Shodan er en søkemotor for Internett-tilkoblede enheter

Geoffrey Carr

Innholdsfortegnelse:

Shodan er en søkemotor for Internett-tilkoblede enheter
Shodan er en søkemotor for Internett-tilkoblede enheter
Anonim

Med Internett av Ting er det primære fokuset på teknologi, synes fremtiden å være helt forbundet. Alt ditt hjem og kontorutstyr vil bli koblet sammen via Internett for å muliggjøre en sømløs opplevelse. Men er det alt som er solfylt under broen? La oss utforske en potensiell verden som ligger nær det vi har sett i "hacker" eller "cyber attack" -filmer. Shodan lar deg søke etter ting for Internett eller IoT-enheter for å finne ut hvilke enheter som er koblet til Internett, hvor de befinner seg og hvem som bruker dem.

Shodan søkemotor for IoT-enheter

Image
Image

Shodan er et relativt nytt verktøy som er tilgjengelig på nettet, som lar deg søke etter alle Internett-tilkoblede enheter. Ja, det betyr at alle termostater, TVer og garasjeportåpnere som du syntes var smart, nå er tilgjengelige med denne søkemotoren som tydelig viser hvor sårbart alt er.

Potensielt kan alle som har et styggt sinn, hack inn i boliger og forårsake en masseløsning for strøm, oversvømme en by eller sende et kraftverk til et smelteverk ved et enkelt klikk. Vel, alt det er bare teoretisk og nesten umulig å bli gjort slik de gjør det i filmene.

Det hele startet med John Matherly, oppfinner av Shodan, som satte seg med dette nye prosjektet for å samle en søkemotor med all informasjon om IoT-enheter som er koblet over hele verden. Den hobbyen endret seg til hva som nå gjennomsøker Internett for å legge til hundrevis av millioner nye poster hver måned.

Og ja, denne søkemotoren ble opprettet bare for å hjelpe programvarefirmaene å vite hvor deres produkter ligger. Men det er ikke hva sikkerhetsforskerne vet, som analyserer detaljene om disse tilkoblede enhetene. Shodan gir dem en bro som oppfyller gapet mellom å ha en ide om virkningen av disse enhetene og ha betydelig bevis for å støtte det samme.

Shodan påpeker blatant det faktum at mens de fleste av verden får sine apparater tilkoblet Internett, er de fleste ikke sikre. Dette er en stor sikkerhetstrussel, med massive angrep som lurker i hjørnet. Dette året skal være året for "The Things of Things". Som i de fleste enheter kommer med Internett-tilkobling nå. Men det som mangler, er behovet for en sterk autentiseringsprosess. Hvis det ikke er tilgjengelig på Google, betyr det ikke at det ikke er tilgjengelig i det hele tatt. Med Shodan kan du teoretisk kontrollere store dammer og strømforsyninger via Internett.

Det teoretiske aspektet kommer inn når det gjelder å faktisk gjøre de dårlige tingene. Du kan ikke bare logge deg på disse smarte enhetene og kontrollere dem hvis du har en bærbar datamaskin og minimal kunnskap. Du må kunne designe, skrive og konfigurere spesiell kode for å gjøre alt dette. Det krever omfattende kunnskap om de tingene som trengs for å koble til enhetene.

Og det er alltid lovens dolk som henger over deg. Styring av enhetene er kriminelle handlinger, og du kan lett bli fanget hvis du finner bort fra en slik aktivitet. Intensiteten avhenger av enhetens nivå det er der. Så folk som ønsker å gjøre disse ulovlige tingene, søker ikke akkurat på Shodan.

Shodan er en offentlig plattform og trenger betalingsinformasjon for å kunne gjøre mer enn 50 søk. Gutta ønsker ikke å gi ut kredittkortopplysningene sine så enkelt. Ta en titt på det her.

Bruk Internett av Things Scanner for å sjekke om noen av dine IoT-enheter er kompromittert eller kjent offentlig.

Relaterte innlegg:

  • BullGuard Internet of Things Scanner vil sjekke om IoT-enheter er kompromittert
  • Contiki OS vs Windows 10 for ting av ting
  • IoT Ransomware - Faren vi alle har ignorert!
  • Fordeler med Windows 10 for Internett av ting over plattformer
  • Liste over IoT Devices & Gadgets som du kan kjøpe akkurat nå

Populært emne