De 10 beste tipsene for å sikre dataene dine

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

De 10 beste tipsene for å sikre dataene dine - Blog 2023
De 10 beste tipsene for å sikre dataene dine - Blog 2023
Anonim
Med bruk av smarttelefoner, tabletter, bærbare datamaskiner og netbooks, gjør de fleste av oss hverdagslige oppgaver online, for eksempel kjøp av varer og banker. Men hvis vi ikke sikrer våre personlige data på våre datamaskiner og på nettet, kan vi be om alvorlige problemer.
Med bruk av smarttelefoner, tabletter, bærbare datamaskiner og netbooks, gjør de fleste av oss hverdagslige oppgaver online, for eksempel kjøp av varer og banker. Men hvis vi ikke sikrer våre personlige data på våre datamaskiner og på nettet, kan vi be om alvorlige problemer.

Følgende 10 artikler er de beste metodene vi dekker for å sikre filer og personlig informasjon både online og offline, sikre ditt Wi-Fi-nettverk, beskytte nettsideinnloggingsinformasjon og passord og andre offline data.

Bilde av xkcd, åpenbart.

Krypter en harddisk eller USB-minnepinne ved hjelp av TrueCrypt

En av de beste alternativene for å sikre filer på datamaskinen og på eksterne stasjoner er et gratis åpen kildekode-krypteringsverktøy kalt TrueCrypt. Den fungerer med Windows, Linux og Mac, og lar deg kryptere en hel stasjon, partisjon eller flash-stasjon eller opprette en kryptert filbutikk der du kan lagre sensitive datafiler og ta dem med deg. Følgende artikler viser deg hvordan du bruker TrueCrypt i Windows og Mac, og hvordan du beskytter en flash-stasjon med TrueCrypt.

Komme i gang med TrueCrypt (for å sikre dine data)
Komme i gang med TrueCrypt (for å sikre dine data)

Komme i gang med TrueCrypt-stasjonskryptering på Mac OS X

Hvordan beskytte Flash Drive Data med TrueCrypt

Bilde via LadiesGadgets

Sikker lagre data på farten

Hvis du trenger å lagre filer sikkert og ta dem med deg, lar TrueCrypt deg gjøre dette med krypterte volumer. Du må imidlertid ha administratoradgang på hvilken datamaskin du bruker for å få tilgang til ditt krypterte TrueCrypt-volum. Følgende artikkel beskriver et annet alternativ, kalt FreeOTFE, som lar deg lagre filer i et kryptert volum som kan nås med en bærbar versjon av programmet som kan brukes uten administrative rettigheter.

Lagre private filer på en sikker måte ved hjelp av et bærbart filkrypteringsverktøy
Lagre private filer på en sikker måte ved hjelp av et bærbart filkrypteringsverktøy

Krypter personlig informasjon i en enkel utførbar tekstfil

Steganos LockNote er en liten, enkel metode for sikker lagring av biter av informasjon i filer. Hvis du for eksempel kjøper et nedlastingsprogram, kan du bruke LockNote til å lagre produktnøkkelen eller serienummeret som går med det programmet i samme mappe, slik at du alltid vet hvor du finner den. Følgende artikkel viser hvor enkelt det er å bruke LockNote for å enkelt og sikkert lagre biter av informasjon og ta det med deg.

Krypter dine personlige opplysninger med Steganos LockNote
Krypter dine personlige opplysninger med Steganos LockNote

Skjul personlig informasjon i en bildefil

En annen metode for å sikre data er å skjule den inne i en bildefil. Følgende artikkel viser hvordan du bruker et gratis verktøy, kalt Free File Camouflage, for å skjule en fil i en bildefil beskyttet med et passord. Bildefilen er fortsatt en bildefil. Det eneste som endres, er størrelsen på filen.

Slik krypterer og skjuler du dine personlige filer på innsiden av et bilde
Slik krypterer og skjuler du dine personlige filer på innsiden av et bilde

Sikre din Linux-PC

Hvis du bruker Ubuntu Linux på PCen, kan du kryptere din Ubuntu-installasjonspartisjon for å beskytte dataene dine mot hackere, nysgjerrige venner og familie eller andre inntrengere. Følgende artikkel viser hvordan du krypterer en partisjon der du kan installere Ubuntu, hvordan du krypterer en mappe, og hvordan du lager et skjult volum ved hjelp av TrueCrypt.

Slik sikrer du Linux-PCen din ved å kryptere harddisken
Slik sikrer du Linux-PCen din ved å kryptere harddisken

Sikker synkronisere filene dine ved hjelp av Dropbox og SecretSync

Har du ønsket å bruke skylagring, men har vært tøft til på grunn av sikkerhetsrisikoen? Dropbox er et ledende alternativ for sky lagring. Det er enkelt å bruke og rimelig priset. Dropbox-brukere har imidlertid ikke tilgang til krypteringsnøklene for sine kontoer. Dropbox kan dekryptere informasjonen din og for eksempel overføre filene til regjeringen, hvis du blir spurt. Du kan manuelt kryptere filene dine ved hjelp av TrueCrypt før du laster dem opp til Dropbox, men SecretSync gir en automatisert prosess. SecretSync krypterer filene dine lokalt før de synkroniseres med Dropbox-kontoen din. Følgende artikkel viser hvordan du konfigurerer Dropbox og SecretSync.

