The Best Text to Speech (TTS) Programvare Programmer og Online Verktøy

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

The Best Text to Speech (TTS) Programvare Programmer og Online Verktøy - Blog 2023
The Best Text to Speech (TTS) Programvare Programmer og Online Verktøy - Blog 2023
Anonim
Tekst til tale (TTS) -programvaren lar deg lese tekst høyt for deg. Dette er nyttig for krevende lesere og for forfattere, når de redigerer og reviderer sitt arbeid. Du kan også konvertere ebøker til lydbøker, slik at du kan lytte til dem på lange stasjoner.
Tekst til tale (TTS) -programvaren lar deg lese tekst høyt for deg. Dette er nyttig for krevende lesere og for forfattere, når de redigerer og reviderer sitt arbeid. Du kan også konvertere ebøker til lydbøker, slik at du kan lytte til dem på lange stasjoner.

Vi har lagt opp noen nettsteder her hvor du kan finne noen gode TTS-programmer og elektroniske verktøy som er gratis eller i det minste har gratis versjoner tilgjengelig.

NaturalReader

NaturalReader er et gratis TTS-program som lar deg lese høyt tekst. Den gratis versjonen av programvaren konverterer Microsoft Word-filer, websider, PDF-filer og e-post til talte ord. Den inneholder Microsoft Voices og lar deg endre stemmer og justere lesehastigheten. Bare velg tekst og trykk på en hurtigtast for å få NaturalReader til å lese teksten til deg. Det er også betalte versjoner som tilbyr flere funksjoner og flere tilgjengelige stemmer.

Image
Image

Ultra Hal TTS Reader

Ultra Hal TTS Reader er et program som vil lese tekst høyt i en av sine mange høykvalitetsstemmer. Den gratis versjonen inneholder mange høykvalitets datastyrt stemme og leser tekstfiler høyt, samt direktemeldinger, standard Windows-dialoger og tekst fra utklippstavlen, noe som gjør at programmet kan lese tekst fra nettsider og e-post. Du kan også bruke Ultra HAL TTS Reader til å konvertere et dokument til en WAV-lydfil, som kan brennes til en CD eller konverteres til en MP3-fil.

Image
Image

ReadClip

ReadClip er en TTS-leser som også tilbyr en rik tekstredigerer som kan lese og stavekontrollere et tekstdokument, og lar deg håndtere flere tekst- og bildeklipp på utklippstavlen og generere MP3-filer. TTS-leserdelen av programvaren er gratis og vil aldri utløpe. De andre funksjonene er imidlertid "prøv før du kjøper", og du må kjøpe programvaren for å fortsette å bruke dem. Du kan holde TTS-leseren skjult, eller den kan vise teksten den leser i utklippstavlen og markere hvert ord som det leses høyt. I tillegg til å overvåke utklippstavlen, kan du også kopiere og lime inn tekst i programmet, eller skrive inn teksten i programmet, eller last teksten fra en fil.

Image
Image

Read4Me TTS utklippstavleser

Read4Me TTS utklippstavleseren lar deg lese innholdet på utklippstavlen høyt ved hjelp av en forhåndsinstallert SAPI5 TTS-stemme når du trykker på hurtigtast. Flere hurtigtaster kan settes for forskjellige språk, stemmer, talesatser og volumer. Read4Me kan også konvertere tekstfiler til MP3-filer.

Image
Image

Kyrathasoft Tekst til tale

Kyrathasoft Text To Speech er et bærbart program som lar deg bruke standardinstallert Microsoft Voice og SAPI til å konvertere tekstfiler til det talte ordet, som det sparer til en WAV-lydfil. Det er helt gratis og fullt funksjonelt. Det er ingen evalueringsperiode og ingen forkrøblede funksjoner.

Image
Image

FeyRecorder

FeyRecorder er et TTS-konverteringsverktøy med naturlige stemmer som lar deg lytte til tekstdokumenter som er høyt talte. Du kan også bruke programvaren til å konvertere andre lydkilder til lydfiler, for eksempel CDer, kassetter, DVDer, Internett-radio og videospill. Formatene FeyRecorder kan generere blant annet MP3, WMA, OGG, VOX, AU og AIFF. Lydfilene kan overføres til en hvilken som helst bærbar enhet som håndterer dem for å lytte på farten.

