De beste appene og skygtjenestene for å ta, lagre og dele notater

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

De beste appene og skygtjenestene for å ta, lagre og dele notater - Blog 2023
De beste appene og skygtjenestene for å ta, lagre og dele notater - Blog 2023
Anonim
Er skrivebordet ditt og datamaskinen dekket med klistremerker? Har du diverse stykker papir med biter av informasjon som er begravet i skuffer, din bærbare koffert, ryggsekk, veske osv.? Bli kvitt alt kaoset og bli organisert med notater og programvare.
Er skrivebordet ditt og datamaskinen dekket med klistremerker? Har du diverse stykker papir med biter av informasjon som er begravet i skuffer, din bærbare koffert, ryggsekk, veske osv.? Bli kvitt alt kaoset og bli organisert med notater og programvare.

Vi har samlet en liste over de beste skrivebordsprogrammene og skybaserte tjenester for å ta, lagre og dele informasjon.

applikasjoner

Følgende programmer er stasjonære programmer du kan kjøre direkte på datamaskinen din, hvorav noen er bærbare, slik at du kan ta notatene dine med deg.

OneNote

Microsoft OneNote 2010 er en digital notatbok integrert i Microsoft Office som lar deg samle alle notater og informasjon til ett sted. Du kan raskt og enkelt finne informasjon i notatbøkene dine ved hjelp av den kraftige søkefunksjonen til OneNote, og dele notatbøkene dine slik at du kan samarbeide på prosjekter og samarbeide med andre mer effektivt. Du kan samle og organisere tekst, bilder, digital håndskrift, lyd og videoopptak, og mer i OneNote-notatbøkene dine.

How-To Geek har publisert artikler som hjelper deg med å lære hvordan du bruker OneNote:

 • Beginner Geek: Komme i gang med OneNote 2010 - How-To Geek
 • Hold styr på ideer med Microsoft OneNote - How-To Geek
 • Synkroniser OneNote 2010 til Office Live for redigering hvor som helst - How-To Geek
 • Hvordan dele notater med Microsoft OneNote og SkyDrive - How-To Geek
 • Beregn Simple Math raskt i OneNote - How-To Geek
 • Importer Evernote-filer til MS OneNote 2010 - How-To Geek
 • Importer Evernote Notes til OneNote den enkle måten - How-To Geek
 • Importer OneNote 2010 Notatbøker til Evernote - How-To Geek
 • Bruk OneNote til å gjøre memorisering informasjon enklere - hvordan-til-geek
Image
Image

KeyNote

KeyNote er en gratis, bærbar, flippert notisbok for Windows som lar deg lage og lagre flernivånotater, bruke en rik tekstredigerer, og bruk sterk kryptering til notatene dine. Den har et flippert grensesnitt, hver fane inneholder et notat med flere nivåer kalt noder. KeyNote støtter virtuelle noder som er noder som ikke inneholder tekst selv. I stedet er en virtuell knutepunkt koblet til en fil på harddisken din. Innholdet i den filen vises i KeyNote, og du kan redigere innholdet i KeyNote. Når du lagrer notatet, lagres endringene du gjorde i KeyNote tilbake til den opprinnelige filen på harddisken, ikke i filen KeyNote (.knt).

Du kan bare lenke tekst (* .txt) filer eller Rich Text Format (* .rtf) filer til en virtuell node. Hvis filen på harddisken er en ren tekstfil, vil eventuelle formateringsstilter du søker på denne filens virtuelle node i KeyNote gå tapt, fordi filen vil bli lagret i det opprinnelige, rene tekstformatet.

MERK: Hvis du flytter en fil som inneholder informasjonen til en virtuell node eller flytter KeyNote-programmappen til en annen plassering, kan den virtuelle noden bli "foreldreløs" fordi den opprinnelige filen fortsatt er i sin opprinnelige posisjon og KeyNote ikke vil kunne finn filene.

Du kan også bruke KeyNote til å lagre sjekklister, bruke boksene til noder og gjemmer kontrollerte noder.

