De beste gratis alternativene til Windows Task Manager

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

De beste gratis alternativene til Windows Task Manager - Blog 2023
De beste gratis alternativene til Windows Task Manager - Blog 2023
Anonim
Windows Oppgavebehandling er et innebygd verktøy som gjør det mulig å sjekke hvilke tjenester som kjører i bakgrunnen, hvor mye ressurser som brukes av hvilke programmer og den allsidige oppgaven med å drepe programmer som ikke svarer.
Windows Oppgavebehandling er et innebygd verktøy som gjør det mulig å sjekke hvilke tjenester som kjører i bakgrunnen, hvor mye ressurser som brukes av hvilke programmer og den allsidige oppgaven med å drepe programmer som ikke svarer.

Selv om Windows Task Manager har flere nyttige verktøy, er det mange gratis alternativer tilgjengelig som gir flere eller utvidede funksjoner, slik at du kan overvåke og justere systemet mer nøye.

Prosess Explorer

Process Explorer er et gratis program laget av Microsoft Windows Sysinternals-teamet. Den viser informasjon om kjørende prosesser på Windows-systemet. Skjermen i Process Explorer kan deles i to rutene ved hjelp av Vis-menyen. Den øverste ruten viser en liste over aktive prosesser og nederste rute viser forskjellig informasjon om en valgt prosess fra toppruten, avhengig av modusen som er valgt for nederste rute i Vis-menyen. I DLL-modus har DLL-ene og minnekartede filer lastet den valgte prosessen. I håndteringsmodus åpnes håndtakene som er valgt av prosessen som er valgt i toppruten.

Process Explorer gir også en kraftig søkefunksjon som raskt viser hvilke prosesser som har spesielle håndtak åpnet eller DLLer lastet.

Image
Image

Prosess Hacker

Process Hacker er et gratis, funksjonspakket verktøy for å spore og manipulere prosesser og tjenester som kjører på datamaskinen. Den tilbyr nesten alle samme funksjonalitet som Process Explorer, men legger til mer avanserte funksjoner. Prosessene er oppført i en tilpassbar trevisning som viser prosessene som kjører på datamaskinen din. Process Hacker lar deg også se detaljert systemstatistikk med grafer, vise og lukke nettverkstilkoblinger, og se, redigere og kontrollere tjenester, inkludert tjenester som ikke er oppført i standard tjenestekonsoll.

Process Hacker tilbyr også avanserte funksjoner som ikke er tilgjengelige i andre programmer, for eksempel visning av GDI-håndtak og hauger, injeksjon og lossing av DLLer, og løsriving fra debuggere.

Image
Image

AnVir Oppgavebehandling

AnVir Task Manager er et Windows Task Manager erstatningsprogram som overvåker prosesser, tjenester, oppstartsprogrammer, Internett-tilkoblinger, CPU og harddiskens temperatur og belastning. Det gir også en tweaker som lar deg forbedre og stille opp Windows 7, Vista eller XP. Tweaker gir deg direkte tilgang til hundrevis av Windows-innstillinger, inkludert innstillinger som kun kan tweaked ved å redigere registret direkte.

AnVir Task Manager lar deg også øke hastigheten på PC og Windows oppstartstid. Alle programmer som kjører når Windows begynner å vises på Oppstart-fanen. Bruk denne kategorien for å deaktivere eller slette programmer du ikke trenger. Du kan også bruke funksjonen "Forsinket oppstart" som lar deg sette opp et oppstartsprogram for å kjøre noen få minutter etter at Windows starter opp. Dette gjør at du kan begynne å bruke datamaskinen raskere.

Det er en gratis versjon av AnVir Task Manager, samt en betalt Pro-versjon ($ 49,95) som har flere funksjoner.

Image
Image

System Explorer

Som navnet antyder, er System Explorer et gratis program for Windows 7, Vista og XP som lar deg utforske og manipulere systemprosesser, men det har også mange andre nyttige funksjoner. Bruk den til å administrere hvilke programmer som kjører automatisk når Windows starter, og undersøk systemtilførsler, drivere, tjenester og mer. Du kan også søke etter ytterligere informasjon om prosesser online i en fildatabase og sjekke prosessene mot virusdatabaser for å hjelpe deg med å finne uønskede prosesser eller trusler, og finne ut hvilken prosess som låser hvilken fil eller forårsaker at systemet ditt er ustabilt.

Image
Image

Daphne

Daphne er et lite, gratis, bærbart verktøy som kjører i systemstatusfeltet, og lar deg administrere Windows-prosesser. Du kan drepe en prosess på flere måter, inkludert å høyreklikke på prosessnavnet i hovedprosess listen og dra et "crosshair" -ikon fra Daphne til programmet du vil drepe og slippe ut.

Et annet nyttig verktøy i Daphne er Find-verktøyet. Noen ganger er det vanskelig å matche opp et program med et prosessnavn. Ved hjelp av Daphne kan du dra Finn-verktøyet over programvinduet og den underliggende prosessen er uthevet i hovedprosesslisten.

Daphne tilbyr en ny funksjon kalt Feller, som er forhåndsdefinerte regler som lar deg automatisk endre eller drepe prosesser. Angi feller for å skjule eller drepe et program automatisk når det starter. Du kan også bruke feller for å angi prioritetsnivåer, transparenter, alltid på toppinnstilling, etc.

Daphne kjører i Windows 7, Vista og XP, inkludert 64-biters versjoner.

Image
Image

Hva kjører

Hva kjører, er et gratis program for Windows 7, Vista, XP og 2000 som viser prosessene som kjører på datamaskinen din, og lar deg bare klikke på en prosess for å vise en graf som viser den nyeste RAM-, CPU- og I / O-aktiviteten. Denne informasjonen er svært nyttig for å identifisere programmer som hogger systemressursene dine. Du kan starte og stoppe prosesser og tjenester og administrere oppstartsprogrammer.

Prosessnavn gjør det ikke alltid klart hvilket program som startet den prosessen. Hva som kjører, gir et "sjekk på nettet" -alternativ, tilgjengelig ved å høyreklikke på en prosess, som sammenligner prosessnavnet mot en online database med vanlige prosesser, og gir mer informasjon om prosessen.

Hva som kjører, gir en nyttig funksjon som lar deg lagre et øyeblikksbilde av informasjonen en måned og deretter sammenligne stillbildet med en annen måned for å se hvordan systemet ditt har endret seg eller hvilken prosess som kan forårsake ustabilitet i systemet ditt.

Image
Image

Moo0 SystemMonitor

Moo0 SystemMonitor er et gratis program som lar deg overvåke ressursbruken på datamaskinen din. Den viser en vertikal bar på skrivebordet i Windows som viser statusen til ressursene på systemet. Den støtter visning av mange typer informasjon, inkludert CPU, nettverk, minne og HDD bruk. Programmet bruker i seg selv en minimal mengde ressurser.

Moo0 SystemMonitor er tilgjengelig som en installerbar og et bærbart program.

Image
Image

WinUtilities Process Security

WinUtilities Process Security er et kraftig Task Manager erstatningsprogram viser alle de aktive prosessene på datamaskinen. Programmet indikerer om en prosess er sikker eller ikke, og du kan sette en prosess i karantene, hvis den er usikker. Du kan også søke på internett fra programmet for å få mer informasjon om hver prosess. Du kan avslutte uønskede prosesser eller skadelig programvare med ett enkelt klikk.

Hvis du har funnet noen nyttige Windows Task Manager-erstatningsprogrammer, gi oss beskjed.
Hvis du har funnet noen nyttige Windows Task Manager-erstatningsprogrammer, gi oss beskjed.

Populært emne