Hvilke Windows-tjenester kan du deaktivere?

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Windows-tjenester kan du deaktivere? - Blog 2023
Hvilke Windows-tjenester kan du deaktivere? - Blog 2023
Anonim
Image
Image

Hvis du vil presse hver siste dråpe ytelse ut av PCen, kan du vurdere å deaktivere noen av de innebygde Windows-tjenestene. Men hvilke skal du deaktivere? Og hvilke kan du trygt deaktivere?

Viktig: Deaktivering av tjenester er ikke en sølvkule

Her på How-To Geek er vi ikke store fans av å deaktivere Windows Services - i hvert fall tror vi ikke at deaktivering av Microsoft-tjenester som er innebygd i Windows, er en veldig bra ide det meste av tiden. De fleste av dem er svært optimalisert og tar opp nesten null CPU-tid, og de blir slått ut av aktivt minne til sidebildet, slik at de egentlig ikke kaster bort systemminnet uansett. Det er mange andre som er kritiske for at operativsystemet fungerer, og du vil ødelegge ting ved å bare deaktivere dem tilfeldig.

Lest du tror vi er galne, vi anbefaler at deaktivere tjenester - bare ikke innebygde tjenester. Tjenestene som du bør undersøke veldig tett, er alle tredjepartstjenestene som reduserer datamaskinen din. Hvis du har mye programvare installert, er det sannsynligvis mange av dem. Du bør fjerne programvare du ikke bruker, og deretter deaktivere tjenester om nødvendig (vær forsiktig siden du selvsagt kan bryte ting).

Hvis du bruker Windows 8, finner du at systemtjenestene har blitt enda mer optimalisert, bruk mindre minne, og mange av dem har blitt kombinert for å bruke mindre kjørerprosesser samtidig. Vi vil hevde at selv om de moderne appene er ganske meningsløse på en bærbar eller stasjonær PC, er den vanlige skrivebordet på Windows 8 mye mer strømlinjeformet og optimalisert for fart, så oppgradering er ikke en dårlig ide for ytelse alene.

Det er også verdt å påpeke at hvis du er i humør for å finjustere datamaskinen din for å øke ytelsen, får du mye mer kjørelengde enn å fjerne programvare som du ikke trenger, erstatte elendig programvare med bedre alternativer, og sørg for at du ikke har noen spionprogrammer på din PC.

Siden du fortsatt vil vite om deaktiverende tjenester, har våre venner på 7 Tutorials nettsted skrevet opp et sett med retningslinjer for hva som kan bli deaktivert, sammen med noen nyttige opplysninger om hvorfor hver enkelt kan fjernes uten å skade PCen din. Du vil legge merke til at de anbefaler at du stiller mange tjenester til manuell i stedet for deaktivert (og noen av disse er allerede satt til manuelt som standard, slik at deaktivere dem ikke hjelper til med ytelse).

Gi meg bare en liste

Siden vi ikke bare kan henvise til noen andre uten å legge til egne tanker, er det vår raske liste over noen innebygde Windows-tjenester som generelt er aktivert som standard at du kan deaktivere trygt. Når du leser hele listen over på 7 Tutorials, sørg for å lese deres forklaring for hver enkelt, før du bare deaktiverer ting.

  • Print Spooler (hvis du ikke bruker en skriver eller utskrift til PDF)
  • Bluetooth-støtte (hvis du ikke bruker Bluetooth)
  • Fjernregister (det kjører vanligvis ikke som standard, men du kan deaktivere det for sikkerhet)
  • Eksternt skrivebord (Det er 3 tjenester. Hvis du ikke bruker Fjern skrivebord, deaktiver dem)

Merk: Vi anbefaler ikke å deaktivere Windows Time-tjenesten. Deaktivering av den vil ikke hjelpe PCens ytelse (den er satt til manuell allerede og bare kjører av og til, og det er mye bedre å ha datatiden din riktig satt, av mange grunner, inkludert filtidstempelets integritet.

Deaktivere tjenester? Jeg glemte hvordan

Ja, de fleste av dere sannsynligvis ikke glemte. Bare i tilfelle, her er hvordan. Åpne Windows Startskjerm eller Start-menyen, skriv inn services.msc og trykk Enter-tasten for å hente panelet Tjenester.

Dobbeltklikk på elementet du vil deaktivere, og endre rullegardinmenyen til Deaktivert (eller Manuell hvis du foretrekker).
Dobbeltklikk på elementet du vil deaktivere, og endre rullegardinmenyen til Deaktivert (eller Manuell hvis du foretrekker).

Er du en system tweaker? Har du erfaring med å deaktivere tjenester? Lyder av i kommentarene og lån din kompetanse til medleserne dine.

Populært emne