De beste måtene å låse ned multifunksjonsdatamaskinen din

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

De beste måtene å låse ned multifunksjonsdatamaskinen din - Blog 2023
De beste måtene å låse ned multifunksjonsdatamaskinen din - Blog 2023
Anonim
Enten du deler en datamaskin med andre familiemedlemmer eller venner hjemme, eller sikrer datamaskiner i et bedriftsmiljø, kan det være mange grunner til at du må beskytte programmene, dataene og innstillingene på datamaskinene.
Enten du deler en datamaskin med andre familiemedlemmer eller venner hjemme, eller sikrer datamaskiner i et bedriftsmiljø, kan det være mange grunner til at du må beskytte programmene, dataene og innstillingene på datamaskinene.

Denne artikkelen presenterer flere måter å låse ned en Windows 7-datamaskin, avhengig av hvilken type bruk som brukes av brukerne. Du må kanskje bruke en kombinasjon av flere av følgende metoder for å beskytte programmer, data og innstillinger.

Begrens hvilke programmer en bruker kan kjøre

Hvis du har barn som bruker datamaskinen, og du har programmer på datamaskinen som du ikke vil at de skal snakke med, kan du begrense dem til å bruke bare bestemte programmer. Si at barnet ditt har en tendens til å spille spill på datamaskinen i stedet for å gjøre leksene sine. Du kan angi regler i AppLocker i gruppepolicyredigeringsprogrammet som forhindrer at alle spillene kjøres.

MERK: Gruppepolicyredigereren er ikke tilgjengelig i hjemmeversjonene av Windows 7.

Image
Image

Lås ned Firefox nettleseren

Hvis du vil begrense nettstedene ditt barn eller andre familiemedlemmer eller venner kan besøke når du surfer på Internett på datamaskinen, kan du bruke Public Fox-utvidelsen i Firefox for å blokkere nedlastinger og nettsteder og forhindre endringer i å bli gjort i nettleseren. Det låser ned tilleggsprogrammer, preferanser, om: config-innstillinger og bokmerker. Du bruker et passord til utvidelsen, slik at brukerne ikke kan slå av disse begrensningene.

MERK: Du kan begrense barnet ditt eller en annen bruker til å bare bruke Firefox, slik at du kan dra nytte av Public Foxs beskyttelse.

Image
Image

Lås Windows-kontoen din på forespørsel

Hvis du er logget inn, men trenger å forlate datamaskinen for en stund, kan du raskt låse din konto, slik at ingen kan få tilgang til den. Gjør ett av følgende for å gjøre dette:

  • Trykk på Windows-logotasten og bokstaven 'L' samtidig.
  • Trykk Ctrl + Alt + Del, og klikk deretter på Lås denne datamaskinen.
  • Opprett en snarvei for å låse skjermen.
Image
Image

Bruk Windows innebygd skjermsparer for å låse datamaskinen

Du kan angi innstillingene for skjermsparer slik at den låser datamaskinen automatisk når du er borte. Når du har angitt skjermsparerinnstillingene, kan du forhindre at brukere skifter skjermsparer (og også bakgrunnsbilde).

Du vil kanskje raskt deaktivere skjermspareren, hvis du gjør noe du ikke vil ha avbrutt, som å se en lang video. For å kunne gjøre dette, opprett snarveier på skrivebordet for å deaktivere og aktivere skjermspareren.

For å starte bestemte skjermsparere umiddelbart, kan du opprette ikoner for hver av skjermsparere som følger med Windows.

Image
Image

Lås midlertidig datamaskinen hvis noen prøver å gjette passordet ditt

Hvis du deler datamaskinen med andre familiemedlemmer eller lar vennene dine bruke den, bør du ha et passord på din Windows-konto slik at ingen andre kan logge på den. Men noen kan prøve å gjette passordet ditt og logge deg på kontoen din. Hvis dette skjer, kan du midlertidig låse datamaskinen din.

Du bør også periodisk endre passordet ditt.

Image
Image

Deaktiver skriving til USB-stasjoner

Hvis du har ansvaret for datamaskinene i firmaet ditt, kan du være bekymret for sikkerheten til bedriftens data på datamaskinene. Eller kanskje du ikke vil at familiemedlemmer og venner skal ta filer fra din personlige datamaskin. Det finnes en måte, i Windows 7, for å hindre brukere fra å kopiere filer til en ekstern USB-stasjon ved hjelp av et registerhakk.

Image
Image

Begrens brukere fra å bruke Klipp, Kopier, Lim inn og Slett

Hvis du heller ikke vil deaktivere å skrive til eksterne USB-stasjoner, som beskrevet ovenfor, kan du begrense brukere fra å bruke Klipp, Kopier og Lim inn, så vel som Slett-kommandoen. Det er et gratis, lite program tilgjengelig på Tweaking med Vishal nettstedet, kalt Stopper, som forhindrer tilgang til disse kommandoene.

Stopper er en frittstående.exe-fil. Bare pakke ut den nedlastede filen og kjør.exe-filen for å deaktivere Klipp, Kopier, Lim inn og Slett-funksjoner. Andre brukere kan ikke kopiere noe til en ekstern USB-stasjon og stjele data og programmer. Du kan aktivere disse funksjonene på nytt ved å åpne Oppgavebehandling, velge Stopper.exe på Prosess-fanen og klikke Avslutt prosess.

