De beste tipsene og tweaks for å få mest mulig ut av Google Chrome

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

De beste tipsene og tweaks for å få mest mulig ut av Google Chrome - Blog 2023
De beste tipsene og tweaks for å få mest mulig ut av Google Chrome - Blog 2023
Anonim
Nylig samlet vi de beste tipsene og tweaks for Firefox. Google Chrome er en annen veldig populær nettleser, og vi har samlet noen svært nyttige tips og triks for Google Chrome her. Du lærer om innebygde funksjoner og utvidelser for å utvide Chrome-funksjonaliteten.
Nylig samlet vi de beste tipsene og tweaks for Firefox. Google Chrome er en annen veldig populær nettleser, og vi har samlet noen svært nyttige tips og triks for Google Chrome her. Du lærer om innebygde funksjoner og utvidelser for å utvide Chrome-funksjonaliteten.

Bokmerker og verktøylinjer

Legg til Hjem-knappen til verktøylinjen

Som standard er Hjem-knappen ikke på verktøylinjen i Chrome. Det er imidlertid enkelt å legge til det. Bare klikk på skiftenøkkelen og velg Innstillinger. På siden Grunnleggende, i verktøylinjeseksjonen, merk av for Vis Hjem-knappen. Nå kan du enkelt gå til hjemmesiden din med ett klikk.

Image
Image

Vis kun ikoner på bokmerkelinjen

Hvis du bokmerker mange nettsteder, ville det ikke være nyttig hvis du kunne vise bokmerkene på verktøylinjen som bare favikoner? Dette er lett å oppnå. Først må du sørge for at bokmerkelinjen din alltid vises. For å gjøre dette, klikk på skiftenøkkelen, velg Innstillinger, og velg deretter Vis alltid bokmerkelinjen i verktøylinjen. Da er det enkelt å redusere bokmerkene dine i Chrome til bare ikoner.

MERK: Du kan også liste dine eksisterende bokmerker enkelt ved å skrive inn "krom: // bokmerker" (uten anførselstegn) i omniboxen og trykke på Enter. Deretter kan du høyreklikke på et bokmerke og velge Rediger.

Her er noen flere tips om verktøylinjer og bokmerker:
Her er noen flere tips om verktøylinjer og bokmerker:
 • Slik gjenoppretter du tilfeldig slettede bokmerker i Chrome og Firefox

Tabs

Pek en fane til fanen

Du har sikkert nettsteder du besøker hver gang du åpner Chrome. Du kan enkelt knytte disse sidene til fanen permanent, så de åpnes automatisk hver gang du åpner Chrome. For å gjøre dette, besøk det ønskede nettstedet på en fane, høyreklikk på den kategorien og velg Pin-fanen fra hurtigmenyen. Kategorien krympes for å vise kun favicon for nettstedet og flyttes til venstre til venstre på fanefeltet.

Image
Image

Åpne flere nettsteder når Chrome starter

En annen måte å automatisk åpne nettsteder du besøker hver gang du åpner Chrome, er å angi flere nettadresser i innstillingene. For å gjøre dette, klikk på skiftenøkkelen, velg Innstillinger, og klikk på knappen Åpne følgende sider i delen Oppstart. Skriv inn en URL i redigeringsboksen, og trykk enten på Enter eller klikk utenfor redigeringsboksen for å godta den. Legg til så mange nettsteder som du vil. Du kan også besøke hvert nettsted du vil åpne automatisk på separate faner, og klikk deretter Bruk nåværende sider for å raskt legge dem til i listen din. Nettstedene åpnes på separate faner, i den rekkefølgen du angav dem, når du starter Chrome.

Image
Image

Administrer mange faner enkelt

Du kan også enkelt administrere kategoriene dine med TooManyTabs-utvidelsen. Det viser deg alle dine åpne faner, lar deg søke gjennom kategoriene dine, sortere dine åpne faner på TooManyTabs-skjermen etter opprettelsestid, domene eller tittel, og gjenopprett nylig lukkede faner. Du kan også suspendere faner du ikke bruker for øyeblikket for å lagre minne. Hvis du har brukt TooManyTabs i Firefox, kan du importere dataene dine fra den utvidelsen i Firefox.