Image
Image

TreePad Lite

TreePad Lite er en gratis personlig informasjonssjef for Windows og Linux som lar deg lagre, redigere og søke tekstdata, for eksempel notater, e-post, koblinger, telefonnumre, adresser, tekst kopiert fra nettsteder etc. Du skriver inn tekst i artikler som er organisert i et hierarkisk, treformat i den venstre trepanelet og vises i den høyre delen av artikkelen. Det er lett å bruke og fullt portabelt. TreePad Lite har en kraftig intern søkemotor, slik at du enkelt kan finne dataene dine. Du kan sette inn vanlige teksthyperkoblinger til andre TreePad-noder og artikler, filer på harddisken, websider, e-postadresser, nyhetsgrupper og FTP-nettsteder.

Det er betalte versjoner av TreePad som har flere funksjoner, for eksempel rike tekstformateringsalternativer, stavekontroll og muligheten til å åpne flere databaser om gangen.

Image
Image

WikidPad

WikidPad er en wiki-lignende notatbok for Windows, Linux og Mac OS som lar deg lagre dine tanker, ideer, gjøremålslister, kontakter, eller omtrent alle typer informasjon du ikke vil glemme. WikidPad er forskjellig fra andre notatprogrammer, fordi det er raskt og enkelt å koble sammen informasjonen din. Lenker til andre notater i notisboken er opprettet ved hjelp av WikiWords, som er et blandet tilfelle (eller kamel tilfelle) ord du skriver inn i redigereren, for eksempel ShoppingList eller JohnDoe. WikidPad er et frittstående program og krever ikke at en webserver, applikasjonsserver eller groupware-løsning skal kjøre.

Image
Image

TiddlyWiki

TiddlyWiki er en annen wiki-lignende notatbok, men dette er ikke et program du installerer, men heller en enkelt, selvstendig HTML-fil der all informasjon er lagret. Det er gjenbrukbart, slik at du kan lage forskjellige wiki-notatbøker bare ved å kopiere den opprinnelige HTML-filen. For å vise den og redigere den, åpner du bare HTML-filen i en nettleser. Du trenger ikke engang internettilgang hvis du har lagret HTML-filen på en lokal stasjon. På grunn av dets overførbarhet, kan informasjonen din bli publisert til en webserver, lagret i en DropBox, sendt via e-post til noen, eller holdt på en USB-flash-stasjon, og HTML-formatet tillater det å brukes på Windows, Linux og Mac OS X.

How-To Geek har tidligere publisert en artikkel om hvordan du bruker TiddlyWiki til å bygge din egen personlige wiki.

Image
Image

CintaNotes

CintaNotes er en gratis, lett notisbase søknad for Windows som lar deg raskt lagre og merke nyttig informasjon du ikke vil glemme. Du kan klippe tekst fra hvor som helst bare ved å velge den og trykke på en hurtigtast. Denne utklippsfunksjonen fungerer i et hvilket som helst program der du kan kopiere tekst til utklippstavlen. Å søke etter informasjon i CintaNotes er enkelt. Bare start å skrive søkeordene dine. Bare notater som inneholder den skrevne setningsvisningen i listen. Du kan også organisere notatene dine ved hjelp av koder.

CintaNotes er et selvstendig, bærbart program som kan settes på en USB-flash-stasjon og kjøres direkte derfra. Notatene dine kan også synkroniseres på flere PCer med gratis online-tjenester, for eksempel DropBox.

Ytterligere funksjoner kan låses opp hvis du kjøper en lisens for $ 9,99. En kjøpt lisens gir deg mulighet til å ha flere notatboksfiler, lime notater til andre programmer, eksportere til HTML, og vise bruksverdier for displayet på Tag Sidebar.

Image
Image

KeepNote

KeepNote er et notatprogram for Windows, Linux og Mac OS X som gjør at du kan lagre informasjon som klassenotater, gjøre lister, forskningsnotater, journalposter og mye mer i et enkelt notatbokhierarki. Du kan bruke rik tekstformatering til innholdet ditt, og sette inn bilder, webkoblinger, notat-til-notatkoblinger, vedlegg og mer. KeepNote gir et fulltekstsøk slik at du enkelt kan finne spesifikk informasjon når som helst.

