til måling av energiforbruket - Blog 2023
How-To Geek Guide til måling av energiforbruket - Blog 2023
Anonim
Hvor mye energi bruker datamaskinen din? Mediasenteret ditt? Ladestasjonen din? Hvis du ikke har noen ide, er du ikke alene. Les videre som vi viser deg hvordan du enkelt kan måle mengden energi dine apparater - geeky og ellers - suger ned.
Hvor mye energi bruker datamaskinen din? Mediasenteret ditt? Ladestasjonen din? Hvis du ikke har noen ide, er du ikke alene. Les videre som vi viser deg hvordan du enkelt kan måle mengden energi dine apparater - geeky og ellers - suger ned.

Det er mange grunner til at du vil finne ut hvor mye energi gadgets, gizmoer og apparater suger ned, alt fra miljøhensyn til sjokk over en høy elektrisk regning. I dag skal vi se på de forskjellige måtene du kan måle energiforbruket. Disse metodene faller på et bredt spekter av free-as-in-beer til kostnader-få-dollar og nøyaktige-til-en-desimal og god nok estimater. Selv om i slutten av guiden vil du se at vi har en klar favoritt, for å informere deg (og gjør det mulig for deg hvis du absolutt må gjøre det på en gratis måte), skal vi dekke flere teknikker.

Starter

Hver metode krever et eget sett med verktøy, så vi skal forfalle vår vanlige "Hva du trenger" -delen og oppfordre deg til å lese gjennom hele veiledningen for å bestemme hvilken metode som passer best for dine behov.
Hver metode krever et eget sett med verktøy, så vi skal forfalle vår vanlige "Hva du trenger" -delen og oppfordre deg til å lese gjennom hele veiledningen for å bestemme hvilken metode som passer best for dine behov.

Før vi fortsetter, er det imidlertid en kritisk ting du trenger for hver teknikk. Du trenger å vite hvor mye verktøyselskapet ditt lader for strøm. Trekk ut forrige måneds regning eller logg inn på verktøyet selskapets nettsted for å finne ut hvor mye de belaster deg per Kilowatt Hour (kWh)

Når du ser på regningen, ser du sannsynligvis alle slags forvirrende ting. Tilskudd for dette, for det, og det andre. Føderale og statlige skatter, alle spesifisert og slått på. Det som til slutt betyr, er hvor mange kWh du bruker, og hva du til slutt betaler etter Onkel Sam, Statesman Steve, og Android-rådet får alle deres mikroskive. I prøveregningen over 1325 kWh ble forbrukt i måneden og den totale regningen for elektrisk bruk var 164,87 dollar. Hvis vi deler regningen ved forbruket:

Total Electrical Cost / Total Electrical Consumption = Cost Per Unit

Vi får:

$164.87 / 1325 kWh = $0.12443 per kWh

Siden vi liker å ta feil på siden av forsiktighet når det gjelder å anslå utgiftene våre, skal vi rundt det antallet til $ 0.125 eller 12.5 cent per kWh for beregningene i denne opplæringen. For de mest nøyaktige resultatene, sørg for å få en ny regning og beregne din egen energikostnad. Har du beregnet kostnader i hånden? Flott! La oss fortsette å finne ut kostnadene dine.

Beregning av utgiften din ved å bruke produsentens etikett

Image
Image

Dette er den minst nøyaktige måten å måle en bestemt enhets elektriske bruk på, men det er gratis og vil gi deg en veldig-veldig-grovt anslag. Hver enhet du eier, enten den er trykt på selve enheten eller transformatoren (veggvorte) som driver enheten, bør ha en etikett som angir strømforbruket. Vår espressomaskin på kontoret har for eksempel en plate på baksiden av den som indikerer at maskinen bruker 1200 watt. En av kontormaskiner har en tallerken på baksiden av strømforsyningen som sier 400 watt. Det virker som en ganske enkel beregning for å få fra energiforbruket av elementet til kostnaden for å kjøre det, ikke sant?

Beregningen for å konvertere watt til kilowatt timer er slik:

Watts * Time Used / 1000 = kWh

Ved hjelp av denne beregningen kan vi ta 400 watt fra datamaskinen, multiplisere den med 12 (antall timer vi forlater det på en dag) og deretter dele med tusen for å få kWh. Dette gir 4,8 kWh, som til vår tidligere oppgitte nyttekostnad, betyr at det koster oss 60 cent per dag (4,8 kWh * 12,5 cent).

Hvor lett var det! Bortsett fra bryet med å kaste kalkulatoren i et halvt minutt eller så, ikke svette riktig? Det eneste problemet er at det er helt unøyaktig da svært få apparater tegner deres maksimale Watt-vurdering. Strømforsyningen på datamaskinen sier 400 watt, men det er en maksimal vurdering. I virkeligheten går det til en mye lavere effekt 100 prosent av tiden (hvis datamaskinen din rutinemessig rammer eller overstiger wattestatusen for strømforsyningen, vil du ha alle slags problemer). Det er en sikker innsats at datamaskinen bruker så lite som halvparten av det nominelle beløpet.