Image
Image

yRead

yRead3 lar deg laste opp en vanlig tekst (TXT) -fil i et resizable vindu for å bli lest høyt ved hjelp av menneskelig tale. Bruk yRead å lytte til e-bøker, din egen skriving eller et annet tekststykke.

yRead3 er en oppdatert versjon av programvaren som kjører på XP, Vista og Windows 7, og krever minst.NET Framework 3.0 å kjøre. Du kan også laste ned yRead2 og kjøre begge versjoner på samme datamaskin.

Image
Image

Panopreter

Den gratis versjonen av Panopreter Basic vil lese en tekstfil, en RTF-fil, et MS Word-dokument eller en HTML-nettside til deg høyt. Du kan også skrive inn tekst i programvinduet for å bli lest høyt. Den støtter en rekke språk og stemmer, og lar deg lage WAV-lydfiler og MP3-lydfiler fra teksten.

Image
Image

Text2Speech

Text2Speech er et gratis program som konverterer tekst til hørbar tale. Du kan spille teksten til en tilpasset hastighet og volum, få teksten til å bli markert som den er lest, og eksporter teksten til en WAV-fil eller en MP3-fil. Programmet krevde. NET Framework 2.0 å kjøre.

Image
Image

DeskBot

DeskBot er et gratis program som inneholder en utklippstavleser, tekstleser og tidskalkulator for Windows. Velg tekst i et hvilket som helst program og trykk Ctrl + C for å få det lest høyt. For tilgjengelige kommandoer og alternativer, høyreklikk på DeskBot-ikonet i systemstatusfeltet. DeskBot vil også lese innholdet i utklippstavlen når det endres.

DeskBot legger til et "Les med DeskBot" -element til Internet Explorer-kontekstmenyen, når du høyreklikker på en nettside.

Image
Image

PowerTalk

PowerTalk er et gratis program som lar deg få Microsoft PowerPoint-presentasjonene dine høyttalende. Når du åpner en PowerPoint-presentasjon og la den kjøre som vanlig, snakker PowerTalk teksten på lysbildene som den ser ut, og også skjult tekst knyttet til bilder. Talen i PowerTalk er gitt av syntetiserte datarestene som følger med Windows 7, Vista og XP.

Image
Image

ClipSpeak

ClipSpeak er et lite, bærbart, TTS-verktøy som snakker tekst kopiert eller klippes til utklippstavlen. Den er kompatibel med alle SAPI5 talesyntese. Du kan også bruke ClipSpeak til å konvertere tekst til MP3-filer for å lytte til på CDer, datamaskiner, smarttelefoner og bærbare mediespillere.Hvis du vil ha andre språk, kan du se på eSpeak, som er en kompakt, åpen kilde-talesyntese til engelsk og andre språk som fungerer i Windows og Linux.

Image
Image

DSpeech

DSpeech er et gratis, bærbart TTS-program som kan lese skriftlige tekstfiler i forskjellige formater høyt (for eksempel TXT, RTF, DOC, DOCX og HTML-filer), og har også automatisk talegjenkjenning (ASR) -funksjonalitet. ASR lar deg bruke DSpeech til å konvertere din egen stemme til tekst.

DSpeech lar deg lagre utgangen som en WAV-, MP3-, AAC-, WMA- eller OGG-fil. Du kan velge forskjellige stemmer, eller kombinere dem for å lage dialoger mellom forskjellige stemmer for bøker eller skript, og DSpeech er kompatibel med alle vokalmotorer (SAPI4 og SAPI5-kompatible). Du kan også få innholdet i utklippstavlen til å lese.

Image
Image

Balabolka

Balabolka er et TTS-program som lar deg lese utklippstavleinnhold og tekst fra flere typer filer, for eksempel DOC, EPUB, HTML, MOBI, LIT, CHM, PRC, PDF og RTF-filer. Programmet bruker ulike versjoner av Microsoft Speech API (SAPI). Dette lar deg endre stemmeens parametere, inkludert hastighet og tonehøyde.