Image
Image

Å gjenåpne nylig lukkede faner

Hvis du ikke trenger all funksjonalitet som er tilgjengelig i TooManyTabs, og du bare vil kunne gjenåpne faner du nylig har stengt, er det innebygde, enkle måter å gjøre det på. Siden Ny fane har en nylig avsluttet lenke nederst i høyre hjørne som viser en liste over lenker til nettsteder fra nylig lukkede faner. Hvis du bare vil åpne den siste kategorien du lukkede, kan du enten høyreklikke på en hvilken som helst kategori og velge Åpne gjenopprettet lukket eller trykke Ctrl + Shift + T.

Image
Image

Åpne alle fanene åpne i tidligere Chrome-sesjon

Du kan også åpne alle fanene du hadde åpnet når du sist lukkede Chrome, noe som er nyttig hvis du hadde mange faner åpne og Chrome krasjet av en eller annen grunn. En måte å gjøre dette på er å åpne Innstillinger fra skiftenøkkelmenyen, og velg gjenåpne sidene som var åpne sist radioknapp på siden Grunnleggende i delen Oppstart.

Du kan også lagre Chrome-øktene dine og laste dem når som helst, ved å bruke forlengelsen for Session Manager. Du kan lagre grupper av faner som økter og omdøpe og fjerne økter fra øktbiblioteket. Dette er nyttig hvis du har sider du besøker hver gang du åpner Chrome, og for å lagre sider du fant ved undersøkelser, og du vil gjerne gå tilbake til dem på et senere tidspunkt. Du kan også bruke Session Buddy til å administrere Chrome-øktene dine.

Image
Image

Tilpass veibladene Åpne og Aktiver

Som standard åpnes nye faner i Chrome til høyre for alle dine andre faner. Du kan imidlertid bruke en utvidelse som heter, Tab Position Customizer, angi hvor du skal åpne nye faner, hvilken kategori som skal aktiveres når du lukker en fane, og om du vil opprette en ny fane i forgrunnen eller bakgrunnen. Du kan også velge å konvertere et popup-vindu til en fane i det forrige eller det aktuelle vinduet.

Image
Image

Åpne en kobling på en bestemt plassering i fanen

Når du høyreklikker på en kobling, og velger Åpne kobling i ny fane, åpnes siden i en ny fane ved siden av den aktuelle kategorien. Du kan imidlertid velge å åpne siden fra koblingen på et bestemt sted i kategorienlinjen. For å gjøre dette, klikk og hold koblingen og dra den til ønsket posisjon på fanefeltet. En liten pil indikerer hvor den nye kategorien vil åpne for den angitte siden.

Image
Image

Ta en fane til et nytt Chrome-vindu

Hvis du bestemmer deg for at siden på en fane skal åpnes i et eget Chrome-vindu, drar du bare fanen hvor som helst utenfor det nåværende nettleservinduet. Et nytt Chrome-vindu åpnes til nettsiden som var åpen på den aktuelle kategorien. Fanen er fjernet fra vinduet der det var åpent. Du kan også dra den tilbake til det opprinnelige Chrome-vinduet. Hvis fanen du drar av et Chrome-vindu, er den eneste fanen i vinduet, lukkes vinduet automatisk.

Her er flere måter å bruke og administrere fanene dine i Chrome på:
Her er flere måter å bruke og administrere fanene dine i Chrome på:
 • Velg Tilpassede Nye Fan Pages i Chrome
 • Endre fanebestilling i Google Chrome
 • Slik finner du hvilken knapp som gjør støy i Google Chrome og demper den
 • Skjul gjeldende faneblad

Omnibox / Søk

Lim inn og gå / Lim inn og søk

Hvis du kopierer en nettadresse fra et program utenfor Chrome, og vil gå til dette nettstedet i Chrome, vil du vanligvis lim inn nettadressen i Omniboxen og trykke Enter. Du kan imidlertid raskt gå direkte til dette nettstedet ved å høyreklikke på Chrome adresselinje eller Omnibox, og velg Lim inn og gå. Hvis du har kopiert tekst fra utenfor Chrome som du vil søke i Google, kan du høyreklikke i Omnibox og velge Lim inn og søk. Resultater i Google-skjerm på den aktuelle kategorien.

Image
Image

Raskt Søk etter valgt tekst

Hvis du kommer over et ord eller en setning på et nettsted som du ikke er kjent med, kan du raskt og enkelt søke etter det på Google. Velg ordet eller frasen, høyreklikk på valget, og velg Søk Google for fra popup-menyen. En ny fane åpnes med Googles søkeresultater.

