Slik bruker du Windows 8-bevegelser på en bærbar bane

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Slik bruker du Windows 8-bevegelser på en bærbar bane - Blog 2023
Slik bruker du Windows 8-bevegelser på en bærbar bane - Blog 2023
Anonim
Mens Windows 8 kan virke litt ute på maskinvare uten berøringsskjerm, kan styreflatebevegelser bidra til å bygge bro over gapet. Gjenstander på en styrespor fungerer på samme måte som bevegelser på en berøringsskjerm.
Mens Windows 8 kan virke litt ute på maskinvare uten berøringsskjerm, kan styreflatebevegelser bidra til å bygge bro over gapet. Gjenstander på en styrespor fungerer på samme måte som bevegelser på en berøringsskjerm.

I stedet for å flytte markøren til hjørnene av skjermen, kan du dra på styreflaten for å avsløre skjulte menyer og klemmer fingrene for å zoome inn og ut.

Trackpad-drivere

Bærbare datamaskiner som følger med Windows 8, bør ha styreputerdrivere forhåndsinstallert og fungerer som de skal. Hvis du har installert Windows 8 på en eksisterende laptop, må du kanskje installere styreflaten drivere selv, så mange mennesker rapporterer at den endelige versjonen av Windows 8, men ikke inkluderer disse driverne.

Du kan være i stand til å laste ned de riktige styrefeltdrivere for Windows 8 fra din bærbare produsent. Mange har også rapportert at de generiske Synaptics touchpad-driverne, selv om de er for Windows 7, aktiverer gestusfunksjonalitet.

Charms

For å få tilgang til sjarmenes bar hvor du er i Windows, legg fingeren til høyre på styreflaten og sveip innover. Sjarmen vises på høyre side av skjermen.

Du kan også flytte musepekeren til øverste eller nederste høyre hjørne av skjermen, og deretter flytte markøren mot midten av skjermen eller trykk Win + C for å få tilgang sjarmen.

Image
Image

Switcher

For å få tilgang til den nye appbryteren, plasser fingeren til venstre på styreflaten og sveip innover. Bryteren vil vises på venstre side av skjermen.

Du kan også flytte musen til øverste eller nederste venstre hjørne av skjermen, og deretter flytte markøren mot midten av skjermen, eller trykk Win + Tab hurtigtast for å bruke switcher.

Merk at bryteren viser hele skrivebordet, inkludert alle dine stasjonære applikasjoner, som en enkelt miniatyrbilde. Du kan fortsatt bruke Alt + Tab for å bytte mellom skrivebordsprogrammer.

Image
Image

App Bar

Sveip ned fra toppkanten på styreflaten for å få tilgang til applinjen, som inneholder en apps alternativer. For eksempel, i verktøylinjen "Windows 8-grensesnitt" -versjonen av Internet Explorer, inneholder adressefeltet, miniatyrbildene for miniatyrbilder og navigasjonsknappene.

Du kan også høyreklikke hvor som helst i en app eller trykke på WinKey + Z for å avsløre applinjen.

Image
Image

Horisontal rulling

For å bla horisontalt, plasser to fingre på styreflaten og flytt dem fra høyre til venstre eller venstre til høyre. Windows 8s nye grensesnitt bruker horisontal rulling i stedet for vertikal rulling, så dette føles litt mer naturlig.

Du kan også bla horisontalt ved å rulle mushjulet opp og ned.

Image
Image

Zoom inn og ut

For å zoome inn og ut, bruk en klemfeste. Plasser to fingre på styreflaten og flytt dem mot hverandre for å zoome inn eller flytte dem fra hverandre for å zoome ut.

Du kan også holde Ctrl-tasten og bla musekjøretøyet opp og ned eller hold nede Ctrl-tasten og bruk + og - tastene for å zoome inn og ut.

Image
Image

Rotere

Du kan rotere skjermen ved å plassere to fingre på styreflaten og flytte dem i en sirkel, som om du vri på en knapp. Denne bevegelsen kan være deaktivert som standard i berøringspanelens konfigurasjonsprogram, slik at du kanskje må aktivere den på nytt

Du kan også bruke styreflaten til å flytte markøren og styre Windows 8 med en mus. Bevegelsene omtrentlige berører imidlertid bedre - sveiping inn fra høyre føles mer naturlig enn å flytte markøren til øverste eller nederste høyre hjørne av skjermen.

Hvis du foretrekker å bruke tastaturet, støtter Windows 8 også en rekke hurtigtastene.

Populært emne