De beste gratis bærbare appene til Flash Drive Toolkit

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

De beste gratis bærbare appene til Flash Drive Toolkit - Blog 2023
De beste gratis bærbare appene til Flash Drive Toolkit - Blog 2023
Anonim
Storkapasitet, små, rimelige USB-flash-stasjoner gir oss muligheten til å enkelt bære dataoppgaver i lommene våre. Hvorfor ikke ta våre favorittprogrammer med oss også, så vi kan jobbe på hvilken som helst datamaskin?
Storkapasitet, små, rimelige USB-flash-stasjoner gir oss muligheten til å enkelt bære dataoppgaver i lommene våre. Hvorfor ikke ta våre favorittprogrammer med oss også, så vi kan jobbe på hvilken som helst datamaskin?

Vi har samlet koblinger til mange nyttige bærbare programmer du enkelt kan installere på en USB-flash-stasjon og opprette en bærbar versjon av stasjonær PC.

Bærbare applikasjoner, suiter og samlinger

Det finnes flere bærbare applikasjonspakker som gir en måte å samle mange bærbare programmer på og enkelt få tilgang til dem ved hjelp av menysystem. PortableApps.com, Lupo PenSuite, CodySafe og LiberKey er noen av de mest populære.

Geek.menu er en forbedret meny basert på PortableApps.com-menyen. Den har noen ekstra forbedrede funksjoner som TrueCrypt-støtte, kategorier på menyen, og muligheten til å tilpasse menyen.

Image
Image

Produktivitet

Hvis du trenger å se og redigere Microsoft Office-dokumenter på farten, er LibreOffice Portable veien å gå. Den er kompatibel ikke bare med Microsoft Office, men også WordPerfect og andre kontorprogrammer.

Det finnes flere alternativer for bærbare Notisblokk erstatter. Metapad kan kjøres på en PC eller fra en USB-flash-stasjon. Notepad ++ er en fullverdig kildekoden editor og Notepad erstatning med syntax utheving og syntaks folding støtte og muligheten til å åpne flere dokumenter samtidig. Den støtter flere språk. FluentNotepad er en Notisblokk erstatning som inneholder Ribbon UI.

Hvis du trenger en minimalistisk, distraksjonfri tekstbehandler som lar deg bare veksle tekst uten alle de ekstra oppblåste funksjonene du ikke trenger, er FocusWriter et godt alternativ. Programmet sparer automatisk fremdriften, og når du åpner programmet, laster det opp de siste filene du hadde åpnet, slik at du kan hoppe rett tilbake til skrivingen. Den kjører på Windows, Linux og Mac, og for Windows kan du laste ned en bærbar versjon fra PortableApps.com-siden.

TreePad Lite er en gratis personlig informasjonssjef for Windows som lar deg lagre, redigere og søke tekstdata, for eksempel notater, e-post, koblinger, telefonnumre, adresser, tekst kopiert fra nettsteder, etc. Du skriver inn tekst i artikler som er organisert i et hierarkisk, treformat. Det er lett å bruke og fullt portabelt.

Image
Image

Bildeditorer og seere

Det finnes flere alternativer for bærbare programmer for å vise og redigere bilder. GIMP Portable har mange funksjoner. Det kan fungere som et enkelt malingsprogram eller et ekspertkvalitets foto retusjeringsprogram. Du kan også bruke den til å konvertere bilder blant mange formater. Lær om hva du kan gjøre med GIMP Portable i vår artikkel om redigering av bilder og bilder. Hvis du trenger en vektorbildeditor, er Inkscape en åpen kildekode vektorgrafikredigerer med funksjoner som ligner på programmer som Adobe Illustrator og CorelDraw.

Hvis alt du trenger å gjøre er å se bilder og ikke redigere dem, er XnView Portable en brukervennlig fotobeskytter, arrangør og omformer. IrfanView Portable er en kompakt, men rask bildeviser for Windows som støtter bilder, vektorgrafik, animerte bilder, filmer, ikonfiler, blant andre typer grafiske filer. Det lar deg også bruke grunnleggende malingsverktøy for å redigere eller forbedre bilder og kan batch konvertere bilder.

CamStudio er et gratis, bærbart program som lar deg spille inn all skjerm og lydaktivitet på datamaskinen din og lagre den i en videofil eller en streaming Flash-video. Det er et gratis alternativ til Camtasia av TechSmith.

Image
Image

Web og FTP

Det er flere alternativer for bærbare nettlesere. De fleste av de populære nettleserne er tilgjengelige som bærbare programmer, inkludert Firefox (innstillingene som kan sikkerhetskopieres ved hjelp av det bærbare programmet, MozBackup), Opera, Google Chrome og til og med Chromium, som er åpen kildekodeversjon av Google Chrome. Du kan også bruke Iron Browser, som er basert på Chromium og er optimalisert for personvern og sikkerhet. Hvis du trenger å kunne surfe på nettet anonymt, er xB Browser en gratis bærbar nettleser som krypterer nettlesingsaktivitetene dine slik at ingen kan spore hvor du går og hva du gjør online.

