Introdusere How-To Geek School: Lær teknologi her gratis

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Introdusere How-To Geek School: Lær teknologi her gratis - Blog 2023
Introdusere How-To Geek School: Lær teknologi her gratis - Blog 2023
Anonim
De fleste av våre lesere er kjent med Windows 7, men bare hvor kunnskapsrik er du? Kan du bestå en Microsoft-sertifiseringstest? I vår nye Geek School-serie skal vi prøve å lære deg teknologi på en mer grundig måte - fra og med Windows 7, men vi stopper ikke der.
De fleste av våre lesere er kjent med Windows 7, men bare hvor kunnskapsrik er du? Kan du bestå en Microsoft-sertifiseringstest? I vår nye Geek School-serie skal vi prøve å lære deg teknologi på en mer grundig måte - fra og med Windows 7, men vi stopper ikke der.

Husk å sjekke ut de andre artiklene i serien (så langt)

 • Oppgraderinger og overføringer
 • Konfigurere enheter
 • Administrere disker

Hva er Geekskolen?

Å få sertifiseringer er ikke det enkleste i verden, og det er definitivt ikke billig. Bøker er dyre. Å ta klasser er enda dyrere. Det er en stor bransje, og hvis du vil ha en god jobb, må du vanligvis investere massevis av tid og penger, og på slutten kan du finne at du ikke var interessert i det første.

Hva om du bare vil lære, uten å bruke penger?

How-To Geek School er løsningen din. Hver ukedag har vi en ny teknologielesning på et bestemt emne. Vi forklarer alt som vi alltid gjør, med mange bilder og råd.

Vi skal begynne med Windows 7 - en grundig titt på operativsystemet, basert på det samme materialet som dekkes av Microsoft-sertifiseringstesten. Når vi er ferdige med denne serien, bør du vite nok for å føle deg komfortabel å ta testen - selvfølgelig kan vi ikke garanti at du vil bestå testen, og vi anbefaler på det sterkeste å gjøre enda mer studie om emnet.

Ikke alle kursene våre vil være knyttet til en eksisterende test eller sertifisering selv - vi skal lage kurs som dekker generelle geekfag som å bygge en datamaskin eller server, elektronikk, fotografering og fotoredigering.

Kommende Geekskolekurs

De to første kursene som vi allerede har satt sammen, vil gjøre deg til en ekspert på klientsiden for Windows-økosystemet.

 • Windows 7 - som dekker Microsofts 70-680 eksamen, som er den eneste eksamenen du trenger å bli MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist)
 • Kraftskall - lær hvordan du bruker dette kraftige skriptspråket til å kontrollere Windows PC eller Server.

I løpet av de neste månedene skal vi opprette sertifiseringskurs for Windows 8, Windows Server, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint og SQL Server. Vi skaper også ikke-sertifiseringskurs. Hvis du har ideer til kurs, vær så snill å gi oss beskjed.

Som vanlig vil du kunne lese hele serien på nettstedet vårt gratis, for alltid.

Læring uten å bryte ting? Det er på tide for en virtuell maskin

Hvis du skal installere og justere og tilpasse operativsystemet, anbefaler vi sterkt at du ikke bruker din primære datamaskin for denne oppgaven. Du er mye bedre å laste ned og installere en virtuell maskinvare, og laster deretter opp Windows i en virtuell maskin for testing.

Det er mange valg, avhengig av om du vil ha en gratis løsning eller noe kraftigere, som VMware Workstation. Du kan til og med installere noen av de gratis serverversjonene hvis du ønsket å bli forseggjort.

 • Gratis: VirtualBox Dette er en flott løsning for nybegynnere, den går omtrent hvor som helst, og Windows 7 vil fungere helt fint i den. Du kan også bruke dette på din Linux-PC for å installere Windows, eller på Windows-PCen for å installere Linux.
 • VMware arbeidsstasjon Bruke denne virtuelle maskinløsningen er ikke billig, men den har en ekstremt nyttig øyeblikksbildefunksjon som lar deg bokstavelig talt ta et øyeblikksbilde av gjeldende virtuelle maskinstatus, gjøre testingen og konfigurasjonen, og deretter rulle tilbake til forrige tilstand. På den måten kan du teste ting uten å bekymre deg for å bryte, eller til og med bare gjøre det samme igjen.