Image
Image

Få hurtigberegningsresultater fra adresselinjen

Du kan ikke bare bruke Omnibox til å gjøre Google-søk, men du kan også bruke den til å gjøre enkle beregninger og konverteringer. For eksempel kan du skrive inn "7 * 20" eller en konvertering som "2 miles in km" (uten anførselstegn) og vent. Innen et sekund eller to vises resultatene i en rullegardinboks.

Image
Image

Endre søkemotoren som brukes i omniboxen

Du kan endre standard søkemotoren som brukes når du søker med Omnibox. For å gjøre dette, høyreklikk på Omnibox og velg Rediger søkemotorer fra popup-menyen. Innstillingene åpnes på en ny fane og siden Søkemotorer vises. Standard søkemotorer er oppført i toppboksen. Når du bruker en søkeboks på et bestemt nettsted, for eksempel How-To Geek, blir nettstedet lagt til som en søkemotor under Andre søkemotorer. Du kan velge å lage en av standard søkemotorer eller andre søkemotorer som standard når du bruker Omnibox til å utføre et søk. Bare flytt musen over ønsket søkemotor og klikk på Lag standard-knappen som vises.

Image
Image

Omnibox Ikon Guide

Når du begynner å skrive noe i Omnibox, faller en liste over forskjellige resultater ned. Det finnes forskjellige ikoner som angir hvilken type resultater som vises.

  - bokmerkede nettsteder.
  - bokmerkede nettsteder.
  - Nettsteder fra nettlesingsloggen.
  - Nettsteder fra nettlesingsloggen.
  - Søk, inkludert relaterte søk hvis du har aktivert prediksjonstjenesten.
  - Søk, inkludert relaterte søk hvis du har aktivert prediksjonstjenesten.
  - relaterte nettsteder når du har aktivert prediksjonstjenesten.
  - relaterte nettsteder når du har aktivert prediksjonstjenesten.
  - Nettprogrammer du har installert fra Chrome Nettmarked.
  - Nettprogrammer du har installert fra Chrome Nettmarked.
Image
Image

Web Apps

Bruk og tilpass Google Chrome Web Apps

Chrome webapps er faktisk vanlige nettsider optimalisert for Chrome. De er installert i nettleseren og vises på Ny Tab-siden med et fint ikon. De fleste webapps er gratis, men noen kan kjøpes via Chrome Nettmarked. Vi har tidligere forklart hvordan du bruker og tilpasser Chrome-nettprogrammer, inkludert hvordan du lager snarveier til webapper på skrivebordet ditt.

Image
Image

Profiler og synkroniseringsinnstillinger

Synkroniser Chrome-innstillingene dine til Google-kontoen din

Hvis du bruker flere datamaskiner, kan synkroniseringsfunksjonen i Google være veldig nyttig. Du kan synkronisere bokmerker, utvidelser, temaer og mer til Google-kontoen din, så alle innstillingene dine vil være tilgjengelige i Chrome på hvilken datamaskin du bruker. Du må logge på Google-kontoen din for å kunne synkronisere Chrome-dataene dine. For å gjøre det, klikk på skiftenøkkelen, velg Innstillinger og klikk Personlige ting på Innstillinger-menyen til venstre. Klikk på Logg inn på Chrome i delen Logg inn. Skriv inn Gmail-adressen og passordet ditt og klikk på Logg inn.

MERK: Vi viser deg senere i denne artikkelen hvordan du velger hvilke Chrome-data som skal synkroniseres og ikke synkroniseres.

Image
Image

Slett synkroniserte nettleserdata fra Google

Hvis du heller ikke vil legge dataene dine på nettet med Google, kan du slette dine synkroniserte nettleserdata ved å gå til Google Dashboard.

Vi har også vist deg hvordan du synkroniserer Chrome-bokmerkene dine med Android-telefonen din, og hvordan du bruker flere profiler i Chrome.
Vi har også vist deg hvordan du synkroniserer Chrome-bokmerkene dine med Android-telefonen din, og hvordan du bruker flere profiler i Chrome.