Hvis du oppretter et nettsted og trenger FTP-programvare, er FileZilla et bra, gratis, bærbart alternativ for et frittstående FTP-program. FileZilla har brannmurstøtte, SSL- og SFTP-støtte, og et intuitivt dra-og-slipp-grensesnitt. FireFTP er en fri, sikker, plattformsfTP-klient for Firefox som gir enkel tilgang til FTP / SFTP-servere. Den kan brukes portabelt hvis du installerer tillegget i Firefox Portable.

For å utvikle nettsteder er KompoZer et brukervennlig webredaktør som er basert på den samme Gecko-motoren som driver Firefox og Thunderbird. Det ligner på Microsoft Frontpage eller Dreamweaver. Noen av de mange nyttige funksjonene er en FTP-nettstedshåndtering, fargeplukker, tabbedgrensesnitt, CSS-redigering og et fullt tilpassbart grensesnitt.

Hvis du vil teste ditt nettsted fra en hvilken som helst maskin uten å ha en Internett-tilkobling, kan du slå en USB-minnepinne til en bærbar webserver. XAMPP er en lett, forhåndskonfigurert server som inneholder nyere versjoner av Apache, MySQL og PHP, slik at du kan kjøre de fleste nettsteder og webapplikasjoner direkte fra den.

Image
Image

Kommunikasjon

For å sende og motta e-post på farten, er Thunderbird Portable det beste alternativet. Det er den bærbare versjonen av den populære Mozilla Thunderbird e-postklienten. Den har støtte for IMAP / POP og RSS, hurtig meldingssøk og tilpassbare visninger.

Pidgin Portable er en direktemeldingsprogramvare som lar deg holde kontakten med vennene dine på Google Talk, AOL, Yahoo, MSN, blant andre nettverk. Bruk Skype Portable til å lage Skype-til-Skype-anrop, videosamtaler og sende direktemeldinger til venner og familie fra hvilken som helst datamaskin.

Image
Image

Media

ImgBurn er en liten, bærbar, men kraftig CD / DVD-brenner som har andre nyttige funksjoner. I tillegg til å skrive en bildefil til en plate, kan du opprette en bildefil fra en plate eller fra en samling av filer og mapper og skrive filer og mapper til en plate. Siden som inneholder nedlastingen for ImgBurn, gir også instruksjoner om hvordan du gjør programmet bærbart.

Den populære VLC Media Player er også tilgjengelig som et bærbart program, slik at du kan bære rundt og spille favoritt lyd- og videofiler. Den har støtte for mange formater, for eksempel MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, XviD, WMV, MP3 og OGG. Du kan også bruke VLC Media Player Portable til å spille av DVDer, VCDer og ulike streamingprotokoller.

Den lettanvendte lydredigeren og opptakeren, Audacity, er også tilgjengelig som et bærbart program. Du kan bruke Audacity til å ta opp live lyd, redigere lydfiler, og legge til effekter til lyd.

Image
Image

PDF-seere

Hvis du bruker en datamaskin som ikke har en PDF-leser installert, kan du vise PDF-filer ved hjelp av et par forskjellige PDF-seere. Den svært populære Foxit Reader kommer i et bærbart format. Det er veldig raskt, har høy sikkerhet og personvern, og lar deg annotere PDF-dokumenter.

For en minimalistisk PDF-visningsprogram, last ned Sumatra PDF. Det er en liten, gratis, åpen kildekodeviser for PDF, DjVu og tegneseriefiler som laster veldig raskt.

Image
Image

Sikkerhet og personvern

TrueCrypt er et veldig godt, gratis program for kryptering av harddisker og oppretting av krypterte vaults for lagring av private data. Det er en måte å opprette en bærbar versjon av TrueCrypt på, og ta den med deg på en USB-flash-stasjon. Du kan imidlertid bare bruke den bærbare versjonen på en PC hvis du har administratorrettigheter på den PCen. FreeOTFE er et annet alternativ for et program som lar deg lage krypterte lagringshvelv. Det finnes en bærbar versjon av FreeOTFE som ikke krever administratorrettigheter til bruk.

Hvis du trenger tilgang til privat informasjon, for eksempel passord på flere datamaskiner, gir KeePass et godt og sikkert alternativ for lagring av din private informasjon i en sikker database som kan tas med deg på en USB-flash-stasjon.

