Avinstaller eller deaktiver plugger for å gjøre nettleseren din tryggere

Geoffrey_Carr

Innholdsfortegnelse:

Avinstaller eller deaktiver plugger for å gjøre nettleseren din tryggere - Blog 2023
Avinstaller eller deaktiver plugger for å gjøre nettleseren din tryggere - Blog 2023
Anonim
Browser-plugin-moduler er det største målet på datamaskinen din. Java er et gapende sikkerhetshull, men Flash har nylig sett en strøm av 0-dagers angrep. Det har til og med vært en økning i angrep mot Silverlight.
Browser-plugin-moduler er det største målet på datamaskinen din. Java er et gapende sikkerhetshull, men Flash har nylig sett en strøm av 0-dagers angrep. Det har til og med vært en økning i angrep mot Silverlight.

Disse plugin-modulene har også blitt mindre nødvendige over tid. For eksempel dumpet YouTube nylig Flash, og Netflix har dumpet Silverlight. Nettleseren din er i stand til å gjøre disse tingene på egenhånd - så lenge nettsteder samarbeider.

Hvorfor nettleserinnlegg er dårlig

Nettlesere blir stadig mer dyktige, og funksjonene som en gang krevde nettleser-plugin-moduler - ulike videoavspillingsfunksjoner, videochatting, animasjoner, spill i nettleseren og mer - er nå bygd inn i moderne nettlesere. Det er bare opp til nettsteder for å bytte til i nettleserfunksjonene fra de gamle plugin-modulene de fortsatt bruker.

Og plugin-moduler er egentlig gamle. Firefox bruker fortsatt NPAPI-plugin-systemet som er opprettet for Netscape Navigator. Internet Explorer bruker ActiveX, som er beryktet for sikkerhetsproblemer. Chrome bruker PPAPI, som er designet for å gi ytterligere sandbokser - men det er heller ikke ideelt. Hvis en angriper finner et hull i nettleser-plugin-modulen, kan de generelt utnytte det hullet for å få tilgang til systemet. De er ikke sandkasserte - unntatt på Chrome, og selv at sandkassen ikke beskytter deg mot alt.

Vær oppmerksom på at nettleserpluginene er forskjellige fra utvidelser eller tilleggsprogrammer. En utvidelse eller tillegg legger til en ny funksjon i nettleseren du kan bruke, hvis du vil. En plugin er et program som nettsteder kan kreve. De var nødvendige når nettleserne ikke utviklet seg raskt nok - som igjen i Internet Explorer 6 dager - men nå må de gå.

Image
Image

Populære plugins du trenger ikke

Plug-ins vil sannsynligvis aldri forsvinne helt fra nettet. Selv nå, hvis du gravd dyp nok, kan du sikkert finne nettsider som krevde at du installerte RealPlayer for å se de gamle videoene sine. Men på et bestemt tidspunkt avinstallerte vi alle RealPlayer fordi det bare ikke var nødvendig. Plug-ins som Java og Silverlight har allerede rammet det punktet for de fleste, og selv Flash burde komme dit en dag snart.

  • Silverlight: De fleste har Microsofts Silverlight-plugin installert for Netflix. Hvis du er en av dem, er det gode nyheter - i moderne nettlesere vil Netflix bare bruke HTML5 i stedet for Silverlight. Så, hvis du fortsatt har Silverlight installert for Netflix, kan du avinstallere det nå. Virkelig, Microsoft vil at Silverlight-nettleser-plugin-modulen også skal gå bort. Du gjør dem en tjeneste ved å dytte den.
  • Java: Hva mer kan vi si om Java? Java-appletter har alt annet enn forsvunnet fra forbrukerweben - med mindre de blir brukt til å utnytte - men den fryktelig usikre Java-nettleserpluggen er fortsatt aktivert som standard. Selv om du trenger Java installert (for eksempel å spille Minecraft), trenger du ikke nettleser-plugin-modulen aktivert. Gå til Java Kontrollpanel og deaktiver Java-plugin-modulen hvis du ikke kan avinstallere den.
  • Blits: Flash er plugin-modulen du kanskje vil ha. Flash blir mindre nødvendig enn noensinne, og du kan nå se hver eneste video på YouTube uten å ha Flash installert. Andre videoavspillingssteder har også byttet til Flash, og moderne nettsteder skal ikke kreve det. På den annen side er Flash fortsatt brukt for mange forskjellige ting - videoene på Facebook, for eksempel, krever at Flash er installert. For å lindre problemet anbefaler vi at du aktiverer klikk for å spille for Flash, i stedet for å avinstallere den, fullstendig.