Det samme gjelder for espressomaskinen. Tallerkenen sier 1200 watt, men utenfor de første minuttene av dagen når det varmes opp kaldkjelen, kommer det aldri til å komme nær det nivået av strømforbruk. Den videre sammensatte problemet, mange mindre apparater, spesielt de med veggtransformatorer, opplist strømmen i forsterkere. Du må gå gjennom et helt nytt sett med beregninger for å komme fra ampere til watt - og du vil fortsatt ikke ha et nøyaktig nummer.

Vi kan ganske enkelt ikke nøyaktig beregne de virkelige energikostnadene basert på produsentens etikett. Vi kan ball parkere det, vi kan bestemme om en bestemt enhet er for kraftig sulten etter våre behov (eller vil ha en høyeste trekning for kretsen den deler med andre enheter), men vi kan ikke pålidelig beregne den virkelige verdenskostnaden. Det er godt å vite hvordan beregningene fungerer, men det er ganske ubrukelig for å faktisk finne ut hvor mye enheten koster deg i virkeligheten.

Bruke din elektriske måler til å måle elektrisk bruk

I motsetning til guesstimating basert på en etikett, begynner denne metoden faktisk å bevege oss i retning av nøyaktig måling. Ditt hjem eller leilighet har en elektrisk måler som verktøyet bruker til å regne deg. Du kan observere denne måleren for å finne ut hvor mye energi en enhet suger ned.Hovedpunktet er at du går utenfor og stirrer på måleren, ser den på en viss tid, og bruker den nye lesingen til å beregne hvor mye energi det aktuelle elementet bruker.
I motsetning til guesstimating basert på en etikett, begynner denne metoden faktisk å bevege oss i retning av nøyaktig måling. Ditt hjem eller leilighet har en elektrisk måler som verktøyet bruker til å regne deg. Du kan observere denne måleren for å finne ut hvor mye energi en enhet suger ned.Hovedpunktet er at du går utenfor og stirrer på måleren, ser den på en viss tid, og bruker den nye lesingen til å beregne hvor mye energi det aktuelle elementet bruker.

Det er noen problemer med denne metoden. For det første er det veldig vanskelig å isolere en enkelt enhet, som en datamaskin, på grunn av bryet med å prøve å koble fra alt fra veggen. Hvis du for eksempel glemmer å koble fra kjøleskapet, og kompressoren sparker på mens du står utenfor, stirrer på apparatet, kan lesningen du prøver å få for datamaskinen, lett bli av med flere hundre watt. Siden ingen fornuftig person ville stå der og så på måleren i lengre tid, ville feilen gå uoppdaget. Når det er sagt, er det marginalt mer nøyaktig enn guesstimating basert på apparatets etikett hvis du måler en enhet som er på og trekker en jevn mengde strøm. Det er helt ubrukelig å måle små mengder elektrisitet (som tegningen fra en ladetabell) og like ubrukelig for noe som den nevnte espressomaskinen som går i gang for det meste av dagen, bare trekkraft for å holde kjelen opp til driftstemperaturen.

Potensielle ulemper til side, hvordan kan du faktisk bruke denne teknikken? Du trenger en stoppeklokke, en kalkulator og litt ledig tid. Først, gå gjennom huset ditt eller leiligheten og koble fra alt. Mens små ting som iPad-ladingen din ikke svinger av lesingen mye, forlater strømmen på og kjøleskapet koblet i vilje. Det eneste du bør legge inn, er enheten du vil måle, som din datamaskin.

Hodet ut med stoppuret og finn måleren. Hvis du har en analog måler, ser du en metalldisk som spinner bak glassfronten. Hvis du har en digital meter, blir det ikke en disk; Du vil i stedet se en slags digital indikator blinker. Det blinke er kjent som en "beat". Se på forsiden av apparatet for et nummer notert med "kH". De to vanligste tallene er 1,0kH og 7,2kH-hvis din er forskjellig som er greit. Skriv dette nummeret ned.

Hvis du har en analog måler, må du se metalldisken. Disken skal ha en slags merke på den for å angi et startpunkt i sirkelen. Vent på det merket for å passere indikatorpilen på målerflaten. Når den treffer den pilen, starter du stoppuret og venter på at den roterer hele veien rundt. Når diskmarkeringen går tilbake til pilen, viser en full revolusjon, stopp stoppeklokken. Dette er formelen for beregning av effekttrekk basert på spinn av den analoge disken:

(3600 / number of seconds) * kH # = watts consumed

La oss si at vi så på måleren vår og disken tok 15 sekunder for å spinne en full revolusjon. I tillegg var kH-notatet på målerflaten 7,2. Vi kobler tallene inn slik:

(3600 / 15) * 7.2 = 1728 watts

Det er den virkelige verdens forbruket av den enheten i det øyeblikket. Ved å ta det nummeret og plugge tilbake til formelen fra tidligere i denne veiledningen (omregningen av watt til killowatt-timer) kan vi beregne at enheten vi målte vil forbruke 1.728 kilowatt per time dersom den opprettholder det nivået av strømdrag og vil koste oss 21,6 cent per time å operere.