Incognito Window

Bla gjennom privat ved hjelp av inkognitovinduet

Hvis du deler en datamaskin med andre, eller hvis du bruker en offentlig datamaskin, vil du kanskje ikke at nettlesingsaktivitetene dine skal registreres. Chrome tilbyr en privat nettlesingsmodus, kalt Incognito. Alle nettsider du åpner og filer du laster ned i inkognitomodus, blir ikke registrert i nettlesingshistorikken og nedlastingshistorikken. Cookies opprettet når i inkognitomodus slettes når du lukker inkognitovinduet. Men eventuelle endringer du gjør i noen innstillinger eller bokmerker du legger til, fjerner eller redigerer, blir lagret.

For å åpne et "inkognito" -vindu, klikk på skiftenøkkelen og velg Ny inkognitovindu fra rullegardinmenyen. Et spesielt vindu vises. Skriv inn en URL i Omnibox for å besøke et nettsted. Din surfing og nedlastingshistorikk og informasjonskapsler fra alle nettsteder som er besøkt i dette vinduet, blir ikke lagret.

MERK: Du kan også trykke på Control + Shift + N for å åpne et nytt incognito-vindu.

Du kan åpne en kobling på en nettside i et inkognito-vindu ved å høyreklikke på lenken og velge Åpne lenke i inkognitovinduet fra hurtigmenyen.

Image
Image

Start Chrome automatisk i inkognitomodus

Hvis du ofte bruker inkognitomodus, kan du konfigurere en snarvei for Chrome for å starte Chrome automatisk i inkognitomodus. Vi anbefaler at du lager en kopi av din vanlige Chrome-snarvei, slik at du raskt kan starte et normalt Chrome-vindu eller et inkognito-vindu. Høyreklikk på kopien av Chrome-snarveien, og velg Egenskaper fra hurtigmenyen. I boksen Mål rediger på snarvei-fanen, etter kommandoen for å starte Chrome, skriv inn et mellomrom og deretter "-incognito" (uten anførselstegn). Klikk på OK for å lagre endringen. Hvis du klikker på denne nye snarveien, åpnes Chrome i inkognitomodus.

Image
Image

Personvern

Slett informasjonskapsler og nettleserhistorikk

Informasjonskapsler kan være nyttige for å holde deg innlogget på et nettsted ved å lagre ID-informasjon. Informasjonskapsler kan også brukes til å lagre informasjon om handlekurven. Imidlertid er ikke alle informasjonskapsler gunstige. De kan også brukes til å spore dine onlineaktiviteter. Administrere cookies er en del av et sett med enkle handlinger du kan ta for å beskytte dine opplysninger og ditt privatliv. Hvis du ikke har brukt inkognitomodus, og du vil slette informasjonskapsler manuelt, er det enkelt å gjøre. Klikk på skiftenøkkelen og velg Innstillinger fra menyen. Klikk Under hetten i Innstillinger-menyen til venstre for Innstillinger-fanen. I delen Personvern klikker du på Slett nettlesingsdata. Et popup-vindu vises. Hvis du vil slette informasjonskapsler, merker du av for Slett informasjonskapsler og annet nettsted og plugin-data. Du kan også fjerne nettlesingsloggen på denne skjermen. Velg tidsperioden som du vil slette de valgte elementene fra rullegardinlisten. Når du har gjort dine valg, klikker du på Slett surfingdata.

Image
Image

Slett informasjonskapsler for et enkelt faneblad

Du kan også slette informasjonskapsler for et nettsted på en bestemt kategori, ved hjelp av fanen Cookie-utvidelse. Denne utvidelsen sletter alle informasjonskapsler som er opprettet av et nettsted på en fane når du lukker fanen. Vær imidlertid oppmerksom på at alle faner som er åpne for nettstedet, må være stengt for at informasjonskapslene skal slettes. Hvis informasjonskapslene for en fan du lukker blir brukt av andre faner, blir de ikke slettet før de kategoriene er lukket også. Hvis du bestemmer deg for å beholde informasjonskapslene for et nettsted du ser på, klikker du på informasjonskapselikonet i Omniboxen mens du er i kategorien Åpne til det aktuelle nettstedet.