Andre plugin-moduler har også blitt unødvendige ettersom de har blitt brettet inn i nettleseren. Googles Google Talk-plugin for lyd- og videosamtaler er ikke lenger nødvendig, og det er heller ikke Google Earth-plugin for å se på detaljerte satellittvisninger på Google Maps. Microsoft jobber på en versjon av Skype på nettet som ikke lenger krever Skype-nettleser-plugin. Plug-ins som QuickTime, RealPlayer, Windows Media Player og VLC Web Plugin brukes ikke lenger heller.

Image
Image

Se hvilke plugin du har installert

For å se hvilke plugin-moduler du har installert, sjekk listen over plugin-moduler som er begravet i din nettleser.

  • Chrome: Plug "chrome: // plugins /" inn i adresselinjen din (uten anførselstegn) og trykk Enter. Du kan også navigere til Innstillinger> Vis avanserte innstillinger> Innholdsinnstillinger> Deaktiver enkelte plugins.
  • Firefox: Klikk på menyknappen, klikk på Administrer tillegg, og velg Plug-ins-ikonet.
  • Jeg nternet Explorer: Klikk på tannhjulmenyen på verktøylinjen og velg Add-ons. Kontroller at kategorien "Verktøylinjer og utvidelser" er valgt, og klikk deretter på Vis-boksen og velg Alle tillegg.
  • Safari: Klikk på Safari-menyen, velg Innstillinger, og klikk på Sikkerhetsikonet. Klikk på Nettstedinnstillinger-knappen til høyre for "Internett-plugin-moduler."
  • Opera: Klikk på Opera-menyen og velg Innstillinger. Velg kategorien Websites og klikk på "Deaktiver enkelte plugins." Alternativt kan du bare koble "opera: // plugins" til adressefeltet (uten anførselstegn) og trykk Enter.
Image
Image

Avinstallerer eller deaktiverer plugger

Hvis du ser noen gamle plugins du ikke trenger, bør du gå til kontrollpanelet og avinstallere dem - du kan ikke avinstallere dem fra din nettleser.

Hvis du bare vil midlertidig deaktivere programtilleggene midlertidig, kan du klikke på Deaktiver-knappen på nettleserens plugin-administratorside. La det være deaktivert en stund og se om du virkelig trenger det. Hvis du ikke merker at du trenger det, kan du gå til kontrollpanelet og avinstallere det senere. Vær oppmerksom på at deaktivering av en plugin i en nettleser bare deaktiverer den for den aktuelle nettleseren. Hvis du for eksempel deaktiverer Flash i Firefox, blir den fortsatt aktivert i Chrome og Internet Explorer.

Du kan også sette opp forskjellige nettleserprofiler, med plugin-modulene deaktivert i en nettleser (eller profil) og plugin-modulene aktivert i en annen nettleser. Dette gjør at du kan isolere plugin-modulene fra din normale nettleservaring.

Image
Image

Forutsatt at du ikke avinstallerer hver enkelt plugin - og du sannsynligvis ikke vil - bør du gå til Firefox Plug-in Check-siden. Ikke la navnet lure deg - dette verktøyet vil fungere for alle nettlesere. Det vil gi deg beskjed hvis du har noen gamle, sårbare plugins som du må oppdatere eller kvitte deg med umiddelbart.

Populært emne