Windows Debugger eller WinDbg Tool får nye funksjoner og et brukergrensesnitt

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

Windows Debugger eller WinDbg Tool får nye funksjoner og et brukergrensesnitt
Windows Debugger eller WinDbg Tool får nye funksjoner og et brukergrensesnitt
Anonim

De Windows Debugger eller WinDbg Tool kan brukes til å feilsøke kjerne- og brukermoduskode, analysere krasjdumper og undersøke CPU-registret etter hvert som koden kjøres. Microsoft annonserte nylig en forhåndsvisning av en ny WinDbg med mange nye funksjoner og noen store endringer. I dette innlegget vil vi lære om hva som har blitt annonsert i WinDbg.

Nye funksjoner i WinDbg

Image
Image

Enkelere og mindre skremmende

WinDbg er ofte funnet ganske skremmende, men den nye versjonen sies å være mindre skremmende med et bedre og enkelt grensesnitt. Verktøyet er spesielt re-designet for nybegynnere for å hjelpe dem med å forstå.

Tidligere var det litt vanskelig for de nye brukerne å få praktisk med verktøylinjen eller menyen. Men den nye versjonen har et bånd som inkluderer som for øyeblikket er vanlig, men vil snart få de konkrete sammenhenger mens du feilsøker.

Den nye filmenyen er enklere, og brukere kan enkelt velge alternativene før du starter med debugging-økten. Vedlegg dialogen er også gjort enklere og mer organisert nå. Du kan også starte noen bakgrunnsoppgaver eller butikkappen din uten å sette opp med PLMDebug.exe.

Forbedringer og moderniseringer

Etter en stund har WinDbg noen kvalitetsforbedringer og modernisering som inkluderer et mørkere tema, noen vinduforbedringer og de siste målene.

Fjerne den skarpe lysstyrken, WinDbg kommer nå med et mørkt tema som er foretrukket av de fleste brukere. Den nye versjonen av WinDbg vil nå huske alle innstillingene dine og de siste feilsøkingsøktene i stedet for å ha din IP og KDNET på en klebrig notat på skjermen. Alle dine siste økter nå vil bli logget inn i Fil-menyen som din siste målliste.

Microsoft har nå gjort vinduene mer synkron og lar brukerne avbryte lastingen ved å kjøre en annen kommando. Det er også flere andre vinduforbedringer oppført.

Datamodell

Datamodell frem til nå var kun tilgjengelig gjennom dx-kommandoen og JavaScript, men med WinDbg forhåndsvisning er datamodellen mer utvidbar for lokasjonen og se på vinduer. JavaScript-utvidelser og NatVis vil nå bli reflektert i disse vinduene.

WinDbg forhåndsvisning kommer med et nytt vindu kalt et modalt vindu som vil hjelpe deg med ditt eget moduler vindu med @ $ scurssion.Modules. Det vil også vise resultatene av en hvilken som helst modellforespørsel i en tabell eller et hierarkisk syn.

WinDbg kommer med et innebygd skriptemiljø der du kan skrive og utføre NatVis og JavaScript direkte fra debuggeren.

Mens de nye funksjonene og forbedringene blir annonsert av Microsoft via bloggen deres, er WinDbg fortsatt en forhåndsvisning og kommer med noen begrensninger. Bare enhetene som kjører Windows 10 Anniversary Update, kan installere den via Windows Store.

Arbeidsområdet for den nye WinDbg Preview har endret seg mye, og er ganske annerledes og bedre fra den forrige versjonen, men siden det er en forhåndsvisning, kan det også være noen feil og feil som vil bli tatt vare på.

Du kan lese detaljene på windows.com.

Populært emne