Image
Image

Velg hva du vil synkronisere

Som vi snakket om tidligere i denne artikkelen, kan du synkronisere Chrome-innstillingene dine med Google-kontoen, slik at du kan bruke de samme innstillingene på flere datamaskiner. Når du synkroniserer Chrome-innstillingene, blir din Omnibox-historie (alt du har skrevet inn i adressefeltet, inkludert nettadresser og søk) synkronisert sammen med bokmerkene dine, passordene og utvidelsene. Men hvis du er bekymret for personvernet ditt og heller ikke vil synkronisere bestemte data, kan du velge hvilke data du vil synkronisere og hvilke data som ikke skal synkroniseres. For å gjøre dette, klikk på skiftenøkkelen og velg Innstillinger fra menyen. Klikk på Personlige ting fra Innstillinger-menyen til venstre. Klikk på Avansert i Logg inn-delen.

MERK: Du må være logget på Google for å synkronisere innstillingene dine.

Hvis du vil velge å ikke synkronisere bestemte data, velger du Velg hva du skal synkronisere fra rullegardinlisten. Som standard er alle innstillingene valgt for synkronisering. Merk av i boksene for elementer du ikke vil synkronisere for å fjerne merkene for disse elementene. Du kan også angi om du bare vil kryptere passordene dine (hvis du velger å synkronisere dem) eller å kryptere alle synkroniserte data. Som standard brukes passordet ditt for Google-kontoen til å kryptere dataene dine. Hvis du vil angi et annet passord, velger du alternativknappen Velg min egen passordfrase og skriver inn ønsket passord i begge redigeringsbokser som vises. Klikk på OK for å godta endringene dine og gå tilbake til fanen Innstillinger.

Image
Image

Tilordne et passord til Chrome-nettleseren

Et annet sikkerhetsnivå er å tildele et passord til selve Chrome-nettleseren, og kreve at passordet skal angis for å åpne nettleseren. Dette er nyttig hvis du deler datamaskinen med andre familiemedlemmer, venner eller kolleger. For å gjøre dette, installer du Simple Startup Password Extension. For å angi et passord, klikk på skiftenøkkelen og velg Verktøy | Utvidelser fra menyen. Klikk på Alternativer-lenken for utvidelsen for enkel oppstart av passord, skriv inn ønsket passord og klikk på Lagre. Nå må du skrive inn det passordet hver gang du åpner Chrome. Det er ingen passord påminnelse, så ikke glem det!

MERK: Vær forsiktig når du skriver inn passordet ditt. En ulempe ved denne utvidelsen er at passordet er vist i ren tekst i dialogboksen.

Image
Image

Chrome-innstillinger

Se og endre innstillinger ved hjelp av Chrome-nettadresser

Du kan enkelt vise og endre noen av nettleserdataene og innstillingene dine ved hjelp av spesielle Chrome-nettadresser, som begynner med "krom: //". Å skrive inn "krom: // om" viser en liste over alle nettadressene i Chrome. Du kan se nettleserloggen, nedlastingene, bokmerkene, utvidelsene og finne andre skjulte funksjoner ved hjelp av disse nettadressene.

MERK: Ikke skriv inn sitatene når du skriver inn Chrome-nettadressene.

Image
Image

Nettleserlogg

Slett din nettlesingshistorikk

Chrome, akkurat som alle andre nettlesere i dag, holder oversikt over nettstedene du besøker. Dette gjør det enklere å besøke disse nettstedene på nytt, ved hjelp av den automatiske komplette funksjonaliteten som er innebygd i Chrome. Men hvis du mente å gjøre noe privat surfing og glemte å åpne et inkognitovindu (diskutert tidligere i denne artikkelen), kan du enkelt fjerne nettlesingsloggen din. For å få tilgang til nettleserloggen, kan du enten velge Historikk fra menyen som er tilgjengelig ved hjelp av skiftenøkkelknappen, eller du kan trykke Ctrl + H. Du kan også skrive inn "krom: // historie" i Omnibox og trykk Enter.Det er imidlertid en enkel måte å få tilgang til nettlesingsloggen din med ett klikk ved hjelp av en verktøylinjeknapp.

Image
Image

Få en rask historieliste

For å få en rask, kort liste over de tidligere nettstedene du har besøkt, enten høyreklikk på Tilbake-knappen eller hold den nede. En kort liste over de siste nettstedene er oppført på en rullegardinmeny med et alternativ for Vis full historie nederst som åpner historisiden.

Image
Image

Nedlastinger og opplastinger

Fjern et element fra nedlastingssiden din

For å få tilgang til en liste over elementer du har lastet ned, kan du enten velge Nedlastinger fra den tilgjengelige menyen med skiftenøkkelknappen, eller du kan trykke Ctrl + J. Du kan også skrive inn "krom: // nedlastinger" i Omniboxen og trykke Enter. Hvis du vil fjerne et element fra nedlastingslisten, klikker du koblingen Fjern fra liste under elementet.