Hvis du vil bruke Microsoft SAPI4-stemmer, laster du ned og installerer Microsoft Speech API-filen. Du kan også laste ned MS Speech Control Panel for Windows Kontrollpanel som lar deg enkelt liste over kompatible TTS-motorer som er installert på systemet ditt og tilpasse innstillingene.

Balabolka lar deg også lage digitale lydfiler fra tekst, inkludert MP3, WMA, OGG, WAV, AAC og AMR (Adaptive Multi-Rate).

En interessant egenskap ved Balabolka er at du kan lagre tekstetekst i LRC-formatet eller i metadataene til lydfilen. Dette lar deg følge med teksten når lyden spilles.

Image
Image

ReadTheWords.com

ReadTheWords.com er et online TTS-verktøy som kan generere en klar lydende lydfil fra nesten ethvert skriftlig materiale. Bare kopier tekst fra filen til tekstboksen, eller last opp et Microsoft Office-dokument, PDF-fil, TXT-fil eller HTML-dokument. Du kan også skrive inn en webadresse, eller RSS-feed-URL, og ReadTheWords.com vil lese teksten fra den nettsiden eller RSS-feed høyt.

ReadTheWords.com lar deg lagre hva den leser. Du kan laste den ned til datamaskinen eller bærbar musikkspiller eller smarttelefon. Du kan til og med legge inn filen på nettstedet ditt.

Image
Image

Odiogo

Odiogo lar deg lage TTS podcasts fra RSS-feeder som kan lastes ned til en PC, iPods / MP3-spillere og mobiltelefoner. Personer som ønsker å lytte til innholdet ditt, kan abonnere på podcaster via iTunes, iPodder eller andre lignende tjenester. Du kan også markedsføre lydinnholdet ditt på podcastkataloger.

Hvis du kjører en blogg, kan du få blogginnleggene dine til lydkvalitet av høy kvalitet. Odiogo er kompatibel med alle blogmotorer som publiserer RSS-feeder, for eksempel WordPress, Typepad og Blogger. De genererer MP3-filer som er lagret på sine servere, og de forteller deg når lydversjonen av bloggen din er klar.

Du kan også tjene penger på innebygde annonser i lydversjonene av blogginnleggene dine og RSS-feeder.

MERK: Ved skriving av denne artikkelen oppgraderte Odiogo sin tjeneste og de aksepterte ikke nye registreringer.

Image
Image

TTSReader

TTSReader er et gratis, TTS-program som lar deg lese TXT-filer eller RTF-filer høyt og lagre dem til WAV- eller MP3-filer. Det fremhever teksten som leses for øyeblikket og lar deg hoppe over setninger eller avsnitt mens du leser. TTSReader støtter rik tekstformatering og både SAPI4 og SAPI5 stemmer. Den kan automatisk lese hva som er i utklippstavlen, og du kan konvertere flere dokumenter til lyd om gangen.

Image
Image

TTS-tillegg for nettlesere

Du kan også lese tekst ved hjelp av tillegg eller utvidelser i nettlesere.

  • SpeakIt! - SpeakIt for Google Chrome leser valgt tekst ved hjelp av TTS-teknologi med automatisk autodeteksjon av språk. Den kan lese tekst på mer enn 50 språk.
  • FoxVox - FoxVox for Firefox lar deg omdanne bloggene og artiklene dine til podcaster. Det snakker alle tekst du markerer på en nettside, og den kan lage lydbøker fra teksten i MP3, OGG og WAV-formater.
  • SpokenText - SpokenText Firefox-utvidelsen lar deg enkelt ta opp tekst på offentlige nettsider ved å klikke på en Record Web Page-knapp på verktøylinjen. Denne utvidelsen er også tilgjengelig for Chrome.
  • SpeakingFox - SpeakingFox-tillegget til Firefox for Mac OS X konverterer tekst til hørbar tale.
Image
Image

Samtidig Stanza Reader - For Mac

Samtidig Stanza Reader for Mac OS X er en gratis, TTS-leser som leser tekstfiler høyt og viser teksten stanza-after-stanza. Du kan enkelt bruke dette programmet til å lese bøker fra Project Gutenberg høyt.

Hvis du har funnet noen andre nyttige TTS-lesere, gi oss beskjed.
Hvis du har funnet noen andre nyttige TTS-lesere, gi oss beskjed.

Populært emne