Hvis du har en ekstra PC, kan du også bruke den til testing, men med en nyere datamaskin kan du kjøre mer enn én VM om gangen, noe som gjør det til et ideelt sted å teste.

I denne utgaven … Microsofts 70-680 eksamen for Windows 7

I den første utgaven av Geek School skal vi dekke Microsofts 70-680 eksamen, som er den eneste eksamenen du trenger å bli en MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist) på Windows 7-emnet. Denne serien skal spanne 3 uker med en artikkel hver ukedag.

Hva dekker eksamen?

Hvis du skal studere og lære for å bestå en test, bør du definitivt finne ut hva testen handler om før du begynner. Så her er en kort oversikt over alle de tingene som denne eksamenen kommer til å dekke, som også er en solid retningslinje for hva denne serien skal dekke. Du kan lese Microsofts offisielle liste over emner på eksamensinformasjonssiden.

 1. Installere, oppgradere og overføre til Windows 7 Lære maskinvare krav, installere, dual-oppstart, installasjonsmetoder med forskjellige kilder, oppgradere fra Vista, migrere fra XP, oppgradere fra en versjon av Windows 7 til en annen, og migrere brukerprofiler, side ved side eller tørke og laste.
 2. Implementere Windows 7 Opprette et manuell eller automatisert systembilde, lage en WIM-fil, lage et bilde for distribusjon, legge til drivere og oppdateringer til bilder, sette opp oppgaver for å kjøre etter bildeutplassering, distribuere automatisk eller manuelt, sette opp VHD-er.
 3. Konfigurere maskinvare Håndtere drivere: Installere, oppdatere, deaktivere, signerte drivere, konflikter, innstillinger, problemer.
 4. Konfigurere programmer Kompatibilitetsmodus, shims, IE, programvarebegrensningspolitikk, app kontrollpolicyer, gruppepolitikk, lokal sikkerhetspolicy. Internet Explorer-kompatibilitetsvisning, sikkerhet, leverandører, tilleggsprogrammer, sertifikater.
 5. Nettverk Sette opp tilkoblinger med IPv4 og IPv6, navnoppløsning, steder, løse problemer. Legge til kablede og trådløse enheter, konfigurere sikkerhetsinnstillinger, angi foretrukne nettverk, konfigurere plasseringsklar utskrift. Fjernstyring, Powershell, Windows-brannmurprofiler, regler og varsler.
 6. Konfigurere ressurstilgang Fil- og mapptilgang og tillatelser, kryptering, EFS, NTFS-tillatelser, kopiering mot flytting av filer, skrivere, køer, hjemmegrupper, brukerkontokontroll, sikker desktop, legitimasjon, sertifikater, smartkort, multifaktorautentisering, BranchCache.
 7. Mobile Computing Bitlocker, BitLocker to Go, TPM, datagjenvinningsagent, DirectAccess, Frakoblet filpolicyer, caching, eksterne tilkoblinger, VPN, oppringing, eksternt skrivebord, publiserte apper.
 8. Opprettholde Windows 7 Konfigurere oppdateringer, rulle tilbake oppdateringer, administrere diskvolumer, fragmentering, RAID, policyer for flyttbar enhet, hendelseslogging, hendelsesabonnement, systemdiagnostikk, ytelsesinnstillinger, hurtigbuffer, sidefiler, drivere, kraftplaner, problemer med mobilytelse.
 9. Sikkerhetskopiering og gjenoppretting Systemgjenopprettingsdisker, sikkerhetskopiering av filer, mapper, hele systemet, gjenopprettingspunkter, sist kjent god, driverbackback, gjenoppretting av skadede filer med skyggekopier, gjenoppretting av brukerprofiler.

Husk å lese gjennom den offisielle Microsoft-listen når du får tid.