For å beregne energiforbruket på en digital måler bruker vi en lignende telleteknikk og formel. Hvis du har en digtal meter, gå ut med stoppuret og gjør deg klar til å telle. Start stoppeklokken din og begynn å telle antall beats. Fortsett dette så lenge du kan stå det. Plugg tallene inn i denne formelen:

(3600 * beats) / seconds * kH # = watts consumed

Jo lenger du kan stå for å telle jo mer nøyaktig lesingen vil være.

Mens måling på måleren er mer nøyaktig enn å lese etiketten og utføre en guesstimate beregning, viser den fremdeles bare strømforbruket på det nøyaktige andre i tide (om enn mer nøyaktig hvis du har en digital meter og en høy toleranse for å stå ved siden av huset ditt teller til deg selv). Bedre enn å gjette, men fortsatt ganske utsatt for feil, da det er vanskelig å isolere en enkelt gjenstand i huset og upraktisk å måle det flere ganger for å få en gjennomsnittlig forbruk.

Bruke en apparatmåler til å måle individuelt forbruk

Hvis gjetning av etiketten er ukorrekt og står utenfor på meter er bare marginalt mer nøyaktig (og uendelig mer kjedelig), hvor hvor forlater det oss? Det vi trenger er en enkel og billig måte å måle enhetskonsumet mellom enheten og uttaket på. Skriv inn den enkle plug-in watt-timeren!
Hvis gjetning av etiketten er ukorrekt og står utenfor på meter er bare marginalt mer nøyaktig (og uendelig mer kjedelig), hvor hvor forlater det oss? Det vi trenger er en enkel og billig måte å måle enhetskonsumet mellom enheten og uttaket på. Skriv inn den enkle plug-in watt-timeren!

En watt-timermåler er en enkel enhet du kobler mellom en apparat og veggen som måler energiforbruket i fly. Enda bedre, det vil utføre beregningene for deg. Den mest kjente watt-timermåleren på markedet er P3 Kill-A-Watt elektrisitetsmonitor. Det er flere versjoner, men den aller beste verdien er Kill-A-Watt 4460 som selger for rundt $ 28. $ 20 P4400 mangler et internt batteri for å beholde innstillingene under bevegelse eller strømbrudd, og P4488 ($ 40) er større og tilbyr en innebygd timer for tvilsomt verktøy.

For våre tester brukte vi Kill-A-Watt 4460 og var svært fornøyd med brukervennligheten og nøyaktigheten til enheten. Bruk av enheten er enkel. Først legger du det i uttaket du vanligvis bruker til enheten. I vårt tilfelle var vi ganske interessert i å se hvor mye strøm kontorserveren bruker. Når P3 og enheten er koblet til, hold nede RESET-tasten til displayet blinker. Deretter holder du nede SET-tasten til kWh-hastigheten vises og begynner å blinke. Bruk opp / ned-tastene til å justere beløpet i frekvensboksen til den samsvarer med din nåværende bruksfrekvens (i vårt tilfelle justerte vi standardverdien på $ 0.250 ned til $ 0.125). Trykk på SET-tasten igjen for å lagre hastigheten.

Derfra kan du trykke på MENU-knappen for å veksle mellom de forskjellige displayene (for eksempel linjespenning, strøm, watt, linjefrekvens og kostnad). Når du leser kostnadsmenyen, bruker du opp / ned-pilene for å skifte mellom time, dag, uke, måned og årlig kostnad. Jo lenger du forlater enheten som er koblet til Kill-A-Watt, vil du få den mer nøyaktige lesingen (selv om det etter noen dager med vanlig bruk er det sikkert en avtagende avkastning på økt nøyaktighet).

For eksempel, da vi først plugget inn på serveren, viste lesingene for de første minuttene at kostnaden for å kjøre den 24/7 var omtrent $ 20 per måned. Den første oppstart av maskinen suget ned en høyere enn vanlig mengde strøm, og etter at vi forlot Kill-A-Watt i noen timer, falt den til 17 dollar, og etter en dag falt den til 15 dollar per måned, noe som gjenspeiler en bedre gjennomsnitt per time kostnad.

Gjennomsnittlig og automatisk beregning er den beste funksjonen av Kill-A-Watt. Nysgjerrig hvor mye energi som espressomaskin koster en måned? Gå videre og måle den i en uke. Kill-A-Watt vil spore oppturer og nedturer og gi deg den gjennomsnittlige energiforbruket over alt fra en time til et år. Når du er fornøyd med måling, kobler du bare av enheten, finner den nær det nye apparatet du vil måle, trykker på RESET-knappen og begynner å måle strømforbruket til det nye apparatet. Det er så enkelt.

Som du kan se, mens de manuelle beregningene vi skisserte tidlig i guiden, er gode for å utøve dine matteferdigheter og få et bedre blikk på strømmåleren din, vil du tydelig investere $ 28 i Kill-A-Watt for å spare deg for en enorm mengde tid og gi deg de mest nøyaktige målingene.

Populært emne