Image
Image

Angi hvor du skal lagre nedlastede filer som standard

Chrome laster som standard ned filer til nedlastingsmappen i brukerkontoen din. Hvis du hellere vil lagre dem på et annet sted, kan du enkelt endre det. Klikk på skiftenøkkelen og velg Innstillinger fra menyen. Klikk Under hetten i Innstillinger-menyen til venstre for Innstillinger-fanen. Bla ned til Nedlastinger-delen og klikk Endre til høyre for boksen Nedlastingsplassering.

I stedet for å spesifisere et sted for å lagre nedlastede filer som standard, kan du få Chrome til å spørre deg hvor du vil lagre nedlastede filer, ved å merke av for Spør hvor du skal lagre hver fil før nedlasting.

Image
Image

Dra og slipp nedlastede filer til andre mapper

Når du har lastet ned en fil, kan du raskt og enkelt flytte den til et annet sted ved å dra og slippe det fra nedlastingslisten i Chrome til en mappe i Windows Utforsker eller en annen filleser du bruker.

Image
Image

google Dokumenter

Få øyeblikkelig tilgang til Google Dokumenter i Chrome

Hvis du lager mange Google Dokumenter, er det en nyttig utvidelse, kalt Dokumenter raskt, som lar deg lage Google Dokumenter mens du er på et hvilket som helst nettsted i Chrome. Bare klikk på en knapp på verktøylinjen. Google Docs-nettstedet (docs.google.com) blir automatisk lansert og et nytt dokument opprettet.

MERK: Hvis du er logget på både en Google Apps-konto og en Gmail-konto for forbrukerne, blir de nye dokumentene dine opprettet under Gmail-kontoen.

Image
Image

Se dokumenter, presentasjoner og PDF-filer i Chrome

Hvis du bruker mye tid i Chrome, og du ser mange PDF-filer, kan du spare deg litt tid og bruke Chrome som standard PDF-leser. Det er en måte å bruke Chrome som standard nettleser for dokumenter og presentasjoner, samt PDF-filer.

Image
Image

Bruk Chrome til å ta skjermbilder av websider

Du kan bruke Chrome til å ta skjermbilder av en hvilken som helst nettside. Følgende How-To Geek-artikler beskriver noen av tilgjengelige Chrome-utvidelser som lar deg ta skjermbilder av den gjeldende nettsiden og til og med redigere bildene.

 • Ta skjermbilder av hvilken som helst nettside i Google Chrome
 • Ta fantastiske skjermbilder av websider i Chrome
Image
Image

Diverse funksjoner og utvidelser

Chromes oppgavebehandling

Hver fane i Chrome-nettleseren er oppført som en egen prosess i Chromes egen innebygde oppgavebehandling. Dette gjør det mulig å tvinge tett alle faner som gir deg problemer uten å måtte lukke Chrome. Oppgavebehandling viser de åpne kategoriene og installerte utvidelsene, og viser deg minnet og CPU-ressursene som brukes av hver kategori og utvidelse. Gå til oppgavebehandling ved å klikke på skiftenøkkelmenyen og velge Verktøy | Oppgavebehandling. For å lukke en plagsom kategori eller utvidelse, velg den i listen og klikk End prosess.

MERK: Du kan også høyreklikke på den øvre grensen til nettleservinduet og velge Oppgavebehandling fra hurtigmenyen eller trykke Shift + Esc.

Image
Image

Dra og endre størrelse på tekstboks på en nettside

Du har sikkert opplevd tekstlinjer på flere linjer på nettsteder som er for små, og du ønsker at du kan gjøre det større i stedet for å måtte håndtere en rullefelt. I Chrome kan du endre størrelsen på tekstlinjer med flere linjer. I nederste, høyre hjørne av tekstlinjen med flere linjer ser du to skrå linjer. Klikk museknappen på disse linjene, og dra den for å endre størrelsen på tekstlinjen med flere linjer.

MERK: Du kan bare endre størrelsen på tekstlinjer i flere linjer, ikke enkeltlinjene. Bare se etter de skrå linjene for å vite hvilke tekstbokser du kan endre størrelsen på.