MERK: Vi anbefaler at du endrer navnet på.exe-filen før du kjører det, så erfarne brukere av datamaskinen din blir forvirret når de ser i oppgavebehandling. De burde ikke kunne fortelle hvilken prosess som er Stopper, hvis de er kunnskapsrike nok til å komme inn i Oppgavebehandling. Vi forlot navnet på.exe-filen som Stopper.exe i bildet nedenfor for illustrative formål.

Image
Image

Lås Minimerte Programmer

Hvis du lar noen kort bruke din Windows-konto på datamaskinen din, kan du ikke at de ser på noen programmer du har åpnet. Du kan imidlertid ikke være klar til å lukke programmene. Det er et gratis verktøy, kalt LockThis !, som lar deg låse ned minimerte programvinduer, så det kan ikke åpnes.

Image
Image

Bruk brukerkontokontroll for å beskytte din PC

Brukerkontokontroll (UAC) er en funksjon som er lagt til i Windows fra Vista og fortsetter i Windows 7. Den er designet for å forhindre uautoriserte endringer på datamaskinen, noe som gjør datamaskinen mye mer sikker. Du kan endre innstillingene for UAC for å gi ulike nivåer av sikkerhet. Du kan lese alt om UAC for å bestemme hvilket nivå som passer for hver datamaskin du prøver å beskytte.

Image
Image

Bruk foreldrekontroll i Windows 7

Hvis barna dine pleier å komme på datamaskinen og spille spill når de skal gjøre leksene sine, kan du bruke AppLocker til å begrense programmene de bruker. Men hvis du vil kontrollere hvor mye tid de bruker på datamaskinen, kan du bruke foreldrekontrollen i Windows 7, samt begrense tilgangen til programmer.

Image
Image

Bruk lokal gruppepolicyredigerer til å endre retningslinjer

Hvis du bruker Windows 7 Professional, Ultimate eller Enterprise, kan du bruke lokal gruppepolicyredigerer til å endre retningslinjer som påvirker sikkerheten til datamaskinen din. Redigeringsprogrammet for lokal gruppepolicy er ikke tilgjengelig i start- og startversjonen av Windows 7. Du kan for eksempel begrense tilgangen til stasjoner i Denne datamaskinen ved å endre retningslinjer i lokal gruppepolicyredigerer.

For å få tilgang til lokal gruppepolicyredigerer, åpne Start-menyen og skriv inn "gpedit.msc" (uten anførselstegn) i søkeboksen. Trykk Enter eller klikk på gpedit.msc filen når den vises i resultatene.

Følgende retningslinjer er noen av retningslinjene som kan endres for å sikre din PC. Du kan for eksempel begrense tilgangen til kontrollpanelet, registeret og kommandoprompten, og du kan forhindre at brukere endrer passordene sine og får tilgang til oppgavebehandling. Vi har oppført navnene på policyelementene fra høyre rute og deretter banen til policyelementene i venstre rute.

  • Vis kun spesifiserte kontrollpanelelementer / Skjul spesifiserte kontrollpanelelementer / Forby tilgang til Kontrollpanel - Brukerkonfigurasjon | Administrative maler | Kontrollpanel.
  • Forhindre tilgang til registerredigeringsverktøy / Forhindre tilgang til kommandoprompten - Brukerkonfigurasjon | Administrative maler | System.
  • Deaktiver personvernsiden / Deaktiver sikkerhetssiden [i Internet Explorer] - Brukerkonfigurasjon | Administrative maler | Windows-komponenter | Internet Explorer | Internett-kontrollpanel.
  • Fjern Endre passord / Lås datamaskin / Oppgavebehandling / Logoff - Brukerkonfigurasjon | Administrative maler | System | Ctrl + Alt + Del-alternativer.

MERK: Under Brukerkonfigurasjon | Administrative maler | System, kan du merke at du kan spesifisere bestemte programmer brukere kan kjøre eller ikke kjøre. Bruk av AppLocker, som vi diskuterte tidligere i denne artikkelen, er imidlertid en sikrere metode for å begrense tilgangen til programmer for bestemte brukere.

Image
Image

Beskytt dataene dine i en kryptert filhvelv

Du kan også beskytte datafilene dine fra nysgjerrige øyne ved å lagre dem i en kryptert filhvelv. Et veldig godt, gratis program for det formålet er TrueCrypt. Det lar deg lage en veldig sikker hvelv som du kan lagre filene dine og "låse opp" når du er ferdig.

Når du sikrer din Windows-konto og dine data og programmer, må du huske å bruke gode, sterke passord og lagre dem sikkert når du må registrere dem. Vi har også flere tips for å sikre dataene dine og sikkerhetskopiere dataene dine, noe som kanskje ikke ser ut til at det er knyttet til å låse datamaskinen ned, men det er også viktig. Hva gjør du hvis en annen bruker av PCen gjør noe for å gjøre PCen ubrukelig? Hvis det skjer, vil du være glad du brukte tid og krefter på å sikkerhetskopiere dataene dine.
Når du sikrer din Windows-konto og dine data og programmer, må du huske å bruke gode, sterke passord og lagre dem sikkert når du må registrere dem. Vi har også flere tips for å sikre dataene dine og sikkerhetskopiere dataene dine, noe som kanskje ikke ser ut til at det er knyttet til å låse datamaskinen ned, men det er også viktig. Hva gjør du hvis en annen bruker av PCen gjør noe for å gjøre PCen ubrukelig? Hvis det skjer, vil du være glad du brukte tid og krefter på å sikkerhetskopiere dataene dine.

Populært emne