LastPass er et godt alternativ for sikker lagring av innloggingsinformasjon for nettsteder, samt annen personlig informasjon. Du kan også bruke LastPass til å legge inn innloggingsinformasjonen din på nettsteder automatisk. LastPass er bærbar i det faktum at informasjonen din er lagret på nettet, og du kan få tilgang til den fra hvilken som helst Windows-, Linux- eller Mac-datamaskin ved hjelp av en nettleserutvidelse. Fordi Firefox, Chrome og Opera er tilgjengelige som bærbare programmer, kan du få tilgang til din private informasjon nesten hvor som helst. Men hva gjør du hvis du ikke har en Internett-tilkobling? LastPass Pocket lar deg laste ned LastPass-informasjonen din til en USB-flash-stasjon og eksportere til en beskyttet fil på den stasjonen. Dette gir deg tilgang til informasjonen din uten en internettforbindelse.

MERK: Du kan ikke redigere og laste opp informasjon til LastPass ved hjelp av LastPass Pocket. Det er hovedsakelig å bli brukt som referanse.

Steganos LockNote er en liten, enkel metode for sikker lagring av biter av informasjon i tekstfiler. Du kan for eksempel bruke den til å lagre produktnøkler, passord og annen privat informasjon. Det er fullt portabelt fordi det er en.exe-fil du kjører og lagrer som et annet navn. Sett hovedprogrammet på USB-flash-stasjonen, og du kan bruke den til å lagre privat tekst på hvilken som helst datamaskin du bruker.

MERK: Klikk på Oversikt-lenken for å laste ned filen.

Hvis du jobber med dine private filer på en offentlig datamaskin, trenger du en måte å sikkert slette filer du kopierte til den datamaskinen midlertidig. For flere alternativer, se vår artikkel om sikker sletting av filer i Windows.

Image
Image

Antivirus og Antispyware

ClamWin er et gratis, frittstående antivirusprogram for Windows med høye registreringshastigheter for virus og spionprogrammer. Virusdatabasene oppdateres jevnlig. Du må imidlertid sjekke om oppdateringer manuelt da den planlagte skanningen og oppdateringsfunksjonen er deaktivert i den bærbare versjonen.

Det er et par gode bærbare antispionprogrammer du kan bruke til å beskytte datamaskinen din. SUPERAntiSpyware gir rask, komplett og tilpasset skanning av mange deler av datamaskinen, inkludert harddisker, flyttbare stasjoner, minne og registret. En bærbar versjon er nyttig, selv for din egen datamaskin, fordi mange av de verste malwareinfeksjonene hindrer deg fra å installere programvare for fjerning av skadelig programvare eller blokkere den fra å kjøre hvis du klarer å få den installert. Den bærbare skanneren SUPERAntiSpyware lagres under et tilfeldig filnavn, slik at skadelig programvare ikke blokkerer skanneren. Den gratis, bærbare versjonen av SUPERAntiSpyware inkluderer ikke sanntids blokkering av trusler eller automatiske oppdateringer. Du må skanne filene manuelt og se etter program- og definisjonsoppdateringer.

Spybot Search & Destroy oppdager og fjerner adware og spionprogrammer, dialers, keyloggers og trojanere, samt fikse registerproblemer og rene bruksspor, noe som er nyttig hvis du deler datamaskinen og ikke vil at andre brukere skal se hva du har holdt på med. Trusler blir trygt fjernet ved makulering og hvert problem er sikkerhetskopiert.

Image
Image

Systemverktøy

Din bærbare flash-stasjon verktøykasse kan inneholde mange forskjellige systemverktøy samt andre programmer.

For komprimering og utpakking av filer på farten, er det to gratis, gode verktøy.7-Zip er et gratis, åpen kildefilarkiveringsverktøy for Windows som har et høyt komprimeringsforhold og selvutpakkende evne til 7z-formatet, og leveres med en kraftig filbehandling.

PeaZip er et gratis arkiveringsverktøy som er basert på teknologien til 7-Zip for håndtering av vanlige arkivformater og basert på andre open source-verktøy (for eksempel FreeARC og UPX) for å støtte flere filformater og funksjoner som sterk kryptering, to faktorer autentisering, kryptert passordbehandling og sikker sletting av filer. Det er en flott all-purpose zip verktøy som er nativt bærbar og cross-platform. Oppgaver som utføres i GUI, kan enkelt lagres som batchskript, slik at du kan kjøre automatiserte sikkerhetskopier, for eksempel.

For rengjøring av din Windows PC er CCleaner, fra Piriform, det beste verktøyet for jobben. Det beskytter ditt personvern på nettet og gjør datamaskinen raskere og sikrere. Den er tilgjengelig i en bærbar versjon og er enkel å bruke. Det rydder filer fra nettlesere, Windows-systemet, og inneholder en registret renere for å fjerne ubrukte og gamle registeroppføringer.

