Fix Alert, Systemets batterispenning er lav melding

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

Fix Alert, Systemets batterispenning er lav melding
Fix Alert, Systemets batterispenning er lav melding
Anonim

Det synes ikke å være noen enkelt løsning for ' Advarsel, Systemets batterispenning er lav'Feilmelding som du kanskje ser under oppstart. Det blinker på dataskjermen, og ber om at en bruker skal slå F1-tasten for å fortsette, F2 for å kjøre installeringsverktøyet eller F5 for å kjøre omborddiagnostikk. La oss finne årsaken til dette problemet og se hvordan du løser det.

Image
Image

Advarsel, Systemets batterispenning er lav

I hovedsak er det to grunner som forårsaker at batterispenningen er lavvarslet for å komme opp. Disse er,

  1. Sensorkretsen på hovedkortet
  2. Batteriet

Hvis Windows-datamaskinen din viser en melding Advarsel, Systemets batterispenning er lav under oppstart, her er noen ting du må ta en titt på.

Bytt CMOS-batteri

Sensorkretsen på hovedkortet har en spenningsgrense på minimum 2,7 V til 2,9 V (denne figuren varierer avhengig av styrets alder). Alt under den angitte verdien vil uansett gi deg lavt batterispenningsvarsel, hver gang du slår på datamaskinen.
Sensorkretsen på hovedkortet har en spenningsgrense på minimum 2,7 V til 2,9 V (denne figuren varierer avhengig av styrets alder). Alt under den angitte verdien vil uansett gi deg lavt batterispenningsvarsel, hver gang du slår på datamaskinen.

I de fleste tilfeller (99%) løses problemet enkelt ved å erstatte CMOS-myntcellebatteriet. Man bør sørge for at batteriet erstattes med et 3-V CR2032 litiumbatteri. Start systemet. For å få hovedkortet til å kjenne igjen dette nye batteriet uten problemer, må du koble datamaskinen tre ganger. Bytting av batteriet og omstart av systemet utgjør første syklus.

I andre syklus, når du fortsatt ser feilen, start datamaskinen på nytt og gå til BIOS innstilling. Der går du til Vedlikehold, utvider menyen og velger 'Standard' fra listen over alternativer som vises. Lagre innstillingen og avslutt,

Sett opp dato og klokkeslett i BIOS

Hvis feil dato og klokkeslett har angitt, må du kanskje endre tidssone. For dette, høyreklikk på datoen og klokkeslettet i Windows-varslingsområdet, sett nederst til høyre på skjermen, og velg Juster dato / klokkeslett. På dette tidspunktet må du kontrollere at tidszonen er riktig.

For å endre tiden manuelt, slå av Angi tid automatisk alternativet og klikk deretter på Endring knapp. Angi riktig tid.

Tilbakestill / oppdater CMOS / BIOS

Det kan hende at informasjonen som er lagret i BIOS som ESCD (Extended System Configuration Data), kan bli skadet på grunn av årsaker, ukjente. Under slike omstendigheter blir det nødvendig å tilbakestille BIOS eller CMOS (Komplementær metalloksid-halvleder) til "Fabrikkstandard", eller i andre tilfeller slette NVRAM (ikke-flyktig tilfeldig tilgangshukommelse). Slik gjør du det.

  1. Slå av datamaskinen og koble fra strømledningen fra stikkontakten. Nå er det trygt å fjerne datamaskindekselet.
  2. Avdekke og lokaliser 2-polet passordkontakten (PASSORD) på hovedkortet.
  3. Demonter 2-bens jumperpluggen.
  4. Finn nå 2-pin CMOS-jumperen (RTCRST) på hovedkortet og flytt 2-bens jumperpluggen fra passord-jumperen til pinner i CMOS-jumperen.
  5. Når du er ferdig, koble til strømmen til systemet og ta en pause i noen sekunder for at CMOS skal tømme.
  6. Flytt 2-bens jumperpluggen tilbake til passord-jumperen og sett på datamaskindekselet.
  7. Til slutt kobler du datamaskinen og enhetene til stikkontakter, og slår dem på.

Vær oppmerksom på at du har en betydelig risiko for permanent skade på datamaskinen din hvis du ty til denne metoden. Så, hvis du ikke får tilgang til BIOS, er det tilrådelig å ta datamaskinen til en ekspert og søke hjelp i stedet for å gjøre det selv. For flere alternativer, se dette.

Fjerner overspenningsdempere

Noen dataprodusenter hevder også at problemet skyldes noen surge suppressors. Som sådan kan du eliminere dette problemet ved å bare fjerne overspenningsvernet og koble PCen direkte inn i stikkontakten.

Hvis du finner disse forslagene litt vanskelig å utføre, kanskje du vil ta PCen din til en tekniker.

Populært emne