Synkroniser krypterte filer med Dropbox og SecretSync
Synkroniser krypterte filer med Dropbox og SecretSync

Sikkert slette dataene dine

En del av å holde dataene dine sikre, sørger for at slettede data er permanent borte. Du kan kanskje tro at når du har slettet en fil, er den borte. Når du sletter en fil, fjerner du imidlertid referansen til filen i filsystemtabellen. Filen eksisterer fortsatt på disk og kan potensielt gjenopprettes. For å slette en fil permanent, må du overskrive den med andre data, slik at den ikke kan leses. Følgende artikkel beskriver flere verktøy tilgjengelig der ute som gir metoder for sikker fjerning av filer. Noen av verktøyene er bærbare, slik at du kan være trygg når du bruker filer på offentlige datamaskiner.

Lær hvordan du trygt sletter filer i Windows
Lær hvordan du trygt sletter filer i Windows

Sikre ditt Wi-Fi-nettverk

Sikre ditt Wi-Fi-nettverk er en viktig del av å holde dataene dine sikre. Hvis nettverket ditt ikke er sikkert, kan folk få tilgang til nettverket ditt og komme til filene på datamaskinen din, samt kapre Internett-tilkoblingen din og muligens bruke den til å gjøre ulovlige ting. Følgende artikler viser deg hvordan du sikrer ditt hjem Wi-Fi-nettverk mot innbrudd, og hvordan du konfigurerer ruteren din for å støtte en sikker, kryptert tunnel mellom din bærbare datamaskin og hjemme-ruteren, slik at du trygt kan surfe på Internett fra offentlige Wi-Fi-steder.

Slik sikrer du Wi-Fi-nettverket ditt mot inntrenging
Slik sikrer du Wi-Fi-nettverket ditt mot inntrenging

Oppsett SSH på ruteren for sikker webtilgang fra hvor som helst

Beskytte innloggingsinformasjon ved hjelp av LastPass

De fleste av oss har mange brukernavn og passord for de forskjellige nettstedene vi ofte logger på. Hvordan husker du dem alle? LastPass er et godt alternativ for sikker lagring av innloggingsinformasjon for nettsteder, samt annen personlig informasjon. Du kan også bruke LastPass til å legge inn innloggingsinformasjonen din på nettsteder automatisk. Følgende artikler viser deg hvordan du bruker LastPass til å lagre og bruke din private informasjon, hvordan du laster ned og ser informasjon som er lagret i LastPass-kontoen din offline, og hvordan du installerer LastPass i Opera-nettleseren.

How-To Geek Guide til Komme i gang med LastPass
How-To Geek Guide til Komme i gang med LastPass

Hold dem vanskelige å huske kortnummer tilgjengelig og sikkert med LastPass

Bruk et gratis, bærbart verktøy for å se passordene dine fra din LastPass-konto uten nett

Beskytte passord og andre data frakoblet ved hjelp av KeePass

Lagring av private data i LastPass er nyttig, spesielt for logging inn på nettsteder automatisk og sikkert. Men hvis du vil kunne lagre mange typer privat informasjon sikkert og ta den med deg uten nett, er KeePass et godt alternativ. Den er bærbar og lar deg trygt lagre ulike typer privat informasjon. LastPass Portable-verktøyet som er nevnt i forrige tips, lar deg bare se informasjonen din. Hvis du endrer noe, endres endringene når du avslutter LastPass Portable, og du kan ikke laste opp noen endringer i LastPass-kontoen din. KeePass gir deg mulighet til å legge til, fjerne og endre din private informasjon og holde den sikker offline.

Sikker lagre passordene dine med KeePass
Sikker lagre passordene dine med KeePass

Slik importerer du de lagrede nettleserpassordene dine i KeePass

Installer KeePass Passord Safe på Ubuntu eller Debian-basert Linux-system

Nå som vi viste deg hvordan du beholder dine private data, er det noen tips om hvordan du oppretter sikre passord for dine elektroniske kontoer, hjemme Wi-Fi-nettverk og andre steder der et sikkert passord er avgjørende.

10 måter å generere et tilfeldig passord fra kommandolinjen

Det finnes også verktøy for generering av passord på Gibson Research Corporation nettside (www.grc.com), drevet av Steve Gibson, sikkerhetsguru og personvernekspert. Hans Perfect Passwords-side genererer lange, høykvalitets tilfeldige passord ved hjelp av tre forskjellige sett med tegn. Passord generert på denne siden er helt unike og vil aldri bli produsert igjen. Hvis du trenger et engangspassord, gir Steve's Perfect Paper Passwords-siden en gratis, enkel, sikker og sikker metode for å generere et passende kort med passord som hver er ment å bli brukt en gang.

Steve publiserer også en podcast kalt Security Now med Leo Laporte fra TWiT TV (www.twit.tv). Arkiver av all sikkerhet Nå podcaster, tilbake til den første i august 2005, kan du finne på http://www.grc.com/securitynow.htm.

Populært emne