10 fantastiske forbedringer for skrivebordsbrukere i Windows 8

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

10 fantastiske forbedringer for skrivebordsbrukere i Windows 8 - Blog 2023
10 fantastiske forbedringer for skrivebordsbrukere i Windows 8 - Blog 2023
Anonim
Det er lett å fokusere på hvordan Windows 8s nye grensesnitt ikke føles hjemme på en tradisjonell stasjonær PC eller bærbar PC. Men det er bare en del av Windows 8 - Windows 8-skrivebordet inneholder en rekke nyttige forbedringer.
Det er lett å fokusere på hvordan Windows 8s nye grensesnitt ikke føles hjemme på en tradisjonell stasjonær PC eller bærbar PC. Men det er bare en del av Windows 8 - Windows 8-skrivebordet inneholder en rekke nyttige forbedringer.

Hvis du er en desktop bruker, skylder du deg selv å se over forbedringene og vurdere å oppgradere. Hvis Microsoft ikke hadde fjernet den tradisjonelle Start-menyen og lagt til et nytt grensesnitt, vil vi alle vurdere Windows 8-skrivebordet en oppgradering.

Oppstartshastighet

Windows 8 bruker noen triks for å dramatisk forbedre oppstartshastigheten. Noen mennesker har sett oppstartstider, slipp fra 30 til 15-20 sekunder på eksisterende maskinvare. I stedet for å stenge normalt bruker Windows 8 et smart trick - det sparer tilstanden til lavt nivå programvare, for eksempel kjernen og maskinvaredrivere til disken, og gjenoppretter dem når du starter den opp. I hovedsak vil Windows 8 "dvales" lavt nivå systemprogramvare i stedet for å stenge det ned, noe som resulterer i kraftig økt oppstartshastighet.

Nye Windows 8-PCer som bruker UEFI, starter også raskere enn systemer som bruker BIOS i gammel stil.

Filkopiering

Filkopiering i Windows 8 er dramatisk forbedret. Den nye filkopieringsdialogen lar deg pause filkopiering, vise flere filkopieringsoperasjoner i samme vindu, og lettere håndtere filkonflikter. Grensesnittet er enkelt som standard, men du kan også utvide dialogboksen for å vise mer informasjon, inkludert en graf over filoverføringshastigheten over tid.

Image
Image

Forbedret støtte for flere skjermer

For strømbruk med flere skjermer, kan du i Windows 8 plassere separate oppgavelinjer og bakgrunnsbilder på hver skjerm. Tidligere, dette krevde tredjeparts programvare.

Image
Image

Oppgavebehandling

Den nye Task Manager er en stor forbedring over den gamle. Den har en oppstartsprogramvarebehandling som lar brukerne enkelt styre programvaren som laster ved oppstart. Det er også lettere å forstå på et øyeblikk, med fargekodede ressursbrukskolonner og mer menneskelige lesbare programnavn. Du kan også raskt undersøke en mystisk prosess online ved å høyreklikke på den og bruke alternativet Søk på nettet.

Image
Image

Forbedringer av filutvidelser

Windows Utforsker har sett ganske mange endringer. For en er det nå kalt File Explorer. Mens enkelte brukere kan mislike det nye båndgrensesnittet, gjør det lettere å få tilgang til kraftige alternativer som å vise skjulte filer uten å grave gjennom menyer og dialogbokser. Du kan også enkelt kollapse båndet hvis du aldri vil se det.

Det er også ganske mange rettede forbedringer, inkludert muligheten til å montere ISO- og VHD-filer ved å dobbeltklikke på dem - det er ikke nødvendig å installere tilleggsprogramvare. Opp-knappen på verktøylinjen som ble fjernet i Windows 7, er nå tilbake.

Image
Image

Oppbevaringsrom

Lagringsområder er en strømbrukerfunksjon som lar deg kombinere flere fysiske volumer i ett logisk volum. Med andre ord kan du opprette et lagringslager fra flere fysiske harddisker. Oppbevaringsbassenget vil oppføre seg som om det var en harddisk.

Image
Image

Hyper V

Windows 8-er inkludert Hyper-V-funksjonen lar deg lage virtuelle maskiner utenom boksen. Hyper-V ble tidligere brukt på Windows Server og erstatter Windows Virtual PC-virtualiseringsløsningen som ble brukt for Windows XP-modus på Windows 7. Du kan for eksempel bruke Hyper-V til å installere Ubuntu på en virtuell maskin uten å installere tredjeparts programvare.

Image
Image

Oppdater og tilbakestill

Muligheten til å oppdatere enheten til fabrikkstatus kan virke som en nettbrettfunksjon, men det er det ikke. Du kan faktisk lage ditt eget systembilde og oppdatere Windows til det, raskt tilbakestille Windows 8 til en nyinstallert tilstand når som helst. Dette kan spare tid når du installerer Windows på nytt.

Image
Image

Batteritid

Lavt systemendringer, inkludert optimaliseringer for å koble ut batterilevetiden til tabletter og andre bærbare datamaskiner, bør resultere i et mer energieffektivt operativsystem og lengre batterilevetid. Fjernelsen av Aero bør også resultere i lengre batterilevetid for bærbare datamaskiner.

Sikkerhet

Sikkerhet har sett stor oppmerksomhet i Windows 8. Microsoft har endelig tatt med et integrert antivirusprogram i Windows 8. Det heter Windows Defender, men det er faktisk en omdøpt Microsoft Security Essentials. Dette vil sikre at enda mindre erfarne Windows-brukere har et antivirusprogram, men du kan enkelt deaktivere det og installere andre antivirusprodukter du foretrekker.

Secure Boot gir beskyttelse mot rootkits som kapsler oppstartsprosessen, forutsatt at du bruker en ny PC med UEFI i stedet for den tradisjonelle BIOS. (På Intel x86-PCer kan du deaktivere Secure Boot eller legge til dine egne nøkler til Secure Boot i UEFI-firmware, så Secure Boot hindrer deg ikke fra å installere Linux. Secure Boot brukes til å låse ned ARM-baserte Windows RT-datamaskiner.)

Integrering av Microsofts SmartScreen-filter på et lavere nivå bidrar til å hindre mindre erfarne bruksområder fra å laste ned og installere skadelig programvare ved å varsle dem når de installerer programvare som er kjent, dårlig eller programvare som ikke har blitt sett før.

Det er også lavnivåendringer i minnetildeling og ASLR (Randomisering av adresseplasslayout) som gjør sikkerhetsproblemer vanskeligere å utnytte, selv om sikkerhetshull er funnet.
Det er også lavnivåendringer i minnetildeling og ASLR (Randomisering av adresseplasslayout) som gjør sikkerhetsproblemer vanskeligere å utnytte, selv om sikkerhetshull er funnet.

Hvis disse var de eneste endringene som ble gjort i Windows 8, ville desktop-brukere se det som en verdig oppgradering over Windows 7 - spesielt for $ 40.

Selv om du ikke liker Windows 8s nye grensesnitt, bør tilgjengeligheten av tredjeparts Start menyer og programvare som skjuler mye (men ikke alle) av det nye grensesnittet på skrivebordet, gjøre det seriøst å vurdere å oppgradere til Windows 8 hvis disse forbedringene ser ut til å være signifikante for du.

Populært emne