Notater i KeepNote lagres i vanlige, lett å manipulere filformater (HTML og XML). Du kan arkivere eller overføre notatene dine fra KeepNote ved å zippe eller kopiere en enkelt mappe. KeepNote har innebygd sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsfunksjonalitet ved hjelp av .zip-filer. Du kan også utvide funksjonaliteten i KeepNote ved å installere plugins eller utvidelser.

Image
Image

AM-Notebook Lite

AM-Notebook Lite er en personlig informasjonssjef for Windows som gjør at du enkelt kan lagre notater, regneark med formler og funksjoner, diagrammer og flytskjemaer, å gjøre lister, oppgaver og kontakter, alle tilgjengelige fra en lettvekt systembrettverktøy. Flere notater og regneark kan åpnes i kategorien Grensesnitt. Du kan bruke rik tekstformatering til teksten din, legge inn tabeller i notatene dine og formatere celler i regnearkene dine. AM-Notebook gir også en innebygd sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsfunksjon.

AM-Notebook Lite er den begrensede, freeware versjonen av AM-Notebook. Den betalte versjonen som har mange flere funksjoner. Både gratis og betalte versjoner er bærbare.

How-To Geek har tidligere vist deg mer om hvordan du blir organisert med AM-Notebook Lite.

Image
Image

Jarnal

Jarnal er en gratis, åpen kildekode applikasjon som lar deg ta notater, lage skisser, holde journal og lage presentasjoner. En av de viktigste fordelene ved Jarnal er dens evne til å annotere PDF-filer, slik at du kan skrive inn tekst i et PDF-dokument og kombinere PDF-dokumenter og omorganisere sider. Du kan også annotere fakser og andre ikke-PDF-dokumenter. Jarnal gir også samarbeidsfunksjonalitet og nettverkstilkobling, slik at du effektivt kan samarbeide med andre på dokumenter.

Jarnal krever Java 2 1.4.2 eller nyere.

Image
Image

Tomboy

Tomboy er et notatprogram som fungerer i Windows, Linux og Mac OS X. Det er et enkelt og enkelt å bruke program med nyttige funksjoner som tekstutheving, inline stavekontroll, automatisk kobling av web og e-postadresser, skrifttype og størrelse, punktliste og angre / gjenta. Hvis du ofte knytter notater og ideer sammen, er Tomboy et godt alternativ. Det benytter et wiki-lignende koblingssystem som ligner på WikidPad og TiddlyWiki nevnt tidligere. Skriv bare et blandet ord, klikk på Link-knappen på verktøylinjen og et nytt notat er opprettet. Du kan få tilgang til nylig viste notater ved å høyreklikke på systemstatusfeltet og også søke etter eldre notater. Tekstformateringsfunksjoner er tilgjengelige fra en kontekstmeny, og holder seg ut av veien til det trengs. Du kan også utvide Tomboy med tillegg.

Hvis du installerer Tomboy i Windows, kreves Gtk # for .NET, versjon 2.12.8 eller høyere, før du installerer Tomboy. Last ned dette fra http://ftp.novell.com/pub/mono/gtk-sharp/.

Image
Image

AllMyNotes

AllMyNotes er en organisator for Windows som kan brukes til mange forskjellige formål, for eksempel en dagbok, en planlegger, et prosjektstyringsverktøy, et kontaktadministrasjonsverktøy, en sikker passordbehandling, blant mange flere. AllMyNotes '1800-bit kryptering beskytter dine notater og ideer ved å kryptere dataene dine på disken til enhver tid. Du kan eksportere dataene dine til Rich Text Format (.rtf), HTML, eller vanlig tekst (ikke anbefalt for sensitiv informasjon). Noen andre nyttige funksjoner inkluderer et ubegrenset antall notater og mapper, grunnleggende skriftformatering og stiler, og søk og erstatt i notater, øyeblikkelig søk i alle notatene dine. Notater er organisert hierarkisk etter emne.