Piriform gjør også et godt verktøy for defragging harddiskene dine, kalt Defraggler. Bruk Defraggler til å defragmentere hele harddisken eller individuelle filer. Det er et kompakt og bærbart Windows-program som støtter NTFS og FAT32 filsystemer. Du kan planlegge Defraggler å løpe daglig, ukentlig eller månedlig. For et alternativ som defragmerer automatisk og stille i bakgrunnen, kan du bruke Smart Defrag. Det er alltid på kontinuerlig og kontinuerlig å holde datamaskinen defragmentert. Smart Defrag hevder å ha verdens raskeste defragmenteringsmotor som er designet for moderne store harddisker.

Hvis du går tom for plass på din PC eller USB-minnepinne, er SpaceSniffer et bærbart, freeware program som hjelper deg å forstå strukturen til mappene og filene på diskene dine og hvor de store mappene og filene er plassert. Et annet verktøy som hjelper deg å se hva som tar opp plass på enhetene dine, er GetFoldersize. Den lar deg se størrelsen på mapper og undermapper på datamaskinens harddisk eller eksterne stasjoner. For hver mappe viser GetFoldersize den totale filstørrelsen og antall filer og undermapper i mappen. GetFoldersize er tilgjengelig i en bærbar versjon, men den bærbare versjonen støtter ikke Windows XP uten noen Service Pack installert og Microsoft Windows 2000.

Mens du bruker bærbare apper på USB-flash-stasjonen, kan det være lurt å knytte filtyper til appene på USB-flash-stasjonen. Hvis du bruker en datamaskin som du ikke kan endre filforeningene (for eksempel en datamaskin i en internettkafé eller en venns datamaskin), kan du bruke et verktøy som kalles Portable Extension Warlock (PEW) for å lage en database med filutvidelser knyttet til de bærbare appene på USB-flash-stasjonen. Det oppretter en midlertidig drop zone på skjermen hvor du kan dra og slippe filer for å åpne dem ved hjelp av tilhørende programmer. Det er ikke det samme som å dobbeltklikke på en fil for å åpne den, men det er et godt medium mellom det og måtte åpne appen først og deretter åpne filen.

For hjelp med avinstallering av programmer, er det to gode bærbare alternativer. Revo Uninstaller lar deg bruke et forenklet grensesnitt for å avinstallere programmer, selv programmer som forårsaker problemer når du prøver å avinstallere dem ved bruk av kontrollpanel i Windows. Det er noen funksjoner som gjør det enklere hvis du har mye programvare installert. Du kan omorganisere listen over programmer, liste dem etter ikon eller detalj, som du gjør for filer i Windows Utforsker, og til og med søke etter programmer i listen etter navn.

ZSoft Uninstaller Portable er et annet alternativ for avinstallering av programmer på datamaskinen. Det erstatter ikke bare Windows Add / Remove-programfunksjonen, men finner og fjerner også de resterende bitene av programmer som tidligere er avinstallert. ZSoft Uninstaller lar deg også skjule oppføringer fra listen som du aldri kommer til å avinstallere (for eksempel drivere), noe som gjør listen mindre og enklere å administrere. Den lar deg også finne og slette midlertidige filer og tomme mapper.

Merk at både Revo Uninstaller Portable og ZSoft Uninstaller Portable krever administrative rettigheter til å operere.

Image
Image

verktøy

Det finnes også flere alternativer for bærbare verktøy for å finjustere Windows (Ultimate Windows Tweaker), synkronisere, sikkerhetskopiere og kryptere dataene dine (Toucan), og lage mind maps for brainstorming og organisasjons arbeidsflyt (Blumind). Det er også et brukervennlig alternativ til standard Windows-filbehandling, kalt FreeCommander Portable, med mange avanserte og nyttige funksjoner.

Hvis du bruker Windows-kommandoprompten, er Command Prompt Portable et enkelt verktøy som lar deg ha en tilpasset kommandolinjeoppsett på en hvilken som helst Windows-datamaskin.

Image
Image

Bærbar Linux-programvare og distribusjoner

Hvis du vil bruke Linux, men du sitter fast med en Windows-datamaskin, kan du installere en Linux-distribusjon til en USB-flash-stasjon, slik at du kan kjøre Linux på hvilken som helst PC du kommer over. Noen av de "thumb drive" -systemene som er tilgjengelige er Puppy Linux, Damn Small Linux og Fedora Live USB Creator. Når du har satt opp ditt bærbare Linux-system, trenger du noen apper for det. PortableLinuxApps er et nettsted som gir bærbare versjoner av Linux-programvare som du kan installere på Linux-systemet på tommelen.

Image
Image

Lag dine egne bærbare programmer

I denne artikkelen har vi gitt linker til mange nyttige programmer. Men hva om du har et program som ikke er tilgjengelig i en bærbar versjon? Det finnes metoder for å konvertere installert programvare til bærbare apper, og også noen programvare som automatiserer prosessen for deg, for eksempel Cameyo.

Populært emne