Image
Image

Kopier og lim inn kun tekst i Chrome

Har du prøvd å kopiere tekst og lime den inn et annet sted i Chrome, for eksempel i en ny Gmail-melding eller et Google Docs-dokument, på en annen kategori? Du har sikkert funnet ut at en haug med uønsket HTML- og CSS-kode eller koblinger kom sammen med den kopierte teksten. Du kan fikse dette med en veldig nyttig, skjult Chrome-funksjon. Kopier teksten normalt fra en nettside. Når du er klar til å lime den inn et annet sted i Chrome-vinduet, trykker du Ctrl + Shift + V, i stedet for Ctrl + V for å lime det inn. Eventuelle koblinger, HTML-kode eller CSS-kode vil bli fjernet, og du vil bli igjen med ren tekst.

Image
Image

Rediger hvilken som helst webside i Chrome

Chrome lar deg redigere nettsider direkte i nettleseren. For å gjøre det, høyreklikk på en nettside og velg Inspiser element fra hurtigmenyen. Rediger HTML kildekoden og trykk Enter for å se endringene dine.

Image
Image

Gjør Google Chrome din standard nettleser

Når du installerer Google Chrome, blir du spurt om du vil at den skal være standard nettleser. Hvis du svarte nei på det tidspunktet, og du nå har forandret deg, kan du enkelt endre denne innstillingen. Klikk på skiftenøkkelen og velg Innstillinger fra menyen. Klikk Grunnleggende i Innstillinger-menyen til venstre, hvis denne skjermen ikke er aktiv, bla ned til delen Standard nettleser, og klikk på Gjør Google Chrome min standard nettleser.

Her er litt informasjon om flere forskjellige nyttige funksjoner og utvidelser for å forbedre Google Chrome.
Her er litt informasjon om flere forskjellige nyttige funksjoner og utvidelser for å forbedre Google Chrome.
 • Slik styrker du Google Chrome manuelt for å oppdatere utvidelser
 • Forhåndsvisningslinker og bilder i Google Chrome
 • Legg til Google Dictionary Power til Chrome
 • Abonner på RSS-feeder i Chrome med et enkelt klikk
 • Gjør surfing sikrere for barn i Google Chrome

Kombinasjons snarveier

Her er noen praktiske hurtigtaster for å gjøre surfing i Chrome raskt og effektivt.

 • Alt + F - Åpne skiftenøkkelmenyen (det vil si den viktigste Chrome-menyen)
 • Ctrl + J - Åpne nedlastingsvinduet
 • Ctrl + H - Åpne historikkvinduet
 • Ctrl + Tab - Naviger gjennom dine åpne faner i rekkefølge
 • Ctrl + 1, Ctrl + 2.. Ctrl + 9 - Hopp til forskjellige åpne faner. Ctrl + 9 tar deg til den siste kategorien.
 • Ctrl + T - Åpne en ny kategori
 • Alt + Hjem - Gå til Google Chrome-hjemmesiden din
 • Ctrl + U - Vis kildekoden til gjeldende side
 • Ctrl + K - Søk raskt i adressefeltet (du kan også bruke Ctrl + E) - Et spørsmålstegn vises. Skriv inn søkeordet ditt og trykk Enter.
 • Ctrl + L - Marker nettadressen i adressefeltet. Bruk dette til å kopiere og lime inn en URL raskt.
 • Ctrl + N - Åpne et nytt Chrome-nettleservindu
 • Ctrl + Shift + N - Åpne et nytt inkognitovindu (for privat surfing)
 • Ctrl + Shift + B - Vis / skjul bokmerkelinjen
 • Ctrl + Shift + T - Åpne den nylig lukkede kategorien. Trykk Ctrl + Shift + T igjen for å åpne fanen stengt før den ene. Chrome husker de siste 10 kategoriene du har lukket.
 • Ctrl + W - Lukk den aktuelle kategorien
 • Alt + Venstre pil - Gå til forrige side fra historien din
 • Alt + Høyre pil - Gå til neste side fra historien din
 • Mellomrom - Rull ned den gjeldende nettsiden

Alle disse funksjonene og utvidelsene skal bidra til å forbedre nettleseropplevelsen din i Chrome. Imidlertid har vi en tilpasning. Hvis du kjeder deg med det vanlige Chrome-ikonet, kan du aktivere det hemmelige gullikonet.

Populært emne