Du kan også importere notater fra forskjellige formater som .rtf, .html, .csv og .txt, og også fra Evernote og Keynote (.knt) filer.

AllMyNotes kommer også i en bærbar versjon, slik at du sikkert kan ta med deg dataene dine. En betalt deluxe-versjon er tilgjengelig som legger til mange flere funksjoner som automatisk nettadresse / e-post / telefonnummer hyperkobling, interne hyperkoblinger til notater og mapper, stavekontroll, tabellredigering, begrensning av fil og mappetilgang med et passord, sterk passordgenerator, og mer.

Image
Image

BasKet Notatblokker

BasKet Note Pads er et notatprogram for Linux som fungerer basert på en kurv eller skuff, analogi. Programmet gir så mange kurver eller skuffer som du vil, der du kan dra og slippe forskjellige typer objekter, for eksempel tekst, URLer, bilder, etc. Du kan redigere objekter og kopiere dem, og organisere dine notater etter emne eller prosjekt.Lim inn bilder, koblinger, e-postadresser, filer, programstartere, og til og med farger plukket fra skjermen til notatene dine. Du kan merke notater ved hjelp av koder, for eksempel «Viktig», «Informasjon», «Arbeid» eller «Personlig». Finn raskt notatene dine for ord eller etter tag, mens du skriver søkeordet.

Dine data er trygge i BasKet Note Pads fordi notater automatisk lagres så snart du endrer dem. Du trenger ikke å lagre dem manuelt. BasKet Note Pads lar deg også enkelt sikkerhetskopiere og gjenopprette hele samlingen av notater eller kurver. Hvis du legger inn sensitiv informasjon i BasKet Note Pads, kan du beskytte den informasjonen eller alle notatene dine, med et passord.

BasKet Note Pads gjør det enkelt å dele notater eller kurver med andre, som kan endre dem og sende dem tilbake til deg. Hvis personen du sender dine kurver på, ikke har BasKet Notatblokker installert, kan du eksportere kurvene dine til HTML-websider for andre å vise i en nettleser.

Image
Image

Cloud Services

Følgende er skyttjenester som lar deg ta, lagre og dele informasjonen din online og på tvers av datamaskiner og mobilenheter i noen tilfeller. Tjenestene som er oppført her er gratis, men noen har også betalt alternativer med flere funksjoner tilgjengelig.

Evernote

Evernote er et program og en skygtjeneste som lar deg registrere din viktige informasjon ved hjelp av datamaskinen, telefonen, nettbrettet eller i en nettleser. Du kan bruke Evernote til å lagre notater, webklipp, filer og bilder. Lagre hele websider (tekst, bilder og koblinger) til Evernote-kontoen din ved å bruke web clipper-nettleserutvidelser. All informasjon er tilgjengelig på alle enheter og datamaskiner du bruker. Evernote gjør deling av notater og samarbeid på prosjekter med venner, kolleger og klassekamerater enkelt og effektivt.

Image
Image

Simple

SimpleNote er en annen nettnotattjeneste som lar deg registrere din viktige informasjon og dele den automatisk på din Windows-, Linux- eller Mac-datamaskin og de fleste mobile enheter automatisk og sikkert. Notatene dine er kryptert når de synkroniseres og du får mye ledig lagringsplass for informasjonen din.

Søk gjennom informasjonen din på SimpleNote bare ved å skrive hva du vil finne. Listen over notater oppdateres øyeblikkelig for å vise bare det som samsvarer med søkeordet ditt. Bruk tagger til notatene dine, slik at du kan bla dem som mapper. Du kan også knytte viktige notater til toppen av listen din.

Få tilgang til flere sikkerhetskopier av notatene dine ved å bare dra glidebryteren for å gå tilbake i tid.

Det er en premium versjon av SimpleNote ($ 19,99 per år) som gir ekstra funksjoner, for eksempel flere sikkerhetskopieringsversjoner av hvert notat, muligheten til å skjule annonser som støtter den gratis versjonen, Dropbox-synkronisering og muligheten til å lage notater via e-post.

Fordi SimpleNote er en åpen plattform, blir mange kule verktøy utviklet for å utvide SimpleNotes funksjonalitet.

Image
Image

Springpad

Springpad lar deg lagre ideer fra hvor som helst og få tilgang til dem når du vil. En av de mer nyttige funksjonene til Springpad er at når du legger til noe på Springpad, forbedrer de øyeblikkelig det med mer informasjon. Hvis du for eksempel lagrer en film du er interessert i å se, vil Springpad legge til visningstidene i nærheten av deg. Hvis du sparer et produkt, vil de fortelle deg når prisen på det produktet faller. Klipp artikler, ta bilder, skann produkt strekkoder, ta opp talememoer, eller lagre steder i nærheten av deg. Invitere venner, familie, kolleger, etc. for å bidra til notatbøkene du lager i SpringPad og utvide din samling av informasjon.

Image
Image

Zoho Notebook

Zoho Notebook lar deg lage virtuelle notatbøker som inneholder tekstnotater, bilder, lyd, video etc. fra flere applikasjoner. Organiser informasjonen din i bøker og sider. Del hele bøker, en eller flere sider, eller kanskje bare et objekt på en side ved å gi lese / skrive-tillatelser. Du kan også holde styr på endringer i bøkene, sidene og objektene dine.

For mer informasjon om Zoho Notebook, se følgende How-To Geek-artikler:

 • Få tilgang til og rediger dokumentene dine online med Zoho - How-To Geek
 • Integrer MS Office og Zoho Online Account - Hvordan-til-Geek
 • Legg til notater til Zoho Notebook i Firefox - How-To Geek
Image
Image

Springnote

Vårnotat gir deg mulighet til å lage personlige og gruppebøker som inneholder sider med informasjon du enkelt kan dele, noe som gjør det til et godt verktøy for samarbeid på prosjekter med andre. Den gir et avansert søkeverktøy, flere maler og 2 GB gratis fillagring. Bruk din iPhone eller iPod Touch for å lage og lese Springnote-sider og legge til bilder tatt med mobilenheten din til Springnote.

Image
Image

Penzu

Penzu lar deg lage notater, eller oppføringer, online som er private som standard. Du kan individuelt passordbeskytte hver oppføring i tillegg til at kontoen din er passordbeskyttet. Sett inn dine egne bilder, eller bilder fra Flickr, inn i oppføringene dine. Del dine individuelle oppføringer med e-post eller opprett en offentlig lenke til oppføringene dine og legg inn linken på din favoritt sosiale nettverk plattform. Hvis du har en tanke du er i ferd med å miste, kan du umiddelbart begynne å skrive den inn i Penzu og logge inn senere for å lagre oppføringen. Når du er logget inn, blir arbeidet ditt lagret mens du skriver, så du trenger aldri å bekymre deg for å miste dataene dine.

Finn umiddelbart innføringer som bruker det filtrerte søket. Bare start å skrive og resultatene vises øyeblikkelig. Søk, sorter, filtrer, endre navn på og slett oppføringer ved hjelp av den intuitive oppføringen-siden.

Det er en betalt ($ 19,00 per år) Pro-versjon av Penzu-tjenesten som gir tilleggsfunksjoner, for eksempel mobil tilgang, flere tidsskrifter, krypteringslås av militær klasse (i motsetning til grunnlåsen i gratisversjonen), rik tekstformatering , stavekontroll, merking og muligheten til å sortere oppføringer med koder. Ubegrenset lagring er for både Free and Pro-brukere.

Image
Image

WebAsyst

WebAsyst er en gratis tjeneste som lar deg skrive, lagre, organisere og dele dine korte tekstnotater og notater på nettet. Katalog notatene dine i mapper og raskt finne den informasjonen du trenger. Få tilgang til notatene dine fra hvilken som helst datamaskin med en Internett-tilkobling. Gi bestemte rettigheter til å dele notatene dine med venner, familie og kolleger.

Oppbevar et ubegrenset antall notater og opptil 100 MB vedlegg på WebAsysts raske, sikre, høy tilgjengelighetsserverklynge. Din informasjon kan nås når som helst og hvor som helst fra hvilken som helst støttet nettleser (Firefox, Internet Explorer, Opera eller Safari).

WebAsyst tilbyr en pakke med 10 applikasjoner, hvorav Notes er en, for nettbasert samarbeid og e-handel. Noen av de andre funksjonene (i tillegg til Notes-applikasjonen) i pakken inkluderer deling av data og filer, organisering av kontakter, åpning av en nettbutikk og oppretting og styring av en helpdesk for kundene dine.

Image
Image

Listhings

Listhings er i utgangspunktet en nettbasert notatblokk. Den lar deg ta notater fra nettleseren din og dele og samarbeide med andre i sanntid. Se notatene dine hvor som helst på hvilken som helst datamaskin som har internettilgang og en nettleser. Listhings er veldig rask, gratis og enkel å bruke.

Image
Image

OneShar.es

OneShar.es er en gratis tjeneste som lar deg dele fortrolig informasjon med andre som du ikke vil sende via e-post eller post på direktemeldingsservice. Informasjonen som deles er kryptert fra deg til OneShar.es og lagret kryptert. OneShar.es kan ikke lese informasjonen din. Det er tildelt en unik nettadresse som du kan dele. Den angitte nettadressen kan bare nås en gang. Når noen besøker nettadressen du sender dem, blir informasjonen låst opp slik at de kan se den, og deretter slettes meldingen. Du kan angi minutter, timer eller dager som meldingen vil bli selvdestrudert hvis den ikke vises. Maksimum tid er 3 dager.

OneShar.es krever ikke et passord eller en registrering og kan også brukes på Android og iOS-enheter.

How-To Geek har tidligere vist deg hvordan du bruker OneShar.es til å sende selvstendig destruktive sensitiv informasjon til noen.

Image
Image

Privnote

Privnote er en annen gratis tjeneste som lar deg sende privat melding som selvdestrudere etter å ha blitt lest en gang. Det er veldig lik OneShar.es. Du trenger ikke å registrere eller opprette et passord. Du skriver bare notatet ditt, klikker på den røde knappen for å opprette en kobling, og sender den linken til ønsket mottaker. Når personen får tilgang til den linken, vil de se notatet i nettleseren, og notatet automatisk selvdestrukter. Ingen, ikke engang den samme personen som så på notatet, kan få tilgang til notatet igjen.

Det er ingen tidsbegrensning som koblingen må sees på, eller det vil bli selvdestrudd. Den ene funksjonen Privnote har at OneShar.es ikke er en avkrysningsboks som lar deg motta varsel når meldingen er lest.

Image
Image

ShortText

ShortText er en tjeneste som ligner OneShar.es og Privnote, men det er ikke sikkert som standard. Det er ment å legge ut notater for at andre kan lese på nettet. For eksempel kan du bruke den til å legge inn mer enn 140 tegn på Twitter. Hvis du har informasjon om en fest du gir eller veibeskrivelse til huset ditt eller en restaurant, kan du opprette en melding på shortText og sende nettadressen til de involverte partene. Du kan også bestemme å gjøre meldingen privat, noe som vil være smart når du legger inn invitasjoner eller veibeskrivelser til huset ditt. Gratis webadresser opprettet på shortText forblir aktive så lenge er de besøkt minst en gang i 6 måneder av noen.

Det er en utvidelse for Chrome som lar deg legge inn opptil 30000 tegn i et notat og deretter forkorte det til 140 tegn til bruk på Twitter. Det er også en shortText-utvidelse for Firefox, men dessverre er den ikke kompatibel med den nyeste versjonen 12.0.

Nå kan du kanskje ikke glemme din neste frisøravtale eller å plukke opp rengjøringen på vei hjem eller nettadressen til den artikkelen som vil hjelpe til med din forskning. God organisering!
Nå kan du kanskje ikke glemme din neste frisøravtale eller å plukke opp rengjøringen på vei hjem eller nettadressen til den artikkelen som vil hjelpe til med din forskning. God organisering!

Populært emne