Installere Windows 7

Windows vises ikke bare magisk på harddisken din; noen må sette den der. Metoden du bruker til å få Windows på din hjemme-datamaskin, varierer imidlertid dramatisk fra metoden som store selskaper som Dell og HP bruker til å distribuere Windows til tusenvis av datamaskiner om gangen.

I første del av serien ser vi på alle de forskjellige installasjonsmetodene, maskinvarekravene og versjoner av operativsystemet. Hvis du allerede kjører et operativsystem som Windows Vista eller Windows XP, kommer vi ikke til å forlate deg.

I den andre delen av serien dykker vi inn i alternativene dine om oppgraderinger og migrasjoner, samt forskjellen mellom de to. Når du har Windows 7 oppdatert, må du konfigurere innstillingene. De neste artiklene vil dekke emner som:

 • Konfigurere applikasjoner og programbegrensninger
 • Administrere og feilsøke maskinvare- og driverproblemer
 • Diskkonfigurasjoner som RAID 0,1 og 5

Du vil også ha PCen din på nettverket, så vi begynner med å forklare hva en IP-adresse er og hvorfor du trenger en. En IP-adresse er imidlertid ikke alt som kreves for at datamaskiner skal kommunisere på et nettverk. Som sådan vil vi se på hvordan subnetmasker fungerer, så vel som hvordan datamaskinen bruker en bitvis AND-operasjon for å sjekke om enheten du vil kommunisere med er på samme nettverk som du er.

Når du er koblet til et nettverk, kan du dra nytte av noen kule funksjoner som å kunne dele filer med mennesker, samt å kunne eksternt få tilgang til PCen din fra hvor som helst i verden. Selvfølgelig vil vi vise deg hvordan du kan stramme opp sikkerheten ved hjelp av nettverkssteder og brannmurprofiler også. Til slutt vil du holde systemet oppdatert ved hjelp av Windows Updates og ha en god sikkerhetskopieringsplan ved hjelp av Windows Backup. Så kan vi komme i gang.

Maskinvarekrav

En av de første tingene du vil gjøre, er å finne ut om PCen din er koblet til å kjøre Windows 7. Følgende tabell oppsummerer maskinvarekravene.

Arkitektur x86 x64
prosessor 1GHZ 1GHZ
RAM 1GB 2GB
grafikk Direkte X9 med WDDM 1.0 (Aero) Direkte X9 med WDDM 1.0 (Aero)
HDD 16 GB gratis 20 GB Gratis

Merk at du bare trenger å oppfylle grafikkravene hvis du ønsker å benytte Windows Aero-opplevelsen.

Installasjonsmetoder

Eksamensmålene dekker en rekke forskjellige metoder som du kan bruke til å installere din kopi av Windows. Den som du mest sannsynlig er kjent med, er å installere Windows fra en DVD, som fortsatt er mulig i Windows 7. En potensiell hilsen med denne metoden for installering er at mange mobile datamaskiner, for eksempel netbooks og ultrabooks, ikke kommer med innebygget- i DVD-stasjoner. I dette tilfellet er det nyttig å installere Windows fra en USB. For å kunne installere Windows fra en USB, må flashdisken være minst 4 GB i størrelse. Du vil også ha forberedt det ved å bruke følgende trinn, som kan gjøres fra hvilken som helst PC som kjører Windows 7.

Opprette en Windows Installer USB

Det første du må gjøre er å åpne en forhøyet ledetekst.

Deretter må vi bruke kommandolinjeværktøjet diskpart:
Deretter må vi bruke kommandolinjeværktøjet diskpart:

diskpart

Nå må vi identifisere hvilken disk som er vår USB, du kan bruke følgende kommando for å finne ut:
Nå må vi identifisere hvilken disk som er vår USB, du kan bruke følgende kommando for å finne ut:

list disk

Når du har ditt disknummer, må du velge det:
Når du har ditt disknummer, må du velge det:

select disk 1

Nå må vi tørke alle eksisterende partisjoner av stasjonen, du kan gjøre dette ved å bruke ren kommando:
Nå må vi tørke alle eksisterende partisjoner av stasjonen, du kan gjøre dette ved å bruke ren kommando:

clean

Deretter må vi opprette en enkelt primærpartisjon på USB:
Deretter må vi opprette en enkelt primærpartisjon på USB:

create partition primary

Gi nå den nye partisjonen et filsystem:
Gi nå den nye partisjonen et filsystem:

format fs=fat32 quick

Det er viktig å merke partisjonen som aktiv, slik at Windows vet hvilken partisjon som skal startes fra:
Det er viktig å merke partisjonen som aktiv, slik at Windows vet hvilken partisjon som skal startes fra:

active

Til slutt må vi gi USB-en et stasjonsbrev slik at vi kan kopiere installasjonsfilene til den. For å gjøre det må vi få en liste over volumer på maskinen vår:
Til slutt må vi gi USB-en et stasjonsbrev slik at vi kan kopiere installasjonsfilene til den. For å gjøre det må vi få en liste over volumer på maskinen vår:

list volume

Du vil enkelt kunne identifisere riktig volum ved å se på størrelseskolonnen, når du har funnet det, gå videre og velg det:
Du vil enkelt kunne identifisere riktig volum ved å se på størrelseskolonnen, når du har funnet det, gå videre og velg det:

select volume 3

Tilordne det deretter et stasjonsbrev som ikke er brukt:
Tilordne det deretter et stasjonsbrev som ikke er brukt:

assign letter=F

Nå åpne explorer og velg alle filene på Windows-DVDen din og send dem til USB-en.
Nå åpne explorer og velg alle filene på Windows-DVDen din og send dem til USB-en.
Det er alt der er til det. Selvfølgelig i den virkelige verden ville vi bruke et verktøy for å gjøre dette for oss, men dessverre er det ikke et gyldig eksamenssvar.
Det er alt der er til det. Selvfølgelig i den virkelige verden ville vi bruke et verktøy for å gjøre dette for oss, men dessverre er det ikke et gyldig eksamenssvar.

Som du kan forestille deg, er det raskere å bruke en flash-stasjon enn å installere Windows fra DVDen, men den skaler fortsatt ikke bra. For å prøve å eliminere skalerbarhetsproblemet kan vi også installere Windows fra en vanlig nettverksandel.

Selv om dette kan høres ut som et levedyktig alternativ i begynnelsen, er det absolutt ikke uten sine feil. Du ser, for å få tilgang til installasjonsfilene på nettverket, trenger du fortsatt å starte opp hver PC fra en DVD eller en USB som inneholder WinPE (Windows Preinstallation Environment). Du kan da koble til nettverksandelen ved hjelp av kommandolinjen og slå av installasjonen. Den vanligste metoden som brukes i storskala distribusjoner av Windows 7, er imidlertid en teknologi som kalles WDS (Windows Deployment Services). For å kunne bruke WDS må du ha følgende:

 • En server kjører minst Windows Server 2008
 • Miljøet ditt må ha Active Directory, DHCP og DNS
 • Klientene dine må støtte PXE Boot (Siden installasjonen skal gjøres over nettverket).

Hvis du allerede har alle disse tingene på plass, er det store fordeler over en vanlig nettverksutplassering, for eksempel:

multicasting

Under en typisk nettverksinstallasjon (når du ikke bruker WDS), laster klienten først 3,5 GB Windows installasjonsfiler til hver PC før du utfører den faktiske installasjonen. Denne metoden er kjedelig og sløsing med båndbredde. Når du bruker multicasting i stedet for hver PC som drar egne filer fra serveren, vil serveren bruke en til mange metoder for å kopiere filene til kundene dine, og sparer dermed store mengder båndbredde.

oppdateringer

Siden kildefilene dine er lagret i et enkelt arkiv, må du bare oppdatere bildet du har på WDS-serveren. På denne måten vil eventuelle nye installasjoner du gjør automatisk installere de nyeste oppdateringspakker. Du kan også slipstream drivere hvis du får ny maskinvare i ditt miljø.

Automasjon

Selv om delvis automatisering er mulig ved hjelp av vanlige svarfiler og en nettverksandel, kan du få total automatisering ved hjelp av verktøy som Windows AIK (Automated Installation Kit), SIM (System Image Manager) og SCCM (System Center Config Manager) sammen med Windows Deployment tjenester. Bare husk at uansett hvilken metode du velger å installere Windows, inkludert WDS, må du endre BIOS-innstillingene på PCen for å starte opp fra riktig maskinvare.

Rengjør installasjoner

Når vi snakker om en ren installasjon, betyr det vanligvis at harddisken er enten tom eller skal formateres, og det forrige operativsystemet vil gå tapt. Dette står i kontrast til en oppgradering der filer og innstillinger holdes. Fra og med Windows 7 er det mulig å gjøre en ren installasjon på en stasjon som allerede inneholder et operativsystem. I dette tilfellet vil du bli advart om at den gamle Windows-installasjonen blir flyttet til en Windows.old-mappe på roten til harddisken din. Et eksempel på når en ren installasjon kreves er når du vil endre arkitekturen til operativsystemet. For eksempel, hvis du ønsket å bytte fra en x86 (32 bit) til x64 (64 bit) kopi av Windows.

Dual Booting

Vi er store fans av virtualisering her på How-To Geek, men det er et ganske nytt konsept. Før dagene med å raskt spole opp en VM, ville vi måtte doble våre datamaskiner hvis vi ønsket å prøve et nytt operativsystem, eller himmelen forbyte at vi måtte støtte eldre programvare. I et nøtteskall betyr det at vi måtte kjøre to forskjellige operativsystemer, side om side.

I disse dager er det neppe noen tvingende grunner til dual boot. Men så langt som eksamensmålene går, må du vite at du kan doble oppstart når det gjelder ressursbegrensninger. Du bør også være oppmerksom på at dette krever minst to partisjoner på harddisken din. Du kan også velge to separate stasjoner helt, ett unntak fra denne regelen er den nye "boot fra VHD" -funksjonen som lar deg kjøre en dual boot-maskin med Windows 7 uten å partisjonere harddisken. Til slutt husk at når du starter med dobbelt oppstart, er det alltid enklere å installere det eldre operativsystemet først, slik vil Windows automatisk sette opp oppstartsmenyen for deg.

Merk: Siden dette er en Microsoft-eksamen, holder vi oss til Microsoft-programvare, men du bør merke seg at det ikke er noe som hindrer deg fra å starte oppstart av Windows og Linux.

Velge riktig versjon av Windows 7

Det er ingen hemmelighet at Windows er dyrt, og enda mer i bedriftens miljø. Nøkkelen til å spare på lisensieringskostnader er å velge riktig utgave. La oss se på noen av forskjellene.

Windows 7 Starter Edition

Mens du ikke kan gå til din lokale PC-butikk og hente en kopi av Starter-utgaven, trenger du å vite om det for eksamensmålene.

 • Tilgjengelighet: OEMS
 • Manglende funksjoner: Aero, DVD-spiller, Windows Media Center, IIS, Deling av Internett-tilkobling, Domenemedlemskap, EFS, Applocker, DirectAccess, BitLocker, Remote Deskop Host, BrancheCache
 • Andre begrensninger: 2 GB minnegrense, bare 1 fysisk CPU, 5 installerte programmer, kun x86

Windows 7 Home Basic

Home Basic-versjonen har de samme funksjonene som startversjonen, bar applikasjonsgrensen. Det gir også opptil 4 GB minne på en x86-installasjon og 8 GB på en x64-installasjon.

Windows 7 Home Premium

Windows 7 Home Premium kommer med alle funksjonene en student eller en standard hjemme bruker trenger på en PC.

 • Tilgjengelighet: OEM og Retail
 • Manglende funksjoner: Domain Membership, EFS, Applocker, DirectAccess, BitLocker, Remote Deskop Host, BrancheCache
 • Andre begrensninger: 4 GB minne (x86) eller 16 GB minne (x64), 2 fysiske CPUer

Windows 7 Professional

Med sikte på småbedriftseier øker Windows 7 profesjonell minnegrensen på systemet med ganske mye.

 • Tilgjengelighet: OEM og Retail
 • Manglende funksjoner: Applocker, DirectAccess, BitLocker, BrancheCache
 • Andre begrensninger: 4 GB minne (x86) eller 192 GB minne (x64), 2 fysiske CPUer

Windows 7 Enterprise

Du kan ikke kjøpe Windows 7 Enterprise fra butikken, enten som det bare er tilgjengelig gjennom volumlisensiering.

 • Tilgjengelighet: Kun volumlisenskunder
 • extras: Boot fra VHD
 • Andre begrensninger: 4 GB minne (x86) eller 192 GB minne (x64), 2 fysiske CPUer

Windows 7 Ultimate

Ultimate Edition er rettet mot nerd og entusiaster, og inneholder alle funksjonene som Enterprise-versjonen gjør. Det er også tilgjengelig for kjøp fra en butikk.

 • Tilgjengelighet: OEM og Retail
 • extras: Boot fra VHD
 • Andre begrensninger: 4 GB minne (x86) eller 192 GB minne (x64), 2 fysiske CPUer

Skjermbilde Guide: Slik installerer du Windows 7

Nå som vi kjenner kravene og har en liten bit av bakgrunnskunnskap om Windows 7, la oss ta en titt på hvordan du gjør en ren installasjon. Vi skal bruke en DVD for å gjøre installasjonen, så brann opp din VM, monter en ISO og følg med. Det første du må gjøre er å velge et språk for installasjonsveiviseren, det er verdt å merke seg at dette ikke er samme innstilling som lokal i Windows.

Image
Image

Siden vi gjør en ren installasjon, kan du gå videre og klikke på Installer nå-knappen. Merk: Du kan spørre i motsetning til hva, hvis du ser på nederste venstre hjørne av dialogboksen vil du se noen diagnostiske lenker, de er veldig nyttige, og du bør ta litt tid og leke med dem.

I typisk Microsoft-mote må du godta lisensavtalen før du fortsetter.
I typisk Microsoft-mote må du godta lisensavtalen før du fortsetter.
For å gjøre en ren installasjon, velg en tilpasset (avansert) installasjon.
For å gjøre en ren installasjon, velg en tilpasset (avansert) installasjon.
Du bør bare ha en harddisk, som ikke skal inneholde noen partisjoner på dette punktet, så fortsett og klikk for å slå av installasjonen.
Du bør bare ha en harddisk, som ikke skal inneholde noen partisjoner på dette punktet, så fortsett og klikk for å slå av installasjonen.

Det er verdt å merke seg at eksamenen ganske enkelt vil spørre deg om å laste inn drivere under installasjonsprosessen. Det er her du vil stoppe og klikke på Last inn drivere for å installere SCSI eller annen harddisk controller driver, og deretter vil installatøren oppdage den nye harddisken.

På dette punktet er det ikke mye du kan gjøre, så ta en kopp kaffe og sjekk tilbake om 10 minutter.
På dette punktet er det ikke mye du kan gjøre, så ta en kopp kaffe og sjekk tilbake om 10 minutter.
Når du har kommet til veiviseren for innleggsinstallasjon, har du gjort det.
Når du har kommet til veiviseren for innleggsinstallasjon, har du gjort det.
Gratulerer med din første Windows-installasjon.
Gratulerer med din første Windows-installasjon.
Image
Image

Hjemmelekser

Det er mye mer å lære, og vi får nye leksjoner hver ukedag for å hjelpe deg. I mellomtiden kan du studere opp på noen få ting selv om du vil.

 • Sett opp en virtuell maskin med Windows 7 på den.
 • Bruk en tommelen til å installere Windows hvis du kan.
 • Les opp på ImageX og rask distribusjon.
 • Finn ut hvordan du kan doble oppstart ved hjelp av en VHD og hva begrensningene er.

I morgen skal vi dekke oppgraderinger og migrasjoner, så hold deg innstilt for neste leksjon.

Hvis du har noen spørsmål, kan du tweet meg @ taybgibb, eller bare gi en kommentar.

Populært emne