Hvordan få Pro-funksjoner i Windows Home Versjoner med Tredjepartsverktøy

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få Pro-funksjoner i Windows Home Versjoner med Tredjepartsverktøy - Blog 2023
Hvordan få Pro-funksjoner i Windows Home Versjoner med Tredjepartsverktøy - Blog 2023
Anonim
Noen av de kraftigste Windows-funksjonene er bare tilgjengelige i profesjonelle eller Enterprise-utgaver av Windows. Du trenger imidlertid ikke å oppgradere til Windows Professional for å bruke disse kraftige funksjonene - bruk disse gratis alternativene i stedet.
Noen av de kraftigste Windows-funksjonene er bare tilgjengelige i profesjonelle eller Enterprise-utgaver av Windows. Du trenger imidlertid ikke å oppgradere til Windows Professional for å bruke disse kraftige funksjonene - bruk disse gratis alternativene i stedet.

Disse funksjonene inkluderer muligheten til å få tilgang til skrivebordet eksternt, kryptere harddisken, kjøre Windows XP i et vindu, endre avanserte innstillinger i gruppepolicy, bruk Windows Media Center, kjør et operativsystem av en USB-pinne og mer.

Remote Desktop Server

Hjemversjoner av Windows kommer med muligheten til å koble til eksterne skrivebordssessioner, men de kan ikke fungere som eksterne stasjonære servere. Hvis du vil få tilgang til Windows-skrivebordet ditt hjemmefra - enten over nettverket eller over Internett - kan du bruke VNC i stedet. VNC fungerer på samme måte som eksternt skrivebord - etter at du har installert en VNC-server på hjemmedatamaskinen din, kan du installere en VNC-klient på en annen datamaskin og få tilgang til hjemmedatamaskinen eksternt. VNC-klienter er tilgjengelige for alle plattformer - Windows, Mac, Linux, til og med Android og iOS.

UltraVNC er en god, åpen kildekode-løsning - den inkluderer både en server og et klientprogram. Det finnes også andre, mindre geeky alternativer til VNC, for eksempel TeamViewer.

Les mer: Hjelp Computer-brukere eksternt med TeamViewer og Access-skrivebord på veien med TeamViewer for Android og iPhone

Image
Image

BitLocker-stasjonskryptering

BitLocker er en fulldisk-krypteringsfunksjon som krypterer dataene på harddisken. Ved oppstart blir dataene dekryptert, ofte med et passord. Forutsatt at du slipper datamaskinen av, kan folk ikke få tilgang til dataene dine uten passord eller nøkkel - filene dine vil se ut som tilfeldig gibberish uten det. Dessverre er BitLocker bare tilgjengelig i Windows 7 Ultimate og Windows 8 Professional - du kan ikke engang bruke BitLocker hvis du har Windows 7 Professional-utgave.

I stedet kan du bruke TrueCrypt til å kryptere en hel harddisk - du må skrive inn passordet ditt eller gi nøkkelen ved oppstartstid før Windows laster. TrueCrypt kan også brukes til å lage krypterte beholdere og kryptere filer uten å kryptere hele harddisken.

Les mer: Bruk TrueCrypt til å kryptere Windows System Drive og How-To Geek Guide for å komme i gang med TrueCrypt

Image
Image

Windows XP-modus

Windows XP-modus tilbyr et virtualisert Windows XP-miljø på Windows 7. Det er nyttig for å kjøre gamle applikasjoner som bare ikke fungerer riktig på nyere versjoner av Windows. I hovedsak er Windows XP-modus en ferdigpakket Windows XP-virtuell maskin som bruker Microsofts Virtual PC.

Hvis du vil bruke Windows XP-modus (og du har en gammel Windows XP-plate som ligger), trenger du ikke å oppgradere - du kan installere den gratis VirtualBox eller VMware Player og installere Windows XP i en virtuell maskin. Den virtuelle maskinen vil fungere på samme måte som Windows XP-modus, slik at du kan kjøre den gamle programvaren i et vindu på skrivebordet ditt.

Dette fungerer også på Windows 8, hvor Windows XP-modus er fjernet.

Les mer: Opprett en XP-modus for Windows 7 Home Versions & Vista

Image
Image

Innstillinger for gruppepolicy

Profesjonelle versjoner av Windows inkluderer redigeringsprogrammet for gruppepolicy, som lett kan endre noen av de mer avanserte innstillingene i Windows. Det brukes ofte av systemadministratorer til å justere innstillinger for store nettverk av Windows-PCer, men det kan hende du finner det nyttig selv på hjemmedatamaskinen din. Den lokale gruppepolicyredigereren gir en enkel måte å endre en rekke innstillinger på, og du kan komme over nettsider på nettet som forteller deg å endre en bestemt innstilling i gruppepolicy.

Men mye av tiden kan du endre samme innstilling i Windows-registeret - selv om det kan være mindre brukervennlig. Hvis du noen gang kommer over en gruppepolicyinnstilling du vil endre, gjør et raskt websøk og se etter den tilhørende registeroppføringen du kan endre.

Hvis du også har tilgang til datamaskinen som kjører en profesjonell utgave av Windows, kan du bestemme hvilken registerverdi en gruppepolicyinnstilling endrer og endrer seg selv.

Les mer: De 20 beste registerhackene for å forbedre Windows, og hvordan du ser hvilke registerinnstillinger et gruppepolitisk objekt endrer

Image
Image

Tilbake til nettverk (Windows 7)

Windows Backup-funksjonen som følger med Windows 7, tillater ikke sikkerhetskopiering til en nettverksplassering, med mindre du har den profesjonelle versjonen av Windows. Hvis du bruker Home-utgavene av Windows 7, kan du bruke en annen backup-løsning.

Microsofts SyncToy er et populært, gratis sikkerhetskopieringsverktøy som fungerer på Windows 7. Du kan også opprette en planlagt oppgave som kjører SyncToy for automatisk sikkerhetskopiering. Hvis du leter etter et annet alternativ, er åpen kildekode FreeFileSync et annet solid program som har fungert bra for oss.

Les mer: Synkroniser mapper mellom datamaskiner og stasjoner med SyncToy 2.1 og Schedule SyncToy å kjøre automatisk med oppgaveskjemaer i Windows 7

Image
Image

Windows Media Center (Windows 8)

Med Windows 8 har Windows Media Center blitt fjernet fra Hjem-utgaven av Windows. Du kan oppgradere din kopi av Windows til Professional-utgaven, eller prøve en tredjeparts media senter løsning hvis du er avhengig av Windows Media Center. En ekstremt populær er XBMC, selv om du kanskje også er interessert i Plex.

Les mer: Slik synkroniserer du mediene over hele huset med XBMC

Image
Image

Windows To Go (Windows 8)

Windows To Go er en helt ny funksjon i Windows 8. Det tillater at Windows 8 installeres på en USB-stasjon og kjører på hvilken som helst datamaskin - bare koble USB-stasjonen til hvilken som helst datamaskin, start datamaskinen på nytt, og du vil bruke din Windows 8 miljø. Dessverre er denne funksjonen bare tilgjengelig i Windows 8 Enterprise - selv Professional Edition-brukere kan ikke bruke dette.

Hvis du vil installere et operativsystem på en USB-pinne og ta den med deg, kjører den på hvilken som helst datamaskin du vil, kan du bruke en Linux-distribusjon som Ubuntu. Bruk UNetbootin til å installere Ubuntu eller annen Linux-distribusjon som du liker en USB-pinne. Du har din egen personlige nettleser (både Mozilla Firefox og Google Chrome kjøres på Linux) og skrivebord som du kan ta med deg og kjøre på hvilken som helst datamaskin.

Les mer: Opprett en oppstartbar Ubuntu USB Flash Drive

Image
Image

Har du et annet alternativ til en funksjon som bare finnes i de dyrere utgavene av Windows? Legg igjen en kommentar og gi oss beskjed